• Πρόσβαση:Το Minnewater βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό Brugge, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε από το κέντρο της πόλης σε περίπου 20 λεπτά. Από το Grote Markt, ακολουθήστε το Wollestraat προς το κανάλι και στη συνέχεια περπατήστε νοτιοδυτικά κατά μήκος του καναλιού μέχρι τη λίμνη. Αφού χαλαρώσετε για λίγο, γυρίστε στο κέντρο της πόλης με στυλ, προσλαμβάνοντας μια άμαξα με οδηγό από το βόρειο άκρο του πάρκου.


  κοντινότερη στάση λεωφορείου Bargeplein (Katelijneparking), Bargeplein


   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
   Η Λίμνη της Αγάπης καλοσωρίζει τους επισκέπτες του Μπριζ, καθώς είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν φτάνει στην πόλη.

  Από τη γέφυρα της λίμνης, χτισμένη το 1740, μπορεί κανείς να δει μια πανοραμική εικόνα ολόκληρης της πόλης. Το όνομα της λίμνης μπορεί να ακούγεται αρκετά ρομαντικό, όχι όμως και η καθεαυτή ιστορία της.

  Ουσιαστικά η λίμνη χρησιμοποιούνταν ως μια τεράστια δεξαμενή νερού για να κρατάει το νερό των καναλιών σε ένα σταθερό επίπεδο. Ένας μύθος λέει ότι το 1488 εκτελέστηκε από τους κατοίκους του Μπριζ ένας από τους διαχειριστές της πόλης, σύζυγος και διάδοχος της Δούκισσας Μαρίας της Βουργουνδίας. Το όνομα του ήταν Pieter Lanchals, που σημαίνει “μακρύς λαιμός”. Σαν τιμωρία προς τους πολίτες της πόλης η δυναστεία των Μαξιμιλιανών υποχρέωσε τους κατοίκους να προστατεύουν τους κύκνους της λίμνης μέχρι την αιωνιότητα και έκτοτε το σύμβολο της πόλης είναι ο κύκνος και η λίμνη είναι γεμάτη από αυτούς.

  Δίπλα στη λίμνη βρίσκεται ένα τεράστιο πάρκο στο οποίο κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται υπαίθριες συναυλίες και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.Ερωτευμένοι και μη σπεύστε να γνωρίσετε τη λίμνη της αγάπης. Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο να ξεκινήσει η επαφή σας με την Μπριζ.

  Στο πάρκο τα δεκάδες δέντρα, τα νερά, τα πολύχρωμα λουλούδια και το ατελείωτο πράσινο ακολουθούν κάθε σας βήμα. Ανακαλύψτε την αιώνια αγάπη, περνώντας πιασμένοι χέρι-χέρι από τη γέφυρα της λίμνης, καθίστε σε ένα από τα παγκάκια, θαυμάστε τον πύργο και τους αρχοντικούς κύκνους και περπατήστε στα μονοπατάκια του καταπράσινου πάρκου.

  Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την ηρεμία της στιγμής εκτός από το ποδοβολητό των αλόγων, που βολτάρουν με τους τουρίστες γύρω από το Minnewaterpark. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται υπαίθριες συναυλίες και διάφορες άλλες πολιτιστικές και εικαστικές εκδηλώσεις.
  Πηγή

Address

Our Address:

Minnewater

GPS:

51.19915889834555, 3.224477633080369

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields