• Πρόσβαση:
  Υπόγειος

  U Hansaplatz U9
  Λεωφορείο
  S Tiergarten Ν9
  U Hansaplatz 106 Ν26

  Τιμή εισόδου: δωρεάν

  Το Tiergarten (το επίσημο γερμανικό όνομα: Großer Tiergarten ) είναι το πιο δημοφιλές πάρκο της πόλης του Βερολίνου, Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης δίπλα σε αξιοθέατα όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου και η πλατεία Πότσνταμ.Το πάρκο είναι 210 εκταρίων (520 στρέμματα) και είναι από τους μεγαλύτερους αστικούς κήπους της Γερμανίας. Μόνο το πάρκο Tempelhofer (στο παρελθόν το αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου) και το Englischer Garten του Μονάχου είναι μεγαλύτερα.

  Στο Tiergarten, οι Βερολινέζοι περπατούν, κάνουν πατινάζ, βόλτα με ποδήλατο ή απλώς βρίσκονται τεμπέληδες στον ήλιο. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε για οικογενειακές πικνίκ, παιχνίδια με μπάλα ή απλά για να χαλαρώσετε. Στα μεγάλα λιβάδια του Tiergarten μπορείτε να χαλαρώσετε με περιηγήσεις στα αξιοθέατα, ψώνια και να πιείτε τον καφέ σας. προτείνουμε να επισκεφθείτε άλλα μνημεία, μνημεία, τοΟμοσπονδιακό Προεδρικό Γραφείο, το Σπίτι των Παγκόσμιων Πολιτισμών ή το σοβιετικό τιμητικό γεύμα .

  Στα νότια του Tiergarten βρίσκεται το Neue See με το ζεστό καφέ στη νέα λίμνη , όπου μπορείτε να καθίσετε έξω στον κήπο σχεδόν όλο τον χρόνο ή μπροστά από τη φωτιά το χειμώνα. Δεν απέχουν πολύ το Μνημείο της Γερμανικής Αντίστασης ή τα μνημεία για τους Karl Liebknecht και Rosa Luxemburg. Για μια οικογενειακή εκδρομή ή για κάποιο ραντεβού, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ακούτε το τραγούδι των εξωτικών πουλιών, πρέπει να επισκεφθείτε το Ζωολογικό Κήπο & Ενυδρείο στο Tiergarten. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές ζωολογικό κήπο στην Ευρώπη και το παλαιότερο ζωολογικό κήπο στη Γερμανία το οποίο άνοιξε το 1841 στην περίοδο του βασιλιά Frederick William IV. Βρίσκεται μέσα σε όμορφα διαμορφωμένους κήπους με πολλά σημεία για πικνίκ. Ο ζωολογικός κήπος είναι ένας σημαντικό επιστημονικός πόρος, καθώς είναι πλούσιος σε αξία ψυχαγωγίας. Περιέχει περίπου 14.000 πλάσματα, ανάμεσά τους σπάνια και απειλούμενα είδη.

  H Στήλη της Νίκης η οποία βρίσκεται στη μέση του πάρκου Tiergarten στο Βερολίνο, είναι ένα μνημείο ύψους 230 πόδια, το οποίο κατασκευάστηκε λόγω της νίκης της Πρωσίας επί της Γαλλίας το 1871. Η στήλη αυτή συμπληρώνεται από το χρυσό άγαλμα της θεάς Νίκης. Θα πρέπει να ανεβείτε 285 απότομες σκάλες για να φτάσετε στην υπαίθρια εξέδρα, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το γιγαντιαίο άγαλμα – αλλά θα μπορέσετε να απολαύσετε μια καταπληκτική θέα τόσο γύρω από το πάρκο όσο και στην πόλη του Βερολίνου.

  Πηγή

Address

Our Address:

Straße des 17. Juni 10557 Berlin zum Stadtplan

GPS:

52.51496064528303, 13.356438898810211

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields