• Πρόσβαση:

  Οι ανασκαφές της Πομπηίας είναι προσβάσιμες μέσω 3 εισόδων:
  Porta Marina “(μέσω της Villa dei Misteri)
  Piazza Esedra “(κάτω Piazza Porta Porta)
  Piazza Amphitheatre “(Πλατεία Immacolata)

  Πώς θα φτάσετε εκεί:
  Γραμμή Trenitalia Napoli-Salerno: Σταματήστε τη Πομπηία
  Circumvesuviana: Γραμμή Νάπολης – Σορέντο: Σταματήστε τη Πομπή Βίλα του Μιέστερη
  Poggiomarino Line; να σταματήσει το ιερό του Πομπήη
  Λεωφορείο SITA από τη Νάπολη και το Σαλέρνο: CSTP αριθ. 4 από το Salerno – CSTP no.50 από το Salerno
  Με αυτοκίνητο: A3 Napoli-Salerno αυτοκινητόδρομο (έξοδος Pompei Ovest)

   
  Τιμή εισόδου:Πλήρες 13 €
  Μειωμένο € 7,50
  Πρώτη Κυριακή κάθε μήνα Δωρεάν είσοδος
  Οι αρχαιολογικές ανασκαφές της Πομπηίας, ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν

  Η έκρηξη του 79 μ.Χ.

  Η περίφημη έκρηξη του Βεζούβιου στις 24 Αυγούστου, 79 μ.Χ. είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Πομπηίας και σε μεγάλη έκταση της περιοχής του Βεζούβιου, όπως είναι οι πόλεις του Herculaneum, Stabiae και Oplontis.

  Η πόλη ήταν θαμμένη με ένα παχύ στρώμα στάχτης και lapilli. Είχαμε ειδήσεις από αυτά τα τρομερά γεγονότα μέσα από τα γραπτά του Πλίνιου του Νεότερου σε δύο επιστολές προς τον Τάκιτο στο οποίο αφηγείται την τραγική θάνατο του θείου του, ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, συγγραφέας του Historia Naturalis , οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μια προσπάθεια να φέρει ανακούφιση στους ανθρώπους που πλήττονται από «μεγάλες καταστροφές.

  Οι ανασκαφές της Πομπηίας

  Μαρτυρία ακόμη πιο αυστηρή από ό, τι η καταστροφή έχει περάσει μέσα από τις ανασκαφές της Πομπηίας, των οποίων λείψανα, θαμμένο στην έκρηξη, έχουν διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο μέχρι σήμερα.

  Οι ανασκαφές έφεραν στο φως πολλά ευρήματα πολύτιμης αξίας. Ήδη από το τέλος του δέκατου έκτου αιώνα βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας πόλης Πομπηίας. Το 1748, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κάρολου Γ ‘της Ισπανίας, οι πρώτες εκστρατείες ανασκαφής ξεκίνησαν συστηματικά με έργο που συνεχίζεται .

  Σήμερα, οι ανασκαφές της Πομπηίας αντιπροσωπεύουν το τρίτο πιο επισκέψιμο κρατικό μουσείο στην Ιταλία , ξεπερνώντας μόνο το Πάνθεον και το Κολοσσαίο με το Ρωμαϊκό Φόρουμ. Επιπλέον, το αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας, μαζί με τις ανασκαφές του Herculaneum και του Oplonti, αποτέλεσαν μέρος της κληρονομιάς της UNESCO.

 •  

  Η επίσκεψη ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας θα χρειαζόταν αρκετές μέρες, δεδομένης της τεράστιας τοποθεσίας και του σημαντικού αριθμού θέσεων που θαυμάζουμε και θα επισκεφθούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε σε κάποιους από τους πιο δημοφιλής χώρους για να μάθουμε το παρελθόν της επικράτειάς μας, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τα έθιμα των αρχαίων κατοίκων της Πομπηίας πριν από το 79 μ.Χ.

  Σπίτι του Faun

  Το Casa del Fauno είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πομπηίας, μια αρχαία ρωμαϊκή βίλα των περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων , μία από τις πιο εντυπωσιακές και μαγευτικές στην πόλη. Η δομή χρονολογείται από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. και το όνομά της αναφέρεται στην ανακάλυψη του ένα χάλκινο αγαλματίδιο Faun , το κέντρο impluvium. Το σπίτι του Faun έχει δύο κήπους με περιστύλιο και δύο αίθρια, ήταν διακοσμημένη με τοιχογραφίες και πλακόστρωτο με ψηφιδωτά, συμπεριλαμβανομένης της εξέδρας, που απεικονίζει τη μάχη μεταξύ ο Δαρείος και ο Αλέξανδρος, φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης.

  Αμφιθέατρο Πομπηίας

  Το Αμφιθέατρο του Δούλιου που χτίστηκε μεταξύ του 80 και του 70 π.Χ. και είναι από τα καλύτερα διατηρημένα στον κόσμο και από τα μεγαλύτερα, ώστε να μπορεί να περιέχει είκοσι χιλιάδες ανθρώπους . Το κοίλο χωρίστηκε σε τρία τμήματα, σύμφωνα με τις κοινωνικές συνοικίες του κοινού, ενώ υπήρχε επίσης ένα βαρύριο που προστατεύει τους θεατές από τον ήλιο ή τη βροχή. Το εξωτερικό χαρακτηρίζεται από μια κατώτερη τάξη των τσεχικών καμάρων και μια υψηλότερη τάξη με στρογγυλεμένες καμάρες.

  Το Μεγάλο Θέατρο

  Αυτό το θέατρο, όχι μακριά από το σπίτι του Faun, θα μπορούσε να χωρέσει έως και 5000 ανθρώπους . Η ορχηστρική περιοχή είναι σε σχήμα πετάλου, το κοίλο χωρίζεται σε τρεις παραγγελίες και ολόκληρη η δομή μπορεί να καλυφθεί από ένα βαρύριο. Η σκηνή ξαναχτίστηκε μετά τον 62ο σεισμό, διακοσμημένος με μάρμαρα και αγάλματα, ενώ το φόντο ήθελε να μιμηθεί ένα πριγκιπικό παλάτι. Εκεί εκπροσωπούνταν τα περίφημα έργα του Πλατούτου και του Terenzio και εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, τα ελληνικά δράματα βρίσκονται στη σκηνή για ειδικά παιχνίδια όπως η Pompei Theatrum Mundi.

  Βίλα των Μυστηρίων

  Βρίσκεται κοντά στο Herculaneum, πιο απομακρυσμένο από την Πομπηία, αυτή η βίλα ανήκε στους Ρωμαίους πατριώτες , πιθανώς στη σύζυγο του αυτοκράτορα Αυγούστου, Λιβία. Η βίλα έχει πάρει το όνομά από μια σειρά από τοιχογραφίες στο τρικλίνιο , με φιγούρες σε φυσικό μέγεθος που αντιπροσωπεύει μάλλον μια επίδειξη της παντομίμας, ή στιγμές της τελετουργίας, ή στην προετοιμασία μιας γυναίκας για γάμο. Χτισμένο σε δύο ορόφους, η βίλα διαθέτει ρουστίκ περιβάλλον όπως κλιβάνους και κουζίνες, αλλά και κατοικίες, όπως το λόμπι, βεράντα και χώρο σπα.

  Το φόρουμ της Πομπηίας

  Ήταν η καρδιά της καθημερινής δραστηριότητας των αρχαίων κατοίκων της Πομπηίας. Ήταν εδώ που αντιμετώπισαν τα πιο σημαντικά κτίρια της πόλης, όπως εκείνα της Δημόσιας Διοίκησης, όπου συναντήθηκαν πολιτικές προσωπικότητες, και εδώ πραγματοποιήθηκαν θρησκευτικές συναντήσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το φόρουμ φιλοξενήθηκε τον 2ο αιώνα π.Χ., κόβοντας τα πολλά καταστήματα που τον περιβάλλουν και διακοσμώντας την πλατεία με αγάλματα, που δεν βρέθηκαν ξανά, από μερικούς από τους επιφανείς πολίτες.

   

  Ναός του Απόλλωνα

  Είναι από τις παλαιότερες της Πομπηίας, που χτίστηκε μεταξύ 575 και 550 π.Χ. Ο ναός του Απόλλωνα περιβάλλεται από ηφαιστειακή τέφρα, με ιωνικούς κίονες και δωρικό θριγκό. Το υψηλότερο βάθρο του ναού, όπου το κύτταρο, το οποίο είναι προσβάσιμο από μια σκάλα, είναι στρωμένος με πολύχρωμες πέτρες και στην αυλή του Απόλλωνα και Diana αγάλματα τοποθετήθηκαν με τη μορφή των τοξοτών, ένας βωμός χρονολογείται από το 80 π.Χ. ένα ηλιακό ρολόι.

   

  Spa Stabiane

  Το σπα είναι το παλαιότερο της πόλης , που χρονολογείται από το ΙΙΙ-IV αιώνα π.Χ. Τα δωμάτια χωρίστηκαν από τους άνδρες και τις γυναίκες και κατείχε το frigidarium, calidarium και tepidarium, αποδυτήρια και φούρνους venova δωμάτιο όπου η θερμότητα που παράγεται. Το γυμναστήριο προοριζόταν μόνο για τους άνδρες. Υπήρχε επίσης ένα αποχωρητήριο και μια πισίνα. Το δάπεδο των λουτρών θερμάνθηκε εντελώς. Εξακολουθεί να διατηρεί τις απεικονίσεις γύψου μάρτυρας μυθολογικών υποκειμένων και πομπηϊκών μορφών που έχουν τραβηχτεί κάτω από τον θόλο της απομίμησης του ουρανού.
  Πηγή

Opening Hours

Monday

9.00 - 17.00

Tuesday

9.00 - 17.00

Wednesday

9.00 - 17.00

Thursday

9.00 - 17.00

Friday

9.00 - 17.00

Saturday

9.00 - 17.00

Sunday

9.00 - 17.00

Από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου: 9.00 - 19.30 (τελευταία είσοδος 18.00) Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 9.00 - 17.00 (τελευταία είσοδος 15.30) Boscoreale: από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 8.30 - 18.30 (τελευταία είσοδος 17.00) Ημέρες κλεισίματος: 1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου

Address

Our Address:

pompeei

GPS:

40.7461572, 14.498934400000053

Telephone:
Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields