• Χρονολόγηση: 17ου αιώνα
  Πρόσβαση:Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι η Piaţa Unirii 1.(Μ2-Μ3)
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
   Διακοσμημένο με μια σειρά από όμορφες τοιχογραφίες και εικόνες, αυτός ο καθεδρικός ναός του 17ου αιώνα κυριαρχεί σε ένα αρχιτεκτονικά εντυπωσιακό συγκρότημα παρεκκλησιών και παλατιών.

  Ο Καθεδρικός Ναός της Πατριαρχίας της Ρουμανίας είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της αρχιτεκτονικής Brâncovenesc. Είναι επίσης ένας σημαντικός τόπος λατρείας που φιλοξενεί μια υπέροχη συλλογή θρησκευτικής τέχνης. Ο ρουμανικός πατριαρχικός καθεδρικός ναός ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1650 υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Σερμπάν Μπασαράτ, πρίγκηπα της Βλαχίας. Βρίσκεται στον Μητροπολιτικό λόφο, έναν θησαυρό ιστορικών και θρησκευτικών κτιρίων.

  Ο καθεδρικός ναός έγινε μέρος της τοπικής γνώσης το 1862 όταν ήταν ο τόπος της δολοφονίας του Barbu Catargiu, του πρώτου πρωθυπουργού της Ρουμανίας. Ο Catargiu πυροβολήθηκε δύο φορές καθώς περνούσε μπροστά από τον καθεδρικό ναό σε ανοιχτό όχημα.

  Κάντε μια βόλτα στο εξωτερικό του καθεδρικού ναού και θαυμάστε το σχέδιο Brâncovenesc. Αρχίζοντας από τη Ρουμανία στα τέλη του 17ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό αυτό στυλ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μπαρόκ, βυζαντινής, οθωμανικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Το στέγαστρο είναι τρεις τρούλους και τέσσερις πύργοι, καθένας από τους οποίους έχει ένα απλό σταυρό. Εκτιμήστε την αψιδωτή είσοδο που κοσμείται με ψηφιδωτά του Ιησού και γνωστούς αγίους.

  Μέσα σε αυτό, μια πλούσια βυζαντινή τοιχογραφία ομορφύνει τις καμάρες του ναού. Αυτές οι τοιχογραφίες απεικονίζουν βιβλικές σκηνές και προστέθηκαν στη δεκαετία του 1930 από τον εθνικό ζωγράφο Dimitrie Belizarie. Θαυμάστε το λαμπερό επιχρυσωμένο τέμπλο και κοιτάξτε πάνω σε ένα κομπολάκι ζωγραφισμένο με μια Madonna και ένα παιδί. Πηγαίνετε στο προθάλαμο για να δείτε τους τάφους διάσημων πατριάρχων όπως ο Μίρον Κριστέα και ο Νικόδημ Μουντεάνου.

  Με την πάροδο των χρόνων έχουν επισκευαστεί ο καθεδρικός ναός και το παλάτι με το παρεκκλήσι, έχουν πραγματοποιηθεί επεκτάσεις και μετασχηματισμοί, εκ των οποίων τα σημαντικότερα έργα έγιναν μεταξύ 1792-1799 (που ξεκίνησαν οι μητροπολίτες Filaret II και Dositei Filitti) 1834-1839 (που ξεκίνησε ο Μητροπολίτης Γρηγόριος Δ. Δαστούλ και τελείωσε μετά το θάνατό του), 1932-1935 (που ξεκίνησε ο Πατριάρχης Μίρονος Κριστέα), 1960-1962 (με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιουστινιανού Μαρίνα, αρχιτέκτονα σχεδιαστή Paul E. Miclescu), κατά τα έτη 1989 και 2000-2001, με την ευλογία του πατριάρχη Πατριάρχη Θεοκυστού και το 2008 υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ.

  Ο καθεδρικός ναός είναι ένα σημείο εστίασης του Μητροπολιτικού Χιλ, που δημιουργήθηκε ως ένα περιφραγμένο μοναστικό συγκρότημα. Σήμερα, είναι ένα κέντρο για τη ρουμανική ορθοδοξία και το σπίτι σε άλλα σημαντικά κτίρια. Μεταξύ αυτών είναι ένας καμπαναριό του 17ου αιώνα, το πατριαρχικό παλάτι και το παρεκκλήσι του πατριαρχικού παλατιού. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε την επιβλητική νεοκλασική πρόσοψη του πατριαρχικού παλατιού.

  Επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό και το Metropolitanate Hill εύκολα μέσω δημόσιων λεωφορείων, τραμ και μετρό. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι η Piaţa Unirii 1. Η ιστορική συνοικία Lipscani απέχει λιγότερο από 20 λεπτά με τα πόδια.

  Η είσοδος στον ρουμανικό πατριαρχικό καθεδρικό ναό είναι δωρεάν και είναι ανοιχτή καθημερινά. Φορέστε συντηρητικά και σέβεται τους πιστούς σε αυτόν τον ενεργό καθεδρικό ναό.

Opening Hours

Monday

07:00 - 20:00

Tuesday

07:00 - 20:00

Wednesday

07:00 - 20:00

Thursday

07:00 - 20:00

Friday

07:00 - 20:00

Saturday

07:00 - 20:00

Sunday

07:00 - 20:00

Address

Our Address:

Str Dealul Mitropoliei Piata Unirii, Βουκουρέστι, Ρουμανία

GPS:

44.424577, 26.097904800000038

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields