• Πρόσβαση:
  Μπορείτε να πάρετε το υπόγειο με τις γραμμές U6 ή S-Bahn S1, S2, S25, S5, S7 ή S75. Η στάση S-Bahn του Hackescher Markt απέχει μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από το νησί.
  Τα τραμ M1 και M12 σταματούν στο κοντινό Kupfergraben, λιγότερο από 5 λεπτά με τα πόδια. Η στάση του λεωφορείου Lustgarten απέχει 600μ. από το Pergamonmuseum και μπορεί να προσεγγιστεί με τα λεωφορεία 100 και 200.
   
  Τιμή εισόδου:
  Η είσοδος για επισκέπτες κάτω των 18 ετών είναι δωρεάν. Η τακτική είσοδος είναι 18, – €, μειώνεται κατά 9, – €.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νησί των μουσείων με την κάρτα Welcome Berlin για να εξερευνήσετε όλα τα μουσεία του νησιού των Μουσείων για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Με το Museum Pass Berlin μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν 30 άλλα μουσεία στο Βερολίνο.
   

  Το Νησί των Μουσείων του Βερολίνου (Museumsinsel) είναι ένα θαυμάσιο σύνολο έργων τέχνης, ένα πραγματικά σημαντικό συγκρότημα πέντε παγκοσμίως γνωστών μουσείων. Εκτός από τη θρυλική προτομή της αιγυπτιακής βασίλισσας Νεφερτίτη, τα πιο διάσημα και σημαντικά πολιτιστικά εκθέματα που προβάλλονται εδώ περιλαμβάνουν το εκπληκτικό βωμό της Περγάμου και την εκπληκτική Πύλη Ιστάρ. Το 1999, το συγκρότημα του Μουσείου Νησιών ήταν εγγεγραμμένο ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

  Τα πέντε μουσεία στο νησί των Μουσείων είναι:
  • Μουσείο Περγάμου (Μουσείο Περγάμου)
  • Μουσείο Bode
  • Μουσείο Neues (Νέο Μουσείο)
  • Alte Εθνική Πινακοθήκη
  • Μουσείο Altes (Παλαιό Μουσείο)

  Πηγή

 • Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Alfred Messel, το Μουσείο Περγάμου προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, καθιστώντας το δημοφιλέστερο μουσείο του Βερολίνου.
  Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930, και εντός του μουσείου στεγάζονται τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία.
  Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής, και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης.

  Στο πλαίσιο του Master Island Museum, η ανακαίνιση του Μουσείου Περγάμου συνεχίζεται μέχρι το 2025. Σε αυτή τη διαδικασία, το μουσείο, αρχικά σχεδιασμένο με τρία φτερά, θα έχει μια τέταρτη πτέρυγα. Η μεγάλη αίθουσα που δείχνει το βωμό της Περγάμου κλείνει προς το παρόν μέχρι το 2019. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν την αξιόλογη Πύλη Ίσθαρ και την Επεξεργασία, την εντυπωσιακή Ρωμαϊκή Πύλη Αγοράς της Μιλήτου και τη συναρπαστική συλλογή στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Η νέα πτέρυγα με γυάλινες προσόψεις θα δείχνει την Πύλη Καλαμπσχά, τη σπονδυλωτή αίθουσα του Φαραώ Σαχούρ και την πρόσοψη Tell Halaf.

 •  Άνοιξε το 1904 και αρχικά ονομάζονταν Kaiser-Friedrich-Museum. Μετονομάστηκε το 1956 προς τιμήν του πρώτου επιμελητή της Wilhelm von Bode. Παρουσιάζει συλλογές γλυπτικής, ύστερης Αρχαιότητας και βυζαντινής τέχνης.Η γενική ανακαίνιση και ανακαίνιση του Μουσείου Bode ολοκληρώθηκε το 2005.

  Τώρα, στο νέο του μεγαλείο, στεγάζει μια μεγάλη συλλογή γλυπτών από τη μεσαιωνική περίοδο μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, καθώς και θησαυρούς από το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και η Νομισματική Συλλογή. Το μουσείο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού των Μουσείων. Το καλοκαίρι, η απέναντι όχθη του ποταμού με την υπέροχη θέα είναι ένα δημοφιλές μέρος για να συναντήσετε και να χαλαρώσετε

 • Οι εργασίες άρχισαν στο αρχικό μουσείο Neues (Νέο Μουσείο) το 1841. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα της Πρωσίας και τον αρχιτέκτονα δικαστηρίων Friedrich August Stüler, η κατασκευή από μόνη της ήταν μια αίσθηση. Όχι μόνο ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί εκτεταμένα προκατασκευασμένα χυτά και σφυρήλατο σίδερο δομικά στοιχεία, αλλά ατμού εξουσία ήταν η κύρια πηγή ενέργειας στο χώρο. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το μουσείο υπέστη σοβαρές ζημιές και παρέμεινε μια καταστροφή μέχρι το 1999. 

  Η ανοικοδόμηση και η ανακαίνιση του μουσείου χρειάστηκαν δέκα χρόνια, διαδικασία που διευθύνθηκε από τα γραφεία του διάσημου αρχιτέκτονα David Chipperfield. Από το θεαματικό άνοιγμα του μουσείου το 2009, παρουσίασε μια σειρά εξαιρετικών έργων από το Αιγυπτιακό Μουσείο, τη συλλογή Παπύρου, το Μουσείο Προϊστορίας και Πρώιμης Ιστορίας και τη Συλλογή Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η περίφημη προτομή της αρχαίας αιγυπτιακής βασίλισσας Νεφερτίτη είναι η εκθεσιακή έκθεση του Μουσείου Neues.

 •  Η Alte Nationalgalerie (Παλιά Εθνική Πινακοθήκη) , που βρίσκεται σε μια πλίνθο, ανεβαίνει εντυπωσιακά πάνω από το νησί των Μουσείων μάλλον σαν ένα “ναό των τεχνών”. Και με τον αρχιτέκτονα Πρωστίου δικαστηρίου Friedrich August Stüler εμπνευσμένο από την Ακρόπολη στην Αθήνα, το σχέδιό του αντέδρασε με ακριβώς αυτή την σχεδόν θρησκευτική διάθεση των μουσών. Μετά από περίπου δέκα χρόνια λειτουργίας, η γκαλερί άνοιξε το 1876.

  Τώρα δεν δείχνει μόνο τη ζωγραφική και τη γλυπτική από τη νεοκλασική περίοδο μέσω του Ρομαντισμού μέχρι την περίοδο της Biedermeier (1815-1848), αλλά και την ιμπρεσιονιστική και πρώιμη νεωτεριστική τέχνη. Η συλλογή περιλαμβάνει έργα τέτοιων γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Caspar David Friedrich, ο Claude Monet, ο Edouard Manet, ο Auguste Renoir, ο Max Liebermann, ο Lovis Corinth, ο Adolphe Menzel, ο Karl Blechen και ο Karl Friedrich Schinkel. Η γκαλερί φιλοξενεί επίσης τις πριγκίπισσες του Johann Gottfried Schadow, Luise και Friederike, που θεωρούνται ως το πιο όμορφο γλυπτό ενός Πρωσικού καλλιτέχνη.

 • Σχεδιασμένο από τον Karl Friedrich Schinkel, το Μουσείο Altes άνοιξε το 1830 ως το πρώτο μουσείο στο νησί των Μουσείων. Εκείνη την εποχή, η εντυπωσιακή νεοκλασική πρόσοψη που κατασκευάστηκε από ιωνικούς κίονες, εκτεταμένο φουαγιέ και ελκυστική ροτόντα ήταν εξαιρετική για ένα δημόσιο κτίριο.

   Σήμερα, μετά την ανακαίνιση, το μουσείο στεγάζει μια μόνιμη έκθεση που παρουσιάζει τις τέχνες και τη γλυπτική από την κλασική αρχαιότητα, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένων των πορτρέτων προτομών του Καίσαρα και της Κλεοπάτρας. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η συλλογή της ετρουσκικής τέχνης, η μεγαλύτερη εκτός Ιταλίας.

   

   

   

   

   

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

10πμ - 6μμ

Wednesday

10πμ - 6μμ

Thursday

10πμ - 8μμ

Friday

10πμ - 6μμ

Saturday

10πμ - 6μμ

Sunday

10πμ - 6μμ

Address

Our Address:

Museumsinsel

GPS:

52.5169328, 13.4018996

Telephone:
Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields