• Κατασκευάστηκε από:Aron Grimberg-Solari , Robert Woll ,Teodosiu.
  Χρονολόγηση: Στα μέσα της δεκαετίας του 1960
  Πρόσβαση:

  Σταθμός λεωφορείου : PIATA CHARLES DE GAULLE
  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ :Λεωφορείο # 335, Λεωφορείο # 331, Λεωφορείο # 301, Λεωφορείο # 131, Λεωφορείο # 330, Λεωφορείο # 282

  Μετρό:Γραμμή Μ2 στάση Aviatorilor


   
  Τιμή εισόδου:
  50 lei/ ανά άτομο
  Ξενάγηση στην αγγλική γλώσσα
  Γαλλικά κατόπιν αιτήματος 45 λεπτά
  40 lei/ ανά άτομο Φοιτητές Οι συνταξιούχοι
  Με έγκυρη κάρτα ταυτότητας / φοιτητή
  Δωρεάν σε Βετεράνοι πολέμου Επαναστατικοί
  Ειδικοί μουσείων
  ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
  Η ιδιωτική εκδρομή σημαίνει αποκλειστικότητα στην έκθεση, πιο λεπτομερείς πληροφορίες και, επιπλέον, την επίσκεψη περισσότερων δωματίων, που έχουν ανοίξει πρόσφατα και δεν μπορούν να επισκεφθούν στο πλαίσιο του Standard Tour. Αυτό περιλαμβάνει, το ιδιωτικό δωμάτιο του Νικολάε Τσαουσέσκου, την αίθουσα δεξαμενών και τρόπαιο, θέα στην υπόγεια σήραγγα και την πινακοθήκη πορτρέτου. Η ιδιωτική εκδρομή διαρκεί περίπου 1: 30-2 ώρες, και το κόστος της ιδιωτικής εκδρομής είναι 200lei / άτομο.

   

   Το ” Μέγαρο Ceauşescu” ήταν για ένα τέταρτο του αιώνα (1965-1989) η ιδιωτική κατοικία των Nicolae και Elena Ceauşescu και των παιδιών τους, Nicu, Zoia, και Valentin.

  Το αρχοντικό, που χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και ήταν γνωστό εκείνη τη στιγμή ως το ” Spring Palace”, διευρύνθηκε από το 1970 έως το 1972. Η προτιμώμενη επιλογή για το σχεδιασμό της οικογένειας του Ceauşescu ήταν ο Aron Grimberg-Solari (γεννημένος το 1928).

  Η αρχιτεκτονική του παλατιού συμπληρώνεται από το σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Robert Woll (ο οποίος ήταν επίσης ο κύριος σχεδιαστής επίπλων του σπιτιού) και ο μηχανικός τοπίου ,

  Οι χωρικές ιδιότητες και οι ισορροπημένοι όγκοι του αρχοντικού Ceauşescu είναι εντυπωσιακοί, όπως και το πολυτελές και άνετο εσωτερικό του, το έργο των αρχιτεκτόνων Robert Woll και Agrippa Popescu.

  Για τα εσωτερικά στολίδια του ” Αρχοντικού Ceauşescu” χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα ξύλα, τόσο παρθένο (δρυς, συκάρα, κερασιά, καρυδιά) όσο και εξωτικά (μαόνι, τριαντάφυλλο, αφρικάνικο αχλάδι, καναδικό κεράσι).

  Μέσα στο αρχοντικό υπάρχει μια εντυπωσιακή συλλογή από έργα ζωγραφικής που υπογράφουν ο Οκτάβ Băncilă, ο Camil Ressu, ο Rudolf Cumpăna, ο Dumitru Ghiaţă, ο George Baron Lowendal. μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ταπετσαριών, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό ψηφιδωτών που σχεδίασε η καθηγήτρια Olga Porumbaru και ο καθηγητής Florin Pârvulescu.

  1. Η εκδρομή αρχίζει με το γραφείο του Νικολάε Τσαουσέσκου
  2. Το διαμέρισμα του Βαλεντίνου Τσαουσέσκου
  3. Το σαλόνι ομορφιάς χρησιμοποιήθηκε σε ειδικές περιπτώσεις, επισκέπτονται φίλους ή ξένους ηγέτες. Αποτελείται από ένα κύριο μπαρ και ένα κομμωτήριο με εκλεκτά έπιπλα.
  4.Η αίθουσα κινηματογράφου
  5. Το σαλόνι είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα, ανοίγοντας στην αυλή του εσωτερικού κήπου, όπου τα 3 παγώνια, οι απόγονοι των αρχικών παγώνων του Τσαουσέσκου, είναι κρυμμένα.
  6. Η τραπεζαρία Sufrageria χρησιμοποιήθηκε μόνο για ειδικές περιπτώσεις και για εορταστικά δείπνα.
  7. Το διαμέρισμα του Nicuşor Ceausescu
  8. Το διαμέρισμα της Ζωής είναι θηλυκό, πλούσιο σε διακόσμηση, φωτεινότερο, με έπιπλα στυλ Λουδοβίκου στο Ηλιάδα
  9. Το διαμέρισμα της Έλενα Cauescu10. Το δωμάτιο ημέρας “Louis XIV” είναι αντίγραφο ενός από τα δωμάτια των Βερσαλλιών και χρησιμοποιήθηκε μόνο για επισκέψεις ξένων ηγετών. Μετά την επίσκεψη του Τσαουσέσκου στο παλάτι, ήθελε μέρος του να αναπαραχθεί στο σπίτι του.
  11. Το κοινό διαμέρισμα των Νικολάε και Έλενα Τσαουσέσκου.
  12. Ο χειμερινός κήπος διατηρεί ακόμα τα αρχικά εξωτικά φυτά, που διατηρούνται πολύ καλά με την πάροδο του χρόνου.
  13. Το κύριο dresing αποτελείται από το σαλόνι, dressing room και δείγμα δωμάτιο και ονομάζεται “La cuci” λόγω των σχεδίων του πουλιού στις πόρτες ντουλάπα.
  14. Η αίθουσα σπα και ευεξίας είναι εξοπλισμένη με σάουνα, τζακούζι, αρωματοθεραπεία και ντους σκωτίας, χώρο για ηλιοθεραπεία, κομμωτήριο και κομμωτήριο.
  15. Πισίνα Το σύνολο του μνημειώδους ψηφιδωτού εφαρμόστηκε σε ένα χρόνο και 8 μήνες, με ένα μικρό κομμάτι ξύλου, μόνο δύο άτομα – η Όλγα Πορρουμπάρου και ο Φλώριν Πρρουβλέσκου. Στο εσωτερικό υπάρχει μια έκθεση φωτογραφίας.
  16. Ο καλοκαιρινός κήπος περιλαμβάνει το περίπτερο κήπου, την πέργκολα και τον ίδιο τον κήπο και συνδυάζει στοιχεία της μεσογειακής αρχιτεκτονικής με τα παραδοσιακά ρουμανικά.

  Θέλουμε οι επισκέπτες μας να δουν πώς ζούσε ο Τσαουσέσκου , όχι μόνο ως διεθνώς γνωστός αρχηγός κράτους, αλλά ως άνθρωπος στην ιδιωτική ζωή του – τα χόμπι που είχε, τη συνήθειά του γύρω από την ιδιωτικότητα του σπιτιού του, το πώς σπούδασε ή ποιες συλλογές τέχνης είχε στο σπίτι του.
  Πηγή

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Wednesday

10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Thursday

10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Friday

10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Saturday

10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Sunday

10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Πρόγραμμα Ceauşescu Mansion "είναι ανοικτό για το κοινό από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. Ceauşescu Mansion "είναι κλειστό κάθε Δευτέρα και κατά τη διάρκεια των νομικών ημερών στη Ρουμανία. Η επίσκεψη μπορεί να γίνει αποκλειστικά με οδηγό, είτε στα ρουμανικά είτε στα αγγλικά και τα γαλλικά (κατόπιν αιτήματος). Το γραφείο εισιτηρίων κλείνει 45 λεπτά πριν από την ώρα των επισκέψεων . Η τελευταία επίσκεψη της ημέρας ξεκινά στις 5.00μ.μ. Προκειμένου να το επισκεφτείτε συνιστάται να κλείσετε εκδρομή τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

Address

Our Address:

palatul primaveri

GPS:

44.4684837, 26.092745499999978

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields