• Χρονολόγηση1987
  Πρόσβαση:
  S-BAHN
  Hackescher Markt, Friedrichstraße
  U-BAHN
  Französische Straße, Friedrichstraße, Hausvogteiplatz
  Λεωφορείο 
  100, 200, TXL Staatsoper ή Lustgarten
  Στάθμευση 
  Υπόγειος χώρος στάθμευσης κάτω από το Bebelplatz
  Πόλη Quartier Dom Aquarée
    Τιμή εισόδου: 
  – κανονικό εισιτήριο 8 €,
  – μειωμένο 4 € έκπτωση που ισχύει για (μετά την προσκόμιση έγκυρου έγγραφο): – μαθητές και μαθητευόμενοι άνω των 18 ετών – Φοιτητές – άνεργος – άτομα με ειδικές ανάγκες
  – έως 18 ετών δωρεάν
  Μουσείο Pass Βερολίνο: δωρεάν είσοδος Berlin Welcome Card all inclusive: δωρεάν είσοδος
   

  Το Deutsches Historisches Museum (Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο) είναι το εθνικό ιστορικό μουσείο της Γερμανίας. Βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Mitte του Βερολίνου και θεωρεί τον εαυτό της ως χώρο ενεργητικής επικοινωνίας και συζήτησης της ιστορίας.

  Το Deutsches Historisches Museum ιδρύθηκε από την τότε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και το Land Berlin το 1987 με αφορμή τη γιορτή των 750 χρόνων του Βερολίνου. Τα κτίρια και οι συλλογές του Μουσείου της Deutsche Geschichte (MfDG), του κεντρικού ιστορικού μουσείου της ΛΔΓ, μεταφέρθηκαν στον ιδιοκτήτη του Deutsches Historisches Museum στο πλαίσιο της σύμβασης για τη γερμανική επανένωση. Έτσι με την επανένωση το 1990, το Deutsches Historisches Museum έγινε το μουσείο για την ιστορία όλων των περιοχών της Γερμανίας.

  Το Zeughauskino με τη συλλογή του ιστορικού κινηματογραφικού υλικού παρουσιάζει θεματικές και μονογραφικές ταινίες από ολόκληρο το φάσμα της γερμανικής και διεθνούς κινηματογραφικής ιστορίας. Αυτό περιλαμβάνει προγράμματα που συνδέονται θεματικά με τις αντίστοιχες ειδικές εκθέσεις. Είναι επίσης χώρος για πολλά φεστιβάλ και κινηματογραφικές μέρες.

  Το Deutsches Historisches Museum διαθέτει επίσης μια δημόσια βιβλιοθήκη αναφοράς με ένα εκτεταμένο τμήμα χειρογράφων καθώς και παλιές και πολύτιμες εκτυπώσεις και ένα Αρχείο εικόνων με περίπου 500.000 φωτογραφίες στη γερμανική και ευρωπαϊκή ιστορία, σημαντικά κτήματα που έχουν αποκτηθεί από φωτογράφους και πρακτορεία, καθώς και τεκμηρίωση των συλλογών.

  Το Living Museum Online (LeMO) , μια συνεργασία με το Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland στη Βόννη και το Ομοσπονδιακό Αρχείο, είναι ένα εικονικό μουσείο. Προσφέρει ηχητικές ιστορικές πληροφορίες καθώς και μια μεγάλη συλλογή κειμενικών και οπτικών πηγών για την ευρωπαϊκή ιστορία από το 1815 μέχρι σήμερα.

  Πηγή

Opening Hours

Monday

καθημερινά 10 π.μ. έως 6 μ.μ.

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Deutsches Historisches Museum Unter den Linden 2 10117 Βερολίνο

GPS:

52.5188334, 13.396868899999959

Telephone:
Email:
Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields