Τοποθεσία: Η Γάνδη  είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Η πόλη οικοδομήθηκε ως καταυλισμός στη συμβολή των ποταμών Σκάλδη και Λυς περί τον 7ο αιώνα και κατέληξε τον Μεσαίωνα μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις στην βόρεια Ευρώπη. Σήμερα αποτελεί μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι. Η πόλη συνδέεται με τη θάλασσα με τη Διώρυγα Γάνδης-Τερνέζεν, βρίσκεται στη διασταύρωση των Ευρωπαϊκών εθνικών οδών Ε17 και Ε40 και έχει έναν από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Βέλγιο.
Πρόσβαση:
Από την Μπρίζ    μεταφορά με Τρένο
Διάρκεια ταξιδιού 24 λ
Τιμή εισιτηρίου – απλή διαδρομή (ενδεικτική) 6 .70 
Απόσταση 39 χλμ
Εταιρεία 

SNCB | IC

Από την Αμβέρσα   μεταφορά με Τρένο
Διάρκεια ταξιδιού 59 λ
Τιμή εισιτηρίου – απλή διαδρομή (ενδεικτική) 9 .80 €
Απόσταση 52 χλμ
Εταιρεία 

SNCB | IC

Αξιοθέατα
 • Ιστορικό Κέντρο της Γάνδης
 • Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βονιφάτη
 • Δημαρχείο της Γάνδης
 • Μουσείο Καλών Τεχνών Γάνδης
 • Κάστρο της Γάνδης
 • Graslei
 • Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Γάνδη
 • Ναός Αγίου Μιχαήλ
 • Design museum 
 • Belfry and Cloth Hall
 •  Ghent Town Hall (Stadhuis)

 • Η ρομαντική και μυστηριακή ατμόσφαιρα της Γάνδης ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο και η μεσαιωνική της αρχιτεκτονική αποτυπώνει τη ξεχωριστή ιστορία της.Οι πανύψηλοι καθεδρικοί ναοί, τα επιβλητικά αναγεννησιακά κτίρια, τα γραφικά κανάλια και τα λιθόστρωτα δρομάκια της αποπνέουν μεσαιωνικό αέρα που κερδίζει τον ταξιδιώτη.

  Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βονιφάτη (Saint Bavo) σε στυλ ροκοκό με τις σαράντα καμπάνες, ο οποίος είναι γνωστός για τους ανεκτίμητους θησαυρούς τέχνης που φιλοξενεί.

  Περιηγηθείτε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της Γάνδης και προκαλέστε τον εαυτό σας να ανέβει τα 444 σκαλιά έως την κορυφή του Καθεδρικού Ναού για να θαυμάσετε από ψηλά την πόλη., Το ιστορικό κέντρο είναι ευλογία περπατήματος, ενώ οι 114 σημάνσεις σε κάθε βήμα εξασφαλίζουν ότι δεν θα χαθείτε ποτέ! Η πόλη διαιρείται σε δύο τετράγωνα και κάθε τετράγωνο σε πολλά αξιοθέατα. Ακολουθήστε την 10.000 βημάτων(!) τουριστική διαδρομή, που έχει δημιουργηθεί για τους επισκέπτες που επιθυμούν να περιηγηθούν την πόλη πεζή.

  Το πέτρινο κάστρο Gravesteen χρονολογείται από το 1180 και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με όπλα εποχής.

  Κάθε χρόνο, τον Ιούλιο λαμβάνει χώρα ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το οποίο διαρκεί δέκα ημέρες. Παράλληλα εκατοντάδες κόσμου συρρέουν στην Ανθοκομική Εκθεση Γάνδης» (Floralien), η οποία έχει χαρίσει στην πόλη το χαρακτηρισμό «Λουλούδι του Βελγίου».

  Ζήστε από κοντά την μεσαιωνική αύρα της μέσα από μια ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια της ή κάνοντας βόλτα με μια άμαξα.

  • Ιστορικό Κέντρο της Γάνδης
   Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί ένα ανοιχτό μουσείο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Το μεγαλύτερο μέρος διατηρείται ανέπαφο, είτε έχει αποκατασταθεί, έτσι ώστε το κέντρο να αποτελεί ένα ομοιόμορφο σύνολο. Τα περισσότερα αξιοθέατα και σημαντικά κτίρια βρίσκονται φυσικά εντός του κέντρου. Όπως συνηθίζεται στις Κάτω Χώρες, το ιστορικό κέντρο διασχίζεται από κανάλια και το μεγαλύτερο μέρος του είναι πεζοδρομημένο. Ένα από τα πιο γραφικά σημεία που θα συναντήσει ο επισκέπτης είναι το Graslei, ένας ημικυκλικός δρόμος μπροστά στο κεντρικό κανάλι. Τέλος εκτός από τα πανέμορφα κτίρια, κανάλια καθώς και την μεσαιωνική ατμόσφαιρα, στο ιστορικό κέντρο θα βρείτε και το σύνολο των ρεστοράν καθώς και καφέ, όπου αν βοηθάει ο καιρός, μπορείτε να απολαύσετε τις διάσημες Φλαμανδικές μπύρες ή έναν ζεστό καφέ
   Τουριστικό Κέντρο Πληροφόρησης – Επισκεφθείτε το Γάνδη
   Διεύθυνση: Sint-Veerleplein 5, 9000 Gent, Βέλγιο
   Ώρες: Ανοιχτά σήμερα · 10:00π.μ.–6:00μ.μ.
   Τηλέφωνο: +32 9 266 56 60

  • Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βονιφάτη
   Saint Bavo Cathedral
   Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Βονιφάτη είναι ο σημαντικότερος καθεδρικός και έδρα του επισκόπου της Γάνδης. Στην θέση προϋπήρχε το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, μια ξύλινη κατασκευή του 942. Στην κρύπτη του καθεδρικού βρίσκονται στοιχεία από το παρεκκλήσι που προϋπήρχε. Η πρώτες επεκτάσεις έγιναν το 1038 με Ρωμαΐζουσα αρχιτεκτονική και στην συνέχεια την περίοδο μεταξύ του 14ου με 16ου αιώνα, συνεχείς επεκτάσεις με Γοτθική αρχιτεκτονική, έφεραν τον καθεδρικό πολύ κοντά στην σημερινή του μορφή. Η επισκοπή της Γάνδης ιδρύθηκε το 1559 και έκτοτε η εκκλησία του Αγίου Βονιφάτη έγινε ο καθεδρικός της.
   Διεύθυνση: Sint-Baafsplein, 9000 Gent, Βέλγιο
   http://www.sintbaafskathedraal.be/
  •  Δημαρχείο της Γάνδης
   Stadhuis
   Από τα αμέτρητα μεσαιωνικά κτίρια της Γάνδης, το δημαρχείο είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την μοίρα της πόλης από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το δημαρχείο υπήρχαν μέχρι το 1482 σπίτια εξεχόντων ανδρών της πόλης. Τα σπίτια αυτά θεωρήθηκαν πολύ μικρά και όχι αντιπροσωπευτικά στην σημαντικότητα των κατοίκων και έτσι αποφασίστηκε να χτιστεί εκεί ένα νέο και μεγαλύτερο δημαρχείο. Η πρώτη πέτρα στήθηκε το 1482 και το κτίριο ολοκληρώθηκε μόλις δυο χρόνια αργότερα, το 1484. Πολύ σύντομα όμως και αυτό το νέο δημαρχείο θεωρήθηκε μικρό για της ανάγκες της πόλης και από το 1518 μέχρι το 1535 ένα νέο και ακόμα μεγαλύτερο δημαρχείο κατασκευάστηκε σε υστερο-γοτθικό στυλ. Το 1540 η Γάνδη δέχτηκε αντίποινα από τον Αυτοκράτορα Charles V γιατί οι πολίτες δεν δέχτηκαν να πληρώσουν περισσότερους φόρους με αποτέλεσμα να παγώσει η κατασκευή του έργου μέχρι το 1572. Το αρχιτεκτονικό στυλ εμπλουτίστηκε με πολλά αναγεννησιακά χαρακτηριστικά μέχρι και της αρχές του 18ου αιώνα και στης αρχές του 19ου αιώνα τα σκαλιά της εισόδου άλλαξαν για να υποδεχτούν τον Ναπολέοντα. Στο μουσείο Bijloke βρίσκεται μεγάλο μέρος από τα αυθεντικά έπιπλα του δημαρχείου.
   Διεύθυνση: Botermarkt 1, 9000 Gent, Βέλγιο
   https://visit.gent.be/nl/home 

  • Μουσείο Καλών Τεχνών Γάνδης
   Museum voor Schone Kunsten
   Το μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης βρίσκεται στο ανατολικό σημείο του πάρκου Citadelpark, σε ένα κτίριο περίπου του 1900. Στεγάζει μια μεγάλη συλλογή μονίμων έργων τέχνης από το μεσαίωνα μέχρι και τα μέσα του 2ου αιώνα. Η συλλογή του επικεντρώνεται στην τέχνη της Φλαμανδίας άλλα επίσης διαθέτει και αρκετούς πίνακες από την Ευρώπη, κυρίως την Γαλλία. Εκτός από πίνακες, το μουσείο Καλών Τεχνών στεγάζει και μεγάλο αριθμό γλυπτών. Δίπλα στης μόνιμες εκθέσεις το μουσείο οργανώνει και αρκετές προσωρινές εκθέσεις. Το 2007 το μουσείο άνοιξε της πύλες του στο κοινό μετά από μια τετραετή ανακαίνιση.

   Διεύθυνση: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent, Βέλγιο
    http://www.mskgent.be/

  • Κάστρο της Γάνδης
   Gravensteen
   Το κάστρο της Γάνδης ονομάζεται «Χραφενστέην» που σημαίνει στα Ολλανδικά, Κάστρο της Καταμέτρησης. Το παρόν κάστρο χτίστηκε το 1180 από των Φίλιππα της Αλσατίας. Στο σημείο προϋπήρχε ένα ξύλινο κάστρο που πιθανολογείται ότι χτίστηκε των 9ο αιώνα. Το κάστρο αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Διοικητή της Φλαμανδίας, μέχρι των 14ο αιώνα. Στην συνέχεια το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως δικαστήριο, φυλακή και τελικά σταδιακά ερημοποιήθηκε. Σπίτια και άλλα κτήρια χτίστηκαν περιμετρικά, ακόμα και στην ίδια την αυλή του κάστρου. Πολλά από τα κτίρια χρησιμοποίησαν πέτρες από τα τείχη του κάστρου. Μετά την βιομηχανική επανάσταση το ερειπωμένο κάστρο χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ως εργοστάσιο και στα τέλη του 19ου αιώνα αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί. Για καλή του τύχη το κάστρο αγοράστηκε από την πόλη της Γάνδης το 1885 και οργανώθηκε ένα μεγάλο σχέδιο αναστήλωσης του. Σταδιακά τα κτίρια αφαιρέθηκαν και τα τείχη του κάστρου ανακατασκευάστηκαν στην αρχική τους κατάσταση. Αρκετοί κάτοικοι θεώρησαν άσκοπη την προσπάθεια αποκατάστασης, παραταύτα σήμερα φαίνεται ότι είχαν λάθος, καθώς το κάστρο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Μέσα στο κάστρο θα βρείτε ένα μουσείο με διάφορες μηχανές βασανιστηρίων (και μια γκιλοτίνα).
   Διεύθυνση: Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent, Βέλγιο
   https://gravensteen.stad.gent/
  • Graslei

   Ζητήστε από δέκα κατοίκους της Γάνδης ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της πόλης τους και ότι εννέα θα απαντήσουν στο Graslei. Σήμερα, αυτό το μεσαιωνικό λιμάνι με τη μοναδική του σειρά ιστορικών κτιρίων, που αντικατοπτρίζεται στον μακρύ ποταμό, είναι ο τόπος συνάντησης κατ ‘εξοχήν. Νέοι και ηλικιωμένοι, κάτοικοι και επισκέπτες, όλοι συναντώνται σε ένα από τα πολλά café patios ή απλά δίπλα στο νερό. Αυτή είναι η ακμάζουσα καρδιά της εσωτερικής πόλης.Το σπίτι των Grain Weighers, το Guildhall των Ελεύθερων Σκαφών, ο Spijker … κάθε σπίτι στο Graslei έχει τη δική του ιστορία. Μαζί αποτελούν την ιστορία της απίστευτης άνθησης της οικονομίας του Γκέντ κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Από την άλλη πλευρά του νερού είναι το Korenlei. Όλα τα υπόλοιπα από τα αρχικά κτίρια είναι οι εξωτερικοί τοίχοι! Πίσω από αυτά είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο.
   Διεύθυνση:Graslei9000 Γάνδη

  •  Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Γάνδη
   Η εκκλησία Sint-Niklaas στη βελγική πόλη της Γάνδης , στην Korenmarkt . Το κτίριο της εκκλησίας είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Μοναδικός είναι ο πύργος εορτασμού , πιο συγκεκριμένα ένας πύργος φανάρι,. Ο πύργος έχει ύψος 76 μέτρων.Αυτή η εκκλησία, που είναι χτισμένη στην μπλε πέτρα του Tournai, είναι ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα του γοτθικού Scheldt. Ο αποκαλούμενος πύργος εορτασμού που δεν βρίσκεται πάνω από την είσοδο, αλλά πάνω από τη διασταύρωση των κύριων και πλευρικών διαδρόμων.,λειτουργεί ως ένα είδος φυσικού φανάρι, επειδή το φως εισέρχεται στη πτέρυγα του ναού μέσω του πύργου.
   Διεύθυνση: Cataloniëstraat, 9000 Gent, Βέλγιο
   https://www.cultuurinkerken.be/

  • Ναός Αγίου Μιχαήλ
   Η εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ είναι εκκλησία στη βελγική πόλη της Γάνδης .Ήδη το 1105 υπήρχε ένα παρεκκλήσι στην ίδια θέση στο Leie . Η σημερινή εκκλησία με αργά γοτθικό ύφος ξεκίνησε το 1440 και στην πραγματικότητα τελείωσε μόνο το 1825 .Από τη ρωμανική εκκλησία, η οποία γεννήθηκε εδώ γύρω στα τέλη του 11ου αιώνα, δεν υπάρχουν καθαρές απομεινώσεις. Ο 13ος αιώνας ήταν πολύ καταστροφικός, με αρκετές φωτιές. Το 1440 αποφασίστηκε να χτιστεί μια εντελώς νέα εκκλησία, στα τέλη του γοτθικού ρυθμού.Η στροφή της Εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ θα έπρεπε να ξεχωρίζει πάνω από όλα τα άλλα, αλλά η ιστορία έχει αποφασίσει διαφορετικά: το προγραμματισμένο «μνημείο του θριάμβου» ύψους 134 μέτρων έχει κολλήσει σε ένα ασήμαντο 24 μέτρα. Το 1828 ο ημιτελής πύργος πήρε τελικά μια επίπεδη οροφή.Στην εκκλησία υπάρχουν πολυάριθμες ζωγραφιές και γλυπτά διάσημων δασκάλων, συμπεριλαμβανομένου του «Χριστού στο Σταυρό» του Antoon Van Dyck.
   Διεύθυνση: Sint-Michielsplein 4, 9000 Gent, Βέλγιο
   https://visit.gent.be/nl/sint-michielskerk

  •  Design museum 
   Το Design Museum Gent είναι το μοναδικό μουσείο στο Βέλγιο με διεθνή συλλογή σχεδίων. Το συγκρότημα μουσείων, που βρίσκεται στην καρδιά του τουριστικού κέντρου της Γάνδης , περιλαμβάνει ένα επιβλητικό αρχοντικό του 18ου αιώνα και μια μοντέρνα πτέρυγα. Το μουσείο διαθέτει μια ολοκληρωμένη συλλογή βελγικών σχεδίων που υποστηρίζει διεθνή αντικείμενα υψηλής ποιότητας. Η συλλογή του περιλαμβάνει τα πάντα, από το Art Nouveau του Henry van de Velde μέχρι το μοντέρνο πρωτοποριακό design.
   Διεύθυνση: Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent, Βέλγιο
   https://www.designmuseumgent.be/

  •  Belfry and Cloth Hall
   Το Καμπαναριό είναι το πιό υπερήφανο σύμβολο της ανεξαρτησίας της πόλης.
   Η αίθουσα υφάσματος χτίστηκε στην πλευρά του Καμπαναριού. Σε ένα ευφορικό γοτθικό στιλ του Μπραμπάντ, αυτό το μνημείο δοξάζει τη βιομηχανία. Στη γωνία της Αίθουσας είναι ένα παλιό καταφύγιο.Η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με το «Mammelokker» που απεικονίζει το μύθο του Cimon που καταδικάστηκε για να πεθάνει από το θάνατο. Ήταν σωσμένη από την κόρη του που τον τροφοδοτούσε καθημερινά από το στήθος της (‘mamme’: στήθος – ‘lokken’: πιπιλίζουν). Το Καμπαναριό είναι το κέντρο της διάσημης τριών πύργων, μαζί με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μπάβο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.Η αίθουσα υφάσματος χρονολογείται από το 1425 και χτίστηκε ως αποθήκη κλωστοϋφαντουργίας που παράγεται στη Γάνδη. κάθε κομμάτι έπρεπε να επιθεωρηθεί εδώ για ποιότητα πριν να μπορέσει να εξαχθεί. Η αίθουσα εξακολουθεί να έχει το αρχικό σκαλιστό ξύλινο ταβάνι και μια μπαρόκ επέκταση που προστέθηκε το 1741 χρησίμευσε ως φυλακή της πόλης μέχρι το 1902. Όπως το Graslei και Korenlei, το καμπαναριό φαίνεται εντυπωσιακό όταν φωτιζόταν τη νύχτα.
   Διεύθυνση: Emile Braunplein, Γάνδη, Βέλγιο 9000

  • Ghent Town Hall (Stadhuis)
   Το Δημαρχείο της Γάνδης είναι ένα κτίριο με πολλά πρόσωπα. Το φανταχτερό γοτθικό ύφος της πρόσοψης στο Hoogpoort έρχεται σε αντίθεση με το μάλλον νηφάλιο αναγεννησιακό στυλ της πλευράς Botermarkt.Μπορείτε επίσης να δείτε πολλά διαφορετικά στυλ στο εσωτερικό του κτιρίου: την Αίθουσα Αρσεναλ με την ξύλινη καμάρα, το θαυμάσιο Παρεκκλήσι Γάμου με τις αρίθμησης της Φλάνδρας που αποθανατίστηκαν σε βιτρό παράθυρα, το Αίθουσα Ποιμενισμού με το λευκό και το μαύρο πλακόστρωτο λαβύρινθο, σύμβολο της αναζήτησης για δικαιοσύνη και ευτυχία, και πολλά άλλα.
   Διεύθυνση:Botermarkt 1 9000 Gent
   https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur/erfgoed/monumenten/toonaangevende-monumenten/geschiedenis-van-het-stadhuis

 • Η Γάνδη διαθέτει μεγάλα καταστήματα αλυσίδων δίπλα σε αυθεντικές μπουτίκ, μοντέρνα καταστήματα δίπλα σε παραδοσιακά. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον μεγαλύτερο εμπορικό χώρο πεζών της Φλάνδρας. Τα καταστήματα είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες.Τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι ανοιχτά κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

  Bennesteeg – Sint-Niklaasstraat
  Μόδα για όλους, αλλά ειδικά για παιδιά στους δρόμους έξω από το Veldstraat. Σίγουρα αξίζει την παράκαμψη.

  Brabantdam – Vlaanderenstraat – Zuid
  Το Brabantdam είναι ο τόπος που πρέπει να είναι για κομψές κυρίες και κυρίες μόδας .Το Vlaanderenstraat είναι ένας μοντέρνος εμπορικός δρόμος με αποκλειστικά καταστήματα μόδας και πολυτελείας καθώς και χώρους για φαγητό.Το εμπορικό κέντρο Gent Zuid έχει όλους τους συνηθισμένους υπόπτους: λουλούδια, εφημερίδες, βιβλία, άρωμα, μόδα και αλυσίδες όπως Match, Hema και Blokker.

  Ντον Νόρντ
  Ακριβώς βόρεια του Dampoort, δημιουργείται ένα νέο εμπορικό και εμπορικό κέντρο σε έναν πρώην βιομηχανικό χώρο.Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 20 εκκρεμείς εγκαταστάσεις έχουν εγκαταστήσει κατάστημα εδώ. Συνιστάται!

  Henegouwenstraat
  Το Voldersstraat μετατρέπεται σε Henegouwenstraat όπου η έμφαση δίνεται στην πολυτέλεια ανεξάρτητα από την ειδικότητα του καταστήματος: εδώ μπορείτε να βρείτε εσώρουχα, vintage και νέα μόδα, ανδρικά και λοιπά.

  Jan Breydelstraat – Burgstraat
  Σίγουρα το μέρος για σας αν αγαπάτε τα παλιά,την τέχνη και τις αντίκες.

  Kortedagsteeg – Walpoortstraat – Sint-Pietersnieuwstraat
  Κυρίως μόδα, περιστασιακή κομψότητα για όλους, μερικές φορές σε διάσημα καταλύματα όπως το κατάστημα Xandres, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Glenn Sestig και το παρεκκλήσι του Weavers ‘Wool του 14ου αιώνα με τη γυναικεία συλλογή του McGregor. Streetwear για hipsters στο ένα άκρο του Sint-Pietersnieuwstraat και γύρω από τη γωνία, στο Lammerstraat

  Langemunt – Veldstraat
  Το Veldstraat είναι ο κεντρικός πεζόδρομος της Γάνδης. Εδώ θα βρείτε όλες τις κύριες αλυσίδες λιανικής πώλησης. Ωστόσο, όσοι μπορούν να πάρουν τα μάτια τους μακριά από τα ελκυστικά παράθυρα και να κοιτάξουν ψηλά θα δουν μια σειρά υπέροχων αυθεντικών προσόψεων.Τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι ανοιχτά κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

 • Το φαγητό μας στη Γάνδη φυσικά και αποτελείται από τις τοπικές λιχουδιές έτσι ώστε να δοκιμάσουμε την παραδοσιακή κουζίνα της χώρας. Γευστικά και ενδιαφέροντα πιάτα με πολύ καλή παρουσίαση ακόμη και στα τουριστομάγαζα της πόλης.Ένα κλασικό street food (γλυκό) που θα φας στη Γάνδη είναι αυτά τα μικρά τριγωνάκια που μοιάζουν με μύτη. Γευστικά και ιδιαίτερα αφήνουν μοναδική αίσθηση στον ουρανίσκο σου και είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσεις μόλις φτάσεις στην πόλη.

  Όπως στις περισσότερες πόλεις του Βελγίου και της Ολλανδίας τα τοπικά πιάτα που μπορεί να φάει κανείς είναι παρόμοια: Τηγανητές πατάτες με διάφορες σάλτσες στο χέρι, τηγανισμένα ψάρια, οστρακοειδή, βάφλες και σοκολάτες, σνίτσελ και άλλα κρεατικά, σούπες. Φυσικά βρίσκει κανείς διάφορες κουζίνες. Απαραίτητη συνοδεία κάποια ντόπια μπύρα, η ποικιλία είναι μεγάλη.Προτεινόμενα μέρη για να φάει κανείς είναι αρκετά. Όσα είναι παραποτάμια αξίζουν κυρίως για τη θέα, ενώ οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες.

  Στις πλατείες Vrijdag Markt, Groenten markt, Veerle Plein (δίπλα στο κάστρο) και στην πλατεία του δημαρχείου, καθώς και στα στενά πέριξ υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορεί να καθίσει κανείς. Διαλέξτε αυτό που σας κάνει περισσότερο στο μάτι.

  Η καλύτερη νυχτερινή ζωή βρίσκεται στη Γάνδη. Οι χιλιάδες μαθητές, η ζωντανή ατμόσφαιρα και η δροσερή μουσική σκηνή κάνουν τη Γάνδη τον ιδανικό προορισμό για μια βραδινή έξοδο. Στο Oude Beestenmarkt, θα πάτε να περνάτε από τα μοντέρνα μέρη για να πάτε. Το De Vlasmarkt είναι ένας τόπος συνάντησης για πραγματικές νυχτερινές κουκουβάγιες. Το De Overpoort είναι όπου θα βρείτε τους μαθητές και όπου μπορείτε να γιορτάσετε μέχρι αργά το επόμενο πρωί. Βγαίνοντας στη Γάνδη, οι πιο καυτές χορευτικές λέσχες και νυχτερινά κέντρα σε ένα μέρος!

  Hot Club Gent
  Πολύ καλά κρυμμένο τζαζ μπαρ με νότια αίσθηση και μικρή εσωτερική βεράντα σε ένα στενό πλευρικό δρομάκι του Groentenmarkt.
  * 5 παραστάσεις την εβδομάδα: Κυριακή έως Πέμπτη στις 9 μ.μ.
  * Τζαζ, μπλουζ, κούνια.

  Τσαρλατάνος
  Δημοφιλή νυχτερινή ζωή και μουσική καφετέρια, το επίκεντρο της σκηνής της νυχτερινής ζωής της Γάνδης. Το μέρος για να χορέψετε τη νύχτα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δωρεάν παραστάσεις τις Πέμπτες και τις Κυριακές. ανοίξτε μέχρι τις μικρές ώρες. μεγάλη βεράντα εσωτερικών χώρων και καπνιστών (επιτρέποντας καιρός) και πολλά άλλα …
  * Επίσης γνωστό ως “House of Perdition”.

  Γκόμεζ
  Ξεκινήστε το βράδυ εδώ με ένα απεριτίφ, απολαύστε λίγο πιάτα και αφήστε τη νύχτα να ξεδιπλώσει γύρω σας.Το όνομα είναι αφιέρωμα στον πρώην πορτογάλο ποδοσφαιριστή Nuno Gomes.Club 69Μοντέρνα λέσχη χορού για σέξι άτομα με υπέροχους DJ και δροσερούς ρυθμούς.

  Bar des Amis
  Μεγάλο και φιλόδοξο καφενείο με το μεγαλύτερο μπαρ στη Γάνδη που άνοιξε το πλήθος Polé Polé (επίσης, δείτε τα τέσσερα καφέ τους στο Lammerstraat) δύο ορόφους και δύο μπαρ.
  * DJs κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

  Kinky Star
  Εναλλακτική μουσική και νυχτερινή διασκέδαση γνωστή για τους ιρλανδικούς καφέδες.
  * Αρχική βάση της δισκογραφικής εταιρίας Kinky Star της Γάνδης.
  * Εβδομαδιαίες παραστάσεις. συνήθως υπάρχουν και DJs.
  #Alternative swing μουσική

  Άσπρη γάτα
  Δημοφιλές εναλλακτικό καφενείο μουσικής υπόγειου με έπιπλα και DJ στο κέντρο της ιστορικής Patershol.
  * Ζωντανές παραστάσεις τα Σάββατα και περιστασιακές συνεδρίες μαρμελάδας. Το καφέ διαθέτει αρκετά σταθερά όργανα: όργανο Hammond, πιάνο και τύμπανα.
  * Soul funk, ..

  De Roerkuip
  Εκλεκτική μουσική και χορευτική καφετέρια με ανυψωμένο χορό, όπου μπορείτε να απολαύσετε ήσυχη συνομιλία ή ένα υπέροχο πάρτι.
  * DJs κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
  * Από chansons έως disco και electro.

  Βίντεο
  Γνωστό εναλλακτικό μουσικό καφέ με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση όμορφων ανθρώπων από τη σκηνή της νυχτερινής ζωής της Γάνδης. Παραστάσεις κάθε εβδομάδα και DJs τα Σαββατοκύριακα.
  * Κορυφαία εναλλακτική μουσική.

 

Address

Our Address:

ghent

GPS:

51.0543422, 3.7174242999999

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields