• Κατασκευάστηκε από: Paul Gottereau, Ion Socolescu
    Χρονολόγηση: 1897-1900
    Πρόσβαση: Πάρτε το μετρό M2/M3 για Piata Unirii.
    Η έδρα της Εθνικής Τράπεζας Ταμιευτηρίου (CEC) είναι μια από τις πιο υπέροχες νεοκλασικές προσόψεις στην πόλη: η τεράστια αψίδα που στεγάζει την είσοδο με τις ισχυρές κορινθιακές στήλες, είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία περιήγηση στο Βουκουρέστι.

    Χτισμένο κατά την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα, στα σχέδια του γαλλικού αρχιτέκτονα Paul Gottereau, το κτίριο δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακό στο εσωτερικό, αλλά και η τεράστια αίθουσα εισόδου με την καταπληκτική γυάλινη οροφή και τον θόλο που κλίνει προς το ύφος αργότερα βυζαντινοί καθεδρικοί ναοί.

    Οι κύριες αίθουσες είναι περίτεχνα διακοσμημένες με τοιχογραφίες του Μιχάιλ Σιμωνίδη.

    Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν το 1897, μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος Ι και η Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1900.

    Ο Paul Gottereau ήταν ο αρχιτέκτονας που ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και έδωσε με επιτυχία ένα περίφημο γαλλικό αναγεννησιακό στυλ στο κτίριο , έτσι ώστε επί του παρόντος το παλάτι CEC να είναι, χωρίς να ξεπεράσει, ένα από τα πιο ευχάριστα όμορφα κτίρια στο Βουκουρέστι.

    Το έργο του Paul Gottereau συμπληρώθηκε με τη συμβολή του Ion Socolescu, ρουμάνου αρχιτέκτονα υπεύθυνου για την εκτέλεση των έργων. Το παλάτι είναι, πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, ένα κόσμημα που συμπληρώνει την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Calea Victoriei.

    Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της δομής αναφέρεται στο γυάλινο και μεταλλικό θόλο (ο κύριος θόλος και ο μεγαλύτερος από όλους τους άλλους θόλους που υπερκαλύπτουν τα τέσσερα γωνιακά τμήματα του κτιρίου) που βρίσκονται πάνω από τον κύριο διάδρομο. Η συνολική εικόνα του παλατιού της CEC αποπνέει, πρώτα απ ‘όλα, κομψότητα και ισορροπία. 

    Ωστόσο, εκτός από τις αισθητικές ιδιότητές του, το CEC Palace χαρακτηρίζεται από μία από τις πιο ανθεκτικές κατασκευές ρουλεμάν όλων των κτιρίων στο Βουκουρέστι, μια φήμη που δοκιμάστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τον σεισμό του 1977, όταν ο γυάλινος θόλος ήταν το μόνο στοιχείο με ελάχιστες και ασήμαντες ζημιές στο υπόλοιπο κτίριο. Δυστυχώς το εσωτερικό, το οποίο υποτίθεται ότι θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό δεν είναι ανοικτό στο κοινό .

Address

Our Address:

13, Calea Victoriei, Βουκουρέστι, Ρουμανία

GPS:

44.4319393, 26.096936099999994

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields