• Χρονολόγηση: 1700
  Πρόσβαση:

  Υπόγειος:
  U Hausvogteiplatz U2
  U Französische Str. U6
  Βερολίνο, U Stadtmitte U2
  Λεωφορείο:
  U Fra nzösische Str.147

   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
   Το Gendarmenmarkt στην περιοχή Mitte είναι αναμφισβήτητα η πιο όμορφη πλατεία του Βερολίνου. Είναι ο τόπος των τριών εντυπωσιακών κτιρίων: ο Γερμανικός και ο Γαλλικός καθεδρικός ναός και ο Konzerthaus του Schinkel.Η Gendarmenmarkt είναι αναμφίβολα η πιο εκπληκτική πλατεία του Βερολίνου. Είναι γνωστό για το αρχιτεκτονικό τρίο που αποτελείται από τους γερμανικούς και γαλλικούς καθεδρικούς ναούς (Deutscher und Französischer Dom) και το Konzerthaus (σκηνικό συναυλιών) του Schinkel, που μαζί αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύνολα στο Βερολίνο. Οι “θόλοι” αναφέρονται στις δομές πύργου που κτίστηκαν το 1785 από τον αρχιτέκτονα Carl von Gontard. Προορίζονται κυρίως να προσθέσουν το ανάστημα και το μεγαλείο στα δύο κτίρια.Gendarmenmarkt: Το όνομα προέρχεται από το Πρωσικό σύνταγμα των στρατιωτών του HuguenotsΤο τετράγωνο χρονολογείται από το 1700, μέρος του σχεδίου του Βασιλιά Φρίντρικ Ι για το Friedrichstadt, μια αναδυόμενη νέα συνοικία του Βερολίνου, όπου οι πρόσφατα εκδιωχθέντες Γάλλοι προτεστάντες ή Ούγουανοι είχαν εγκατασταθεί ακολουθώντας το Διάταγμα του Πότσνταμ το 1685 που τους χορήγησε άσυλο στην πρωσική πρωτεύουσα. Το όνομα είναι στην πραγματικότητα γαλλικής προέλευσης ως “Gens d’arms”, το οποίο ήταν ένα Πρωσικό σύνταγμα αποτελούμενο από στρατιώτες του Huguenots.       
   

   Γαλλικό και γερμανικό καθεδρικό ναό στο Gendarmenmarkt
  Από την πλήρη αποκατάσταση που ολοκληρώθηκε το 1994, η γαλλική εκκλησία (Französischer Dom) στεγάζει το μουσείο Huguenot. Στο γερμανικό θόλο που ξαναχτίστηκε στη δεκαετία του ’80 και αναστηλώθηκε το 1996, είναι δυνατό να επισκεφθεί κανείς μια μόνιμη έκθεση για την ιστορία του γερμανικού κοινοβουλίου. Το άγαλμα του Friedrich Schiller από τον Reinhold Begas που τοποθετήθηκε στο κέντρο της πλατείας το 1871 ήταν άλλο θύμα των καθαρισμών των Ναζί. Το 1988 επέστρεψε στο Ανατολικό Βερολίνο μετά από μια μακρά εξορία στο άλλο μισό της πόλης.

  Gendarmenmarkt: Τοποθεσία μιας από τις πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου
  Το Gendarmenmarkt είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να περιπλανηθείτε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα. Μερικά από τα πιο λαμπερά ξενοδοχεία και εστιατόρια του Βερολίνου βρίσκονται σε αυτό το μέρος της πόλης. Τώρα μέρος του ανακατασκευασμένου Mitte, έχει γίνει ένας ζωηρός αστικός χώρος με τις συχνές εμφανίσεις του στην αίθουσα συναυλιών. Μια ζωηρή χριστουγεννιάτικη αγορά και ένα παγοδρόμιο ανοίγει για όλη την εορταστική περίοδο από το πρώτο της Advent ως το Νέο Έτος.
  Πηγή

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

-

Address

Our Address:

Gendarmenmarkt 1 10117 Berlin

GPS:

52.5137224, 13.392669800000021

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields