• Χρονολόγηση: 13ος Αιώνας
  Πρόσβαση:Θα μπορούσατε να πάρετε τον αριθμό 12 ή τον αριθμό 3 λεωφορείο. Αναζητήστε λεωφορεία με κατεύθυνση “Centrum” και κατεβείτε από τον σταθμό με την ένδειξη “Brugge Markt”. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην πλατεία Markt, ώστε να μπορείτε εύκολα να πείτε πότε θα κατεβείτε.
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
  Πρόκειται για την κεντρική πλατεία και αγορά της Μπριζ, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης. Αποτελεί από τα πιο θελκτικά και ενδιαφέροντα μέρη για τον επισκέπτη.

  Σπουδαίο εμπορικό κέντρο στο παρελθόν, η κεντρική πλατεία του 13ου αιώνα περιστοιχίζεται από μεσαιωνικά κτίρια. Η αρχαιότερη πρόσοψη στην πλατεία (15ος αιώνας) είναι του Χάους Μπουσότ, οικία του Καρόλου του Β’ της Αγγλίας τα χρόνια της εξορίας του (1656-1657).

  Εδώ βρίσκεται επίσης το Δικαστήριο της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, το οποίο έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι χτίστηκε μόλις τον 19ο αιώνα, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των γοτθικών κτιρίων του 12ου και του 13ου αιώνα! Πρόκειται για μια τάση που ονομάστηκε νεογοτθική και εφαρμόστηκε σε σειρά κτιρίων που χτίστηκαν στην πόλη το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

  Στο μέσον της πλατείας μπορείτε να δείτε το άγαλμα των Jan Breydel και Pieter de Coninck, δύο ηρώων της πόλης που ηγήθηκαν της εξέγερσης, γνωστής ως Αυγή της Μπριζ, κατά των Γάλλων το 1302. Οδήγησαν τους Φλαμανδούς στρατιώτες κατά των εισβολέων τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου 1302 και πρωτοστάτησαν στη Μάχη των Χρυσών Σπιρουνιών (Battle of the Golden Spurs) της 11ης Ιουλίου 1302.

  Επίσης, έθεσαν τα θεμέλια για την ανεξαρτησία των μεγαλύτερων πόλεων των Κάτω Χωρών.
  Στους Χάρτες των πόλεων κατοχυρώθηκε η ελεύθερη διακίνηση των αγαθών μέχρι το 15ο αιώνα. Στην κεντρική πλατεία φιλοξενείται από το 10ο αιώνα σημαίνουσα εμποροπανήγυρις.

Address

Our Address:

Grote Markt μπριζ

GPS:

51.2088255, 3.2243722000000616

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields