• Πρόσβαση:
  Το Mitte εξυπηρετείται από πολλές γραμμές S και U-Bahn. Τα S1, S2 και S25 πηγαίνουν από τα βόρεια (Oranienburg και Gesundbrunnen) προς τα νότια (Potsdamer Platz και Schöneberg), το Stadtbahn (πόλη S-Bahn, γραμμή 5, 7 και 75) πηγαίνει δυτικά (Charlottenburg) προς ανατολάς (Friedrichshain) διασχίζουν τη Friedrichstraße.
  Η γραμμή U-Bahn 2 συνδέει το Mitte με το Charlottenburg (δυτικά) και το Prenzlauer Berg (βορειοανατολικά), οι γραμμές 6 και 8 του U-Bahn πηγαίνουν βόρεια προς το Wedding και νότια προς το Kreuzberg και το Neukölln.
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν

  Το Mitte είναι ο πρώτος και πιο κεντρικός δήμος του Βερολίνου . Δημιουργήθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση του Βερολίνου το 2001 με τη συγχώνευση των πρώην περιφερειών Mitte proper, Tiergarten και Wedding . ο δήμος που προέκυψε διατήρησε το όνομα Mitte. Είναι ένας από τους δύο δήμους (δίπλα στο Friedrichshain-Kreuzberg ), ο οποίος περιλαμβάνει τις πρώην περιφέρειες του Δυτικού και του Ανατολικού Βερολίνου . Το Mitte περιλαμβάνει τον ιστορικό πυρήνα του Βερολίνου και περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του Βερολίνου, όπως το Νησί των Μουσείων , η Πύλη του Βρανδεμβούργου , η Unter den Linden , η πλατεία Πότσνταμ , το Ράιχσταγκ και το Βερολίνο Hauptbahnhof , τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονταν στο πρώην Ανατολικό Βερολίνο.

  Το Mitte ( γερμανικό για το “μεσαίο”, “κέντρο”) βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Βερολίνου κατά μήκος του ποταμού Spree . Συνορεύει με το Charlottenburg-Wilmersdorf στα δυτικά, το Reinickendorf στα βόρεια, το Pankow στα ανατολικά, το Friedrichshain-Kreuzberg στα νοτιοανατολικά και το Tempelhof-Schöneberg στα νοτιοδυτικά.

  Στη μέση του Spree βρίσκεται το νησί των Μουσείων ( Museumsinsel ) με τα μουσεία του και τον Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου ( Berliner Dom ). Η κεντρική πλατεία στο Mitte είναι η πλατεία Alexanderplatz με το περίφημο Fernsehturm , το ψηλότερο κτίριο της Γερμανίας και ο μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός με συνδέσεις με πολλά μετρό ( U-Bahn ), τραμ ( Straßenbahn ), αστικά λεωφορεία ( S-Bahn ) .

   

  Υπάρχουν μερικές σημαντικές οδούς που συνδέουν το Mitte με τις άλλες συνοικίες, όπως η λεωφόρος Unter den Linden, η οποία συνδέει τη δυτική πλατεία Alexanderplatz με την Πύλη του Βρανδεμβούργου και εκτείνεται περαιτέρω ως Straße des 17. Juni στη στήλη Victory και στο κέντρο του πρώην Δυτικού Βερολίνου στο Charlottenburg , ή το Karl-Marx-Allee από την Αλεξάντερπλατς στο Friedrichshain και τα ανατολικά προάστια.Σημειώστε ότι όταν οι Βερολινέζοι μιλάνε για το Mitte , συνήθως αναφέρονται στη μικρότερη τοποθεσία και όχι στον μεγαλύτερο δήμο.

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

mitte berlin

GPS:

52.519444, 13.406667

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields