• Χρονολόγηση: 1941
  Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Kochstraße (U6)
   
  Τιμή εισόδου: δωρεάν

  Είναι από τα κορυφαία σύμβολα του ψυχρού πολέμου και η επιτομή του χωρισμού δύσης και ανατολής. Για περίπου 30 χρόνια αυτό το σημείο ελέγχου αντιπροσώπευε όχι μόνο τη χωρισμένη Γερμανία αλλά και ένα ολόκληρο κόσμο πολιτικών αναταραχών.

  Το Τείχος του Βερολίνου υψώθηκε το 1941 από την ανατολικογερμανική κυβέρνηση. Μετά την ολοκλήρωση του τείχους ο Αμερικανός πρόεδρος Kennedy διέταξε τις Αμερικανικές δυνάμεις να χτίσουν 3 σημεία ελέγχου (Check points) σε διαφορετικά σημεία του ώστε οι διπλωμάτες και σύμμαχοι να μπορούν να εισέρχονται στο δυτικό Βερολίνο.

  Το Σημείο Ελέγχου Τσάρλι (Checkpoint Charlie) πήρε το όνομα του από το αμερικανικό αλφάβητο με τα δύο πρώτα σημεία να λέγονται alpha και bravo. Μέχρι το 1962 το check point είχε αναπτύξει τη φήμη ως το σημείο εισόδου και εξόδου από την ανατολική προς τη δυτική πλευρά του Βερολίνου και έτσι έγινε σημείο αναφοράς σε πολλές ταινίες και μυθιστορήματα.

  Τα πρώτα χρόνια στο Checkpoint Charlie συχνά γινόταν επεισόδια μεταξύ των Αμερικανών και των Σοβιετικών στρατιωτών με πιο γνωστό με το επεισόδιο όπου τα τανκς το ένα να αντικρίζει το άλλο εκατέρωθεν του checkpoint. To Σημείο Ελέγχου Τσάρλι αφαιρέθηκε τον Ιούνιο του 1990.

  Πηγή

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Friedrichstraße 43-45, 10117 Berlin

GPS:

52.507161, 13.39073

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields