• Χρονολόγηση:1266
  Πρόσβαση:

  Με αυτοκίνητο
  από τον αυτοκινητόδρομο, την περιφερειακή οδό, έξοδο Κέντρο – Πόρτο, πάρτε τη Via Marina στην Piazza Municipio
  Με αεροπλάνο
  από το αεροδρόμιο πάρτε το Alibus και κατεβείτε στην πλατεία του Δημαρχείου
  Με το τρένο
  από το σιδηροδρομικό σταθμό Piazza Garibaldi πάρτε τη γραμμή 1 από το Garibaldi προς την κατεύθυνση Piscinola και κατεβείτε στη στάση του Τολέδο. Ή από την πλατεία Garibaldi πάρτε το λεωφορείο R2 στην Piazza Municipio
  Με το μετρό
  1 στάση Δημαρχείο
  Με λεωφορείο
  από την Piazza Garibaldi R2 στην Piazza Municipio
  από την Piazza Vittoria, το τραμ 1 προς την Piazza Municipio
  Με το τελεφερίκ
  από την κεντρική Fuga (Vomero) μέχρι τη στάση Augusteo. Περπατήστε στην πλατεία του Δημαρχείου (7 λεπτά)

   
  Τιμή εισόδου:  Πλήρης: 6 ευρώ
  • Μειωμένο με Artecard: 3 ευρώ
  • Ελεύθερο για νέους της ΕΕ κάτω των 18 ετών
   Το Castel Nuovo , πιο γνωστό ως το Maschio Angioino , είναι ένα μεσαιωνικό και αναγεννησιακό κάστρο που χτίστηκε κατόπιν παραγγελίας του Καρόλου Α ‘Ανζού το 1266, μετά την ήττα των Σουηδών, η ένταξη στο θρόνο της Σικελίας και ο ίδιος μετέφερε την πρωτεύουσα από Παλέρμο προς Νάπολη.

  Από τον δέκατο τρίτο αιώνα, η επιβολή Ανδηγαυών, με  τουςμεγάλους πέντε κυλινδρικούς πύργους , είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης της Νάπολης , χάρη στη στρατηγική του θέση στην πλατεία Δημαρχείου, στο Πόρτο.

  Το κάστρο χτίστηκε για να γίνει η βασιλική κατοικία των βασιλέων Ανδηγαυών , και πήρε το όνομά του Novum Castrum , για να διακρίνεται από τα υφιστάμενα τρία κάστρα (Castel Sant «Elmo, Castel dell’Ovo και το Castel Capuano). Αλλά ο βασιλιάς Κάρολος ποτέ δεν έζησε εκεί, ενώ το κάστρο, στο πλαίσιο του Robert του Σοφού, έγινε η ναπολιτάνικη κατοικία  σε κάποιους επιφανείς επισκέπτες του πολιτισμού, όπως Πετράρχη, Boccaccio και Giotto, ο οποίος το 1332 ζωγράφισε το Palatine Chapel.

  Ήταν ο Αραγονικός, με την κυριαρχία του Alfonso d’Aragona, να κάνει το  Maschio Angioino μια πολυτελή και κομψή βασιλική αυλή,  και να ανακατασκευάσει πλήρως την εξωτερική εμφάνισή του στην παρούσα δομή. Για τη φροντίδα της αποκατάστασης ήταν η καταλανική αρχιτέκτονας Guillem Sagrera που συνέλαβε τη δομή με ένα γοτθικό-καταλανικό πνεύμα που μπορεί να παρατηρήσει σε κυλινδρικό σχήμα των πέντε πύργους , «εσωτερικές», «San Giorgio», «Μέση» και «Φρουρά «και οι δύο από την πλευρά της θάλασσας, το χρυσό πύργο» “και το” Beverello. ” Ως ένας τρόπος επιβολής της δομής δημιούργησε το διακριτικό μάρμαρο Αψίδα του Θριάμβου, για να γιορτάσουν την είσοδο του βασιλιά Αλφόνσο στη Νάπολη  με ναπολιτάνικη αναγεννησιακού ρυθμού και εμπνευσμένα από ρωμαϊκά τόξα θριάμβου.

  Κατά τη διάρκεια του ισπανικού αντιβασιλέα το κάστρο έχασε τη λειτουργία ως βασιλική κατοικία ,για να αναλάβει ένα στρατιωτικό ρόλο για τη στρατηγική της θέση, και ήταν το σπίτι των  βασιλέων της Ισπανίας που επίσκεφθηκαν τη Νάπολη, ως αυτοκράτορας Charles V.

  Με τους Bourbons, το παλάτι των βασιλέων επίσημα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο (Capodimonte Βασιλικό Παλάτι, ) και  το Νέο Κάστρο θεωρήθηκε μόνο ένα σύμβολο της ιστορίας και του μεγαλείου της Νάπολης. Επιλέχθηκε ως χώρος για την κήρυξη της Παρθένου Δημοκρατίας το 1799, το τελευταίο μεγάλο γεγονός που έκανε το Maschio Angioino πρωταγωνιστή της Νάπολης.

  Τι να επισκεφθείτε στο Angioino Maschio

  Μεταξύ των δωματίων για να επισκεφθείτε μέσα στο κάστρο υπάρχει η αίθουσα του Baron , όπου το 1486 έλαβε χώρα η περίφημη συνωμοσία εναντίον Ferdinand I της Αραγονίας, ο γιος του Alfonso, από κάποια ευγενή.Ο βασιλιάς, ξεπερνώντας τις εχθροπραξίες, κάλεσε όλους τους βαρόνους στο κάστρο με τη συγγνώμη του γάμου της ανιψιάς του. Αλλά οι βαρόνοι, αφού είχαν παραληφθεί, συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν.

  Η Palatine Chapel , όμως, είναι το μοναδικό απομεινάρι του μεσαιωνικού κάστρου Angevine, του οποίου το εσωτερικό ήταν ζωγραφισμένο από τον Giotto με τον κύκλο της ιστορίες από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, εκ των οποίων υπάρχουν μόνο λίγες διακοσμήσεις. Στη φυλακή , που βρίσκεται στο υπόγειο του κάστρου, υπάρχουν η Κρήνη Κροκοδείλου και η Φυλακή του Βαρών .

  Επί του παρόντος, η Angevin είναι μόνιμη έδρα του Μουσείου Civic , ένα μουσείο μέσα από τα γλυπτά και μπαρόκ έργα ζωγραφικής, της Αναγέννησης και του δέκατου ένατου αιώνα , και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις.
  Πηγή

Opening Hours

Monday

09:00-19:00

Tuesday

09:00-19:00

Wednesday

09:00-19:00

Thursday

09:00-19:00

Friday

09:00-19:00

Saturday

09:00-19:00

Sunday

-

Το εκδοτήριο εισιτηρίων κλείνει μία ώρα πριν την Κυριακή: ελεύθερη είσοδο για να επισκεφθείτε την αυλή, το Palatine Chapel, αίθουσα του Baron, το οπλοστάσιο δωμάτιο και η della Sala Λότζια

Address

Our Address:

Piazza Municipio - 80133 Νάπολη

GPS:

40.83844602056116, 14.252412132918835

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields