• Χρονολόγηση:1270
  Πρόσβαση:
  Κοντινότερος σταθμός μετρό: Linea 1 – DANTE
  Γραμμή 2 σταθμός Cavour
  Λεωφορεία: R2 – E1
   
  Τιμή εισόδου:

  Ελεύθερη είσοδο στην Εκκλησία.
  Εισιτήρια για την υπόγεια ξενάγηση και το Μουσείο: 9 € / Παραχώρηση με Artecard, άνω των 65 ετών, καθηγητές και φοιτητές € 7 / Κάτω από 18 € 6 € / Σχολικές ομάδες € 4

   

  Το San Lorenzo Maggiore είναι εκκλησία στη Νάπολη της Ιταλίας. Βρίσκεται στο ακριβές γεωγραφικό κέντρο του ιστορικού κέντρου της αρχαίας ελληνορωμαϊκής πόλης, στη διασταύρωση μέσω του San Gregorio Armeno και μέσω του Tribunal. Το όνομα “San Lorenzo” μπορεί επίσης να αναφέρεται στο νέο μουσείο που ανοίγει τώρα στις εγκαταστάσεις, καθώς και στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά κάτω από την ίδια την εκκλησία, το Macellum της Νάπολης.

  Η προέλευση της εκκλησίας προέρχεται από την παρουσία της φραγκισκανικής τάξης στη Νάπολη κατά τη διάρκεια της ζωής του ίδιου του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Ο τόπος της σημερινής εκκλησίας ήταν να αντισταθμίσει τη διαταγή για την απώλεια της παλαιότερης εκκλησίας τους στους χώρους όπου ο Κάρολος Α ‘του Αντζού αποφάσισε να χτίσει το νέο φρούριο του, το Maschio Angioino στα τέλη του 13ου αιώνα.

  Ο San Lorenzo είναι στην πραγματικότητα ένας ναός μαζί με το μοναστήρι. Το νέο μουσείο καταλαμβάνει τους τρεις ορόφους πάνω από την αυλή και παραδίδεται σε ολόκληρη την ιστορία της περιοχής που επικεντρώνεται στο Σαν Λορέντζο, ξεκινώντας από την κλασσική αρχαιολογία και προχωρώντας σε μια απεικόνιση ιστορικών ιστορικών θαλάσσιων δρομολογίων από τη Νάπολη σε όλη τη Μαγνά και την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

  Το μουσείο παρέχει λεπτομερή περιγραφή του τοπικού “δημαρχείου” που κατεδαφίστηκε προκειμένου να τοποθετηθεί η εκκλησία τον 13ο αιώνα και συνεχίζει μέχρι την περίοδο της Angevin και σε πιο πρόσφατη ιστορία.

  Κάτω από τον San Lorenzo, έχει ανασκαφεί περίπου το ήμισυ μιας αρχικής ρωμαϊκής αγοράς. Ο χώρος είναι ανοιχτός από το 1992, αποτέλεσμα 25 ετών σκληρής ανασκαφής. Η αγορά είναι η μόνη μεγάλης κλίμακας ελληνορωμαϊκή περιοχή που ανασκάφηκε στην περιοχή του κέντρου.

  Το μνημειακό συγκρότημα San Lorenzo Maggiore βρίσκεται στο κάτω μέρος της Piazza San Gaetano. Πρόκειται για ένα γαλλικό γειτονικό σύμπλεγμα του 13ου αιώνα, το οποίο οφείλεται στους Αγγελδίνες και χτίστηκε πάνω από το Φόρουμ της αρχαίας Νεάπολης και μια παλαιότερη βασιλική του 6ου αιώνα. Η εκκλησία ήταν πολύ διακοσμημένη κατά τη διάρκεια της εποχής του μπαρόκ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της έχει επιστραφεί στην αρχική της γοτθική μορφή.
  Μια σκάλα που βρίσκεται στο μοναστήρι οδηγεί σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή, τα αρχαία ερείπια της Ελληνορωμαϊκής Νεάπολης, της Λα Neapolis Sotterrata (Buried Neapolis). 

  Σε αυτή την εκκλησία ο Μποκτσάτσιο συναντήθηκε με την αγαπημένη του Φιμαμέττα (1338)
  Πηγή

Opening Hours

Monday

9:30 - 17:30

Tuesday

9:30 - 17:30

Wednesday

9:30 - 17:30

Thursday

9:30 - 17:30

Friday

9:30 - 17:30

Saturday

9:30 - 17:30

Sunday

9:30 - 17:30

Address

Our Address:

Piazza S.Gaetano, 316 - NAPLES

GPS:

40.8508426, 14.257716999999957

Telephone:
Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields