• Χρονολόγηση:1200
  Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι ο Klosterstraße (U2).
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν

  Η ιστορική συνοικία του Αγίου Νικολάου (Νικολάι Φίρτελ) είναι μία μικρή περιοχή κοντά στην Αlexander platz. Μετά τον πόλεμο ήταν ένα κομμάτι του Ανατολικού Βερολίνου το οποίο παραμελήθηκε μέχρι το 1979 όπου η πόλη γιόρτασε την 750 επέτειό της.

  Κατά το 8ετές πρόγραμμα αναστήλωσης παρόμοια ιστορικά κτίρια κατασκευάστηκαν για να αναβιώσουν την ιστορική αυτή περιοχή. Η προσπάθεια αυτή των ανατολικογερμανών δέχτηκε καυστική κριτική δίνοντας στην περιοχή το προσωνύμιο η Ντίσνευλαντ του Χόνεκερ (αρχηγός της Ανατολικής Γερμανίας) κυρίως για τον ανορθόδοξο τρόπο που έγινε η αναστήλωση. Στο κέντρο της Nikolaiviertel βρίσκεται η πιο παλιά εκκλησία του Βερολίνου.

  Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 13ου αιώνα ανακατασκευάστηκε πολλές φορές μέσα στους αιώνες. Το 1945 καταστράφηκε στους βομβαρδισμούς αλλά ανακατασκευάστηκε πλήρως το 1987. Στην άκρη της Νικολάι Φίρτελ βρίσκεται το πρώτο δημαρχείο του Βερολίνου, το οποίο πήρε το όνομα του από τα κόκκινο τουβλάκι των τειχών του. Το κτίριο, αν και επλήγη στους βομβαρδισμούς, ολοκληρώθηκε το 1949. Το κτίριο σήμερα εξυπηρετεί ως μόνιμη κατοικία του δημάρχου.
  Πηγή

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Nikolaiviertel berlin

GPS:

52.5162315, 13.40837190000002

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields