• Πρόσβαση:
  Από την Piazza Garibaldi: Circumvesuviana να Ercolano, τότε λεωφορείο EAV που φτάνει Βεζούβιος.
   
  Τιμή εισόδου: Για το Grand Cone, € 10. Η διαδρομή ξεκινά από την Piazzale στα 1000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Ercolano (δωρεάν για παιδιά κάτω των 1,20 μέτρων μόνο αν συνοδεύονται από γονείς).
  Η διαδρομή των άλλων 8 μονοπατιών είναι δωρεάν ή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εξουσιοδοτημένου οδηγού επιλεγμένου από αυτούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο

   Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό βουνό.

  Τη μορφή και την διαμόρφωση που έχει σήμερα ο Βεζούβιος την πήρε μετά από την έκρηξη του 79 μ.Χ., αν και οι διάφορες εκρήξεις που έγιναν αργότερα προξένησαν μερικές μεταβολές στην όψη του. Έχει τρεις κορυφές: Την Σόμμα βόρεια, τον καθαυτό Βεζούβιο νότια και το Οτταγιάνο ανάμεσα. Σήμερα, ο καθαυτό Βεζούβιος έχει περιφέρεια βάσης 45 χιλιόμετρα και η διάμετρος του κρατήρα του είναι 570 μέτρα περίπου. Το ύψος του μεταβάλλεται μετά από κάθε ισχυρή έκρηξη και είναι σήμερα 1.180 μέτρα. Οι πλαγιές του βουνού είναι κατάφυτες από κήπους και αγρούς μέχρι ένα ορισμένο ύψος. Ιδιαίτερα ευδοκιμούν τα αμπέλια από αρχαιότατα χρόνια. Τα κρασιά του Βεζούβιου τα εκτιμούσαν ιδιαίτερα από τη Ρωμαϊκή εποχή και είναι περιζήτητο το θαυμάσιο κρασί «Λάκριμα Κρίστι» (Δάκρυα του Χριστού).

  Το πάρκο

  Ο Εθνικός Δρυμός Βεζούβιου, που γεννήθηκε το 1995, αναπτύσσεται γύρω από τον Βεζούβιο και διαθέτει μεγάλη ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας .

  Υπάρχουν 9 μονοπάτια στο πάρκο :

  Η κοιλάδα της κόλασης
  Η Κογκόλι του Οττάβιανο
  Mount Somma
  Το αποθεματικό Tirone-Alto Vesuvius
  Ο μεγάλος κώνος (κρατήρας)
  Η οδός Matron
  Το κύμα του επαγγέλματος
  Το τραίνο
  Ο ποταμός Λάβα

  Συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του Βεζούβιου Πάρκου για άλλους προορισμούς
  Η διαδρομή των άλλων 8 μονοπατιών είναι δωρεάν ή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εξουσιοδοτημένου οδηγού επιλεγμένου από αυτούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο

  Για τα Μονοπάτια «Tirone Reserve» και «Strada Matrone» οφείλει να ζητήσει το άνοιγμα μιας πύλης για τα «Τοπικά Γραφεία για τη Βιοποικιλότητα (UTB)» με την αποστολή ενός φαξ που περιέχει τα δεδομένα σχετικά με την ημερομηνία για την επίσκεψη και τον αριθμό των συμμετέχοντες. (Τηλ .:+39 0823 354693, e-mail: utb.caserta@pec.corpoforestale.it)

Address

Our Address:

Casetta del Presidio Permanente Vulcano Vesuvius

GPS:

40.82238299999999, 14.428905799999939

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields