• Συντάκτης: Donato Bramante, Michelangelo, Carlo Maderno και Gian Lorenzo Bernini
  Χρονολόγηση: 1506-1626
  Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Ottaviano San Pietro (γραμμή A) που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την είσοδο του Βατικανό.
   
  Τιμή εισόδου: 16,00 €

  Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή και παπικού) κράτους του Μεσαίωνα.

  Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929 με τη Συνθήκη του Λατερανού κατά την διάρκεια του Φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι.

  Χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος, ως προς την έκταση του (0,44 τετρ. χλμ.) και τον πληθυσμό του (σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009) αριθμεί 826 ανθρώπους. Στο Βατικανό εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας.
  Κτισμένο επί της δυτικής όχθης του ποταμού Τίβερη μέσα στην καρδιά της Ρώμης.. με την Πλατεία του Αγίου Πέτρου να κατέχει τη μία νοτιοανατολική γωνία της πόλης-κράτους, τα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά τείχη που την περιβάλουν και προσδιορίζουν τα σύνορα αυτής, είναι δυνατόν να περπατήσει κανείς από άκρη σε άκρη μέσα σε μία ώρα! 

  Το Βατικανό παρά το γεγονός ότι καταλαμβάνει μια έκταση μικρότερη από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο, καθιστώντας το μικρότερο κράτος του κόσμου, παρόλο που έχει λιγότερο από 800 κατοίκους, έχει τη δική του διπλωματική υπηρεσία, ταχυδρομικές υπηρεσίες, στρατό (η Ελβετική Φρουρά), ελικοδρόμιο, σούπερ μάρκετ, καθώς και και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

  Ρώμη: Βατικανό - Vatican City

  Κοντά στην είσοδο της βασιλικής θα συναντήσετε την διάσημη Ελβετική φρουρά. Όπου από το 1506, όταν ο Πάπας Julius II κάλεσε τους Ελβετούς στρατιώτες να ενταχθούν στο μικρό στρατό του Βατικανού, είναι οι φύλακες του Βατικανού και του Πάπα ειδικότερα. 

  Όλοι οι συμμετέχοντες στο στρατό πρέπει να είναι Ελβετοί, Καθολικοί και οφείλουν να λάβουν όρκο πίστης στον Πάπα. Αυτός ο όρκος δίνεται στις 26η Μαΐου για να τιμήσουν την λεηλασία της Ρώμης, την ίδια ημέρα το 1527. Όταν και η Ελβετική φρουρά προστατεύεσαι τον Πάπα Clement VII κατά τη διάρκεια της διαφυγής του στο κάστρο του Αγίου Αγγέλου, Castel Sant’ Angelo. Από τους 189 φύλακες, μόνο 42 επέζησαν.

  Ρώμη: Βατικανό - Vatican City

  Οι επισκέπτες εισέρχονται στην Πόλη του Βατικανού μέσω της πλατείας του Αγίου Πέτρου (St. Peter’s Square), η οποία δημιουργήθηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα από τον Bernini. 
  Οι επισκέπτες σε αυτόν τον υπέροχο αρχιτεκτονικά χώρο, περιβάλλονται από δύο τεράστιες κιονοστοιχίες με 284 δωρικούς κίονες, στις κορυφές των οποίων στέκονται 140 αγάλματα αγίων.

  Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία για να ακούσουν τις ευλογίες του Πάπα, ιδιαίτερα στις θρησκευτικές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα

 • Το επιβλητικότερο κτίσμα του Βατικανού είναι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου που κτίστηκε το 4ο αιώνα και ανοικοδομήθηκε το 16ο αιώνα. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (Basilica di San Pietro), που είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου είναι το αποκορύφωμα της Πόλης του Βατικανού ενώ θεωρείται η πιο σημαντική εκκλησία στον κόσμο.

  Τα υπέροχα μνημεία στο εσωτερικό του ναού είναι πάρα πολλά και ακόμη και εκείνοι που δεν είναι λάτρεις της τέχνης θα εντυπωσιαστούν από αυτά που θα δουν μέσα στο εσωτερικό αυτής της καταπληκτικής βασιλικής.

  Ο τεράστιος τρούλος του Αγίου Πέτρου, μια δημιουργία του Μιχαήλ Άγγελου, είναι προσβάσιμος από έναν ανελκυστήρα μέχρι την οροφή και από εκεί μπορείτε να πάρετε την καλύτερη θέα της Ρώμης από οπουδήποτε αλλού στην πόλη.

 • Η Πόλη του Βατικανού είναι επίσης το σπίτι για τα περίφημα Μουσεία του Βατικανού, τα οποία μπορούν να υπερηφανεύονται για μια από

   τις πιο εντυπωσιακές συλλογές και διάσημα έργα τέχνης στον κόσμο. Μια περιήγηση στα μουσεία είναι επιβεβλημένη για κάθε επισκέπτη στη Ρώμη.

  Ενώ στα άδυτα της βιβλιοθήκης του Βατικανού, η Αποστολική Βιβλιοθήκη περιέχει μια ανεκτίμητη συλλογή από περίπου 150.000 χειρόγραφα και 1,6 εκατομμύρια έντυπα βιβλία, πολλά από τους προχριστιανικούς και παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Το απόσταγμα της γνώσης των περασμένων αιώνων.

   

 •  
  Το όνομα “Βατικανό” χρησιμοποιούνταν την εποχή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, ως μια ελώδη περιοχή στη δυτική όχθη του Τίβερη, απέναντι από την πόλη της Ρώμης. Κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, πολλές βίλες Αυτοκρατόρων κατασκευάστηκαν στην περιοχή, μεταξύ άλλων και το Circus Nero, το τσίρκο του Νέρωνα.
  Ακόμη και λίγο πριν από την άφιξη του Χριστιανισμού, η περιοχή ήταν ένα σχεδόν ακατοίκητο μέρος της Ρώμης, που από καιρό θεωρούνταν ιερή και γενικά δεν ήταν διαθέσιμη για κατοίκηση. Εκεί βρισκόταν και ένα ιερό αφιερωμένο στη φρυγική θεότητα Κυβέλη.

  Το Παπικό κράτος δεν ήταν πάντα τόσο μικρό. Για περισσότερα από χίλια χρόνια και μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα καταλάμβανε μια έκταση περίπου 44.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ιταλίας, διέπονταν από το Παπικό κράτος του οποίου ο Πάπας ήταν ο αρχηγός. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας και στον αγώνα για την Ιταλική ενοποίηση, η πλειοψηφία των κρατών αυτών έγιναν επίσημα μέρος της χώρας της Ιταλίας.

  Η εξουσία του Πάπα καταργήθηκε και το Παπικό έδαφος περιοριζόταν στο Βατικανό. Ενώ το 1929 με την Συνθήκη του Λατερανού έδωσε στην Αγία Έδρα αυτονομία, για την ίδρυση επίσημα αυτού του μικρού χώρου που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Opening Hours

Monday

09.00-18.00

Tuesday

09.00-18.00

Wednesday

09.00-18.00

Thursday

09.00-18.00

Friday

09.00-18.00

Saturday

09.00-18.00

Sunday

Ανοιχτά κάθε τελευταία Κυρική του μήνα

Περισσότερα εδώ http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/info/tutti-gli-orari.html

Address

Our Address:

Saint Peter Square

GPS:

41.902218, 12.45679599999994

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields