• Κατασκευάστηκε από: Donato Bramante, Michelangelo, Carlo Maderno και Gian Lorenzo Bernini
  Χρονολόγηση: 1506-1626
  Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Ottaviano San Pietro (γραμμή A) που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την είσοδο του Βατικανό.
   
  Τιμή εισόδου: 16,00 €
   Γνωστή στους περισσότερους ντόπιους ως Centru Vechi, η παλιά πόλη του Βουκουρεστίου ορίζεται από την περιοχή που συνορεύει με τον ποταμό Dambovita στα νότια, τη Calea Victoriei στα δυτικά, την Bulevardul Brătianu στα ανατολικά και την Regina Elisabeta στα βόρεια.

  Η περιοχή είναι λίγο πολύ ό, τι έχει απομείνει από τον προ Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο Βουκουρέστι. Αυτό που ο πόλεμος δεν κατέστρεψε (και κατέστρεψε ένα δίκαιο κομμάτι: ο συμμαχικός βομβαρδισμός ήταν έντονος στις αρχές του 1944), ο κομμουνισμός έκανε, κυρίως με τη μορφή του μεγαλοπρεπούς έργου του Civic Center που έβλεπε σχεδόν το ένα πέμπτο της συνολικής έκτασης η πόλη πεπλατυσμένος για να κάνει δρόμο για Bulevardul Unirii και Casa Poporului. Πράγματι, ότι οτιδήποτε επιζεί καθόλου, είναι ελάχιστο από ένα θαύμα.

  Ενώ ένα μεγάλο μέρος του Βουκουρεστίου άλλαξε πέρα ​​από την αναγνώρισή του μετά το 1989, τίποτα σε σύγκριση με το μετασχηματισμό της Παλιάς Πόλης / Lipscani κατά τη διάρκεια των αργοπορημένων χρόνων των αργά naughties, το οποίο είδε αυτό που ήταν πάρα πολύ ένας χώρος χωρίς εμπόδια με σχεδόν τίποτα να προσφέρει στους επισκέπτες σε ένα από τους πιο ζωντανους χώρους διασκέδασης της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Πολλές από αυτές τις εξελίξεις, ωστόσο, σχηματίστηκαν όπως συμβαίνει συχνά με τον τρόπο του Βουκουρεστίου: τα κλασσικά εστιατόρια και τα μοντέρνα κλαμπ άνοιξαν σε κτίρια που φαινόταν σαν να πέφτουν ανά πάσα στιγμή.

  Όλα αυτά άλλαξαν όμως μετά την πυρκαγιά στο Colectiv τον Οκτώβριο του 2015 και αρκετοί χώροι που στεγάζονταν σε κτίρια που θεωρούνταν σεισμογενή (εκείνοι που είχαν κόκκινο δίσκο) είχαν αναγκαστεί να κλείσουν με νέα νομοθεσία .

  Ως εκ τούτου, το μέλλον της Παλιάς Πόλης είναι λίγο αβέβαιο. Αυτό που μπορείτε να είστε σίγουροι είναι ότι εκείνοι οι χώροι που παραμένουν ανοιχτοί στην Παλιά Πόλη (λιγότερο ένα κόκκινο φως και μια πιο κόκκινη περιοχή δίσκων αυτές τις μέρες) είναι τόσο ασφαλείς όσο και ασφαλείς όπως το Βουκουρέστι.

  Παλιά πόλη / Lipscani: Σύντομη ιστορία

  Η περιοχή της παλιάς πόλης του Βουκουρεστίου είναι ιστορική για αυτό που ιδρύθηκε το Βουκουρέστι. Περίπου. Σύμφωνα με το μύθο, ο Bucur ο Ποιμένας ίδρυσε την πόλη κατά τη δεκαετία του 1300 όταν έχτισε μια εκκλησία κάπου στην ανατολική όχθη του ποταμού Dâmboviţa: κανείς δεν είναι σίγουρος πού ακριβώς ήταν αυτή η εκκλησία (ή ακόμα και αν πραγματικά υπήρχε). Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κατά την πρώτη κυριαρχία του Vlad Ţepeş (1459-1462) υπήρχε ένα παλάτι και ένα δικαστήριο (το Palatul Curtea Veche) στην περιοχή που σήμερα αποκαλούμε Παλιά Πόλη και ότι η πόλη μεγάλωσε γρήγορα γύρω από το παλάτι.

  Μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα η περιοχή ήταν εμπορική περιοχή του Βουκουρεστίου, η οποία με όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς παρέμεινε μέχρι το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν πολλοί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες των σπιτιών και των επιχειρήσεων που έφεραν τους δρόμους της περιοχής συνελήφθησαν από κομμουνιστικές αρχές, και η περιουσία τους κατασχέθηκε και άφησε να σαπίσουν.

  Ολόκληρη η περιοχή – που θεωρείται υπερβολικά μανιώδης για τις κομμουνιστικές προτιμήσεις – παραμελήθηκε έπειτα από δεκαετίες, με πολλά από τα κενά κτίρια που κατείχαν τα χρόνια (νόμιμα ή αλλιώς) από τους Τσιγγάνους. Πολλοί από αυτούς τους Τσιγγάνους παραμένουν σήμερα και προσθέτουν πραγματικό χρώμα στην περιοχή.

  Πως να πάτε  εκεί
  Μπορείτε να περπατήσετε στην παλιά πόλη από σχεδόν οπουδήποτε στο κεντρικό Βουκουρέστι. Αν έρχεστε από μακριά, πάρτε το μετρό είτε στην Piata Unirii είτε στο Universitate.

Address

Our Address:

Old Town / Lipscani

GPS:

44.43243, 26.09864170000003

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields