• Χρονολόγηση: 1930-36
  Πρόσβαση:Metro γραμμή Μ2 στάση
  Aviatorilor 
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν

  Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Βουκουρέστι είναι μια πόλη σκυροδέματος και τσιμέντου, σαφώς δεν ήταν ποτέ στον πνεύμονα της πόλης, το ασύγκριτο πάρκο Herastrau.

  Πολύ απλά, αυτό το λαμπρό πάρκο, που εκτείνεται σε 187 εκτάρια γύρω από τη λίμνη Herastrau είναι ένα από τα κοσμήματα στο στέμμα του Βουκουρεστίου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί το ήμισυ της πόλης επιλέγει να περάσει τα καλοκαιρινά απόγευμα της Κυριακής.

  Το Herastrau σχεδιάστηκε από το 1930-36 πάνω σε αυτό που μέχρι τότε ήταν κυρίως ελώδεις γύρω από την (φυσική) λίμνη. Το Μουσείο του χωριού – το οποίο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του Herastrau και το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή του αξιοθέατα δημιουργήθηκε ταυτόχρονα. Ωστόσο, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, τμήματα της λίμνης χρησίμευαν ως χώρο περιπάτου για τους πλούσιους του Βουκουρεστίου και η περιοχή γύρω από τη λίμνη είχε γίνει από καιρό η πιο μοντέρνα στην πόλη.

  Όταν άνοιξε για πρώτη φορά το πάρκο έφερε το όνομα του προστάτη του, King Carol II. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τη δήλωση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ρουμανίας το 1948 ήταν ατυχές το όνομα Parcul I.V. Στάλιν. Το όνομα Herastrau χρησιμοποιείται γενικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

  Το πάρκο έχει δύο κύριες εισόδους, αν και μακράν το πιο κομψό είναι εκείνο που συνορεύει με την Piata Charles de Gaulle. Βρίσκεται επίσης σε βολική τοποθεσία κοντά στο σταθμό του μετρό Aviatorilor. Η άλλη είσοδος, στην άκρη του Soseaua Kisellef, απέναντι από την Casa Scanteii, είναι καλύτερη για εκείνους που έρχονται με αυτοκίνητο, καθώς υπάρχει κάποια (αλλά όχι πολύ) χώρος στάθμευσης.

  Το πρώτο πράγμα που θα δείτε όταν εισέρχεστε στο πάρκο από την Piata Charles de Gaulle είναι ένα ψηλό, χάλκινο, μάλλον περίεργο άγαλμα του ίδιου του de Gaulle. Αποκαλύφθηκε το 2006 το άγαλμα είναι το έργο του τοπικού καλλιτέχνη Mircea Corneliu Spataru και ανατέθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για να τιμήσει τη φιλοξενία του Βουκουρεστίου εκείνου του έτους της διάσκεψης της Γαλλοφωνίας.

  Στην πραγματικότητα, τα σοκάκια και τα μονοπάτια που εκτοξεύονται από την είσοδο είναι όλα διακεκομμένα με διάσημους ανθρώπους, από τον Ρουμάνο επαναστάτη Νικολάι Μπαλτσέσκου μέχρι τη σημαντικότερη φιγούρα της βιβλιογραφίας της Μπενγκάλι, Ραμπίντρανθα Τάγκορε. Δείτε επίσης τους ντόπιους καλλιτέχνες Νικόλαος Γκριγκορέσκου, Κωνσταντίνο Μπράνκουσι και Θεόδωρο Αμάν, καθώς και τους συγγραφείς Γιώργος Κοσμπού, Αλεξάνδρου Βλάχουτα και τον εθνικό ποιητή της Ρουμανίας, Μιχάι Εμινέσκου. Άλλοι ξένοι που τιμούνται με αγάλματα περιλαμβάνουν τον William Shakespeare, τον Ady Endre, τον Sandor Petofi και τον Victor Hugo. Υπάρχει ακόμη και ένα άγαλμα του Πρίγκιπα Charming (Fat Frumos). Ω, και υπάρχει και μνημείο στον Michael Jackson. Ναι αλήθεια.

  Υπάρχει ένα πάρκο περιπέτειας στο Herastrau, ανοιχτό από τις 10: 00-20: 00, με τέσσερα μονοπάτια με διαφορετική δυσκολία, από τα οποία κανένα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το ένα είναι αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και επτά και τα άλλα είναι για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Δύο ωριαία εισιτήρια (αρκετά μεγάλο για να συμπληρώσουν όλα τα μονοπάτια) κοστίζουν 35 ευρώ για τα παιδιά.

  Υπάρχουν εκδρομές με βάρκα στη λίμνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και ένα λεωφορείο που συνδέει τη μία πλευρά με την άλλη. Εκδρομές με σκάφος αναχωρούν από την προβλήτα (πύλη) πίσω από το Hard Rock Cafe. Για να φτάσετε εκεί από την κύρια είσοδο πρέπει να περάσετε αυτό που είναι γνωστό ως η νησί των τριαντάφυρων. Τη σωστή στιγμή του χρόνου τα μονοπάτια είναι κυριολεκτικά επενδεδυμένα με τριαντάφυλλα και είναι ένα από τα πιο πανέμορφα αξιοθέατα στο Βουκουρέστι. Προσέξτε για τα εξωτικά πουλιά που κρατούνται στο νησί.

  Σας επιτρέπεται να ψαρεύετε στη λίμνη (γεμάτη με κυπρίνο) αλλά η τιμή είναι φανερά δαπανηρή (50 lei) και οι περισσότεροι ψαράδες γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη γύρω από την πόλη για να αλιεύουν από εδώ. Οι ποδηλάτες και οι joggers πρέπει να σημειώσουν ότι το μονοπάτι που περιβάλλει τη λίμνη είναι λίγο κάτω από 6 χλμ. Το κολύμπι στη λίμνη απαγορεύεται αυστηρά, παρόλο που συχνά θα δείτε τοπικά παιδιά να βουτούν.

  Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από το I’Velo, κοντά στην είσοδο. Η ενοικίαση κοστίζει 5 ευρώ ανά ώρα ή 20 ευρώ για μια ολόκληρη μέρα. Οι κάτω των 16 ετών και άνω των 65 ετών μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατα δωρεάν, αλλά για μέγιστο διάστημα δύο ωρών. Υπάρχει επίσης ένα μικρό πάρκο περιπέτειας κατάλληλο για παιδιά.

  Υπάρχουν πολλά μέρη για φαγητό και ποτό στο πάρκο. Στη δυτική πλευρά της λίμνης, το καλύτερο μέρος για να πάει είναι το Hard Rock Cafe, ενώ στην άλλη πλευρά (στο Soseaua Nordului) υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικές, φημισμένες και αρκετά ακριβές εστιατόρια: το Casa di David και η Isoletta είναι καλύτερος. Μια ελαφρώς φτηνότερη επιλογή είναι το λιγότερο φτηνό αλλά όχι λιγότερο καλό θαλασσινό εστιατόριο Pescarus, ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στο πάρκο, πρόσφατα ανακαινισμένο και vasty βελτιωμένο από την ομάδα πίσω από City Grill και Caru ‘cu Bere.

Address

Our Address:

Parcul Herăstrău bucharest

GPS:

44.4758893, 26.076950200000056

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields