• Κατασκευάστηκε από :Eduard Redont,
  Χρονολόγηση: 1900-1906
  Πρόσβαση:Metro Μ2 στάση
  Eroii Revolutiei 


   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
   Το Πάρκο Carol I, που επίσης αναφέρεται ως Carol Park ή Liberty Park, είναι ένα από τα παλαιότερα πάρκα στο Βουκουρέστι.

  Λόγω της ηλικίας και της κληρονομιάς των αξιοθέατων που προστατεύονται εδώ, το πάρκο ανακηρύχθηκε ιστορικό μνημείο το 2004.

  Το όνομα του χώρου προέρχεται από το γεγονός ότι εγκαινιάστηκε σε μια γιορτή, με την ευκαιρία της γιορτής των 40 χρόνων βασιλείας του βασιλιά Κάρολ Ι.

  Δεδομένου του εύρους και της σπουδαιότητας του γεγονότος, το πάρκο εκτείνονταν με πολλά γλυπτά και διακοσμητικά έργα. Μερικοί από αυτούς κατάφεραν να επιβιώσουν, ενώ άλλοι (λιγότεροι, εάν ειπώθηκε η αλήθεια) χάθηκαν.

  Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν το 1900, αλλά το πάρκο άνοιξε επίσημα το 1906, υλοποιώντας τη συγκεκριμένη έκφραση του σχεδίου που σχεδίασε ο Eduard Redont, γαλλικός σχεδιαστής τοπίου. Τότε, το πάρκο εκτείνεται σε επιφάνεια 36 εκταρίων και η φυτική κληρονομιά αποτελείται από χιλιάδες είδη δένδρων, θάμνων και λουλουδιών.

  Ωστόσο, τα σημαντικότερα σημεία αναφέρονται σε αρκετά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά συγκροτήματα, από τα οποία τα πιο αξιοσημείωτα είναι οι Ρωμαϊκές Αρένες, το Μνημείο του Άγνωστου Ήρωα, η Ζωδιακή Κρήνη, οι Γίγαντες και η Κρήνη του Γιώργου Γρηγορίου Καντακούζινο.

  Το Πάρκο Carol I είναι επίσης εξοπλισμένο με παγκάκια και είναι διαμορφωμένο με σοκάκια που οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν στον ελεύθερο χρόνο, ενώ απολαμβάνουν το αναζωογονητικό πράσινο του χώρου. Πράσινοι χώροι και πολύχρωμα παρτέρια φωτίζουν τον τόπο, συνδυάζοντας τέλεια με το σετ.

  Tο πάρκο σήμερα κυριαρχείται από το ογκώδες μνημείο των ηρώων του αγώνα για την ελευθερία και το σοσιαλισμό (ύψους 48 μέτρων) που χτίστηκε το 1963 και το οποίο μέχρι το 1990 ήταν ένα μαυσωλείο που στέγαζε τα ερείπια κομμουνιστών οι ηγέτες Gheorghe Gheorghiu-Dej και Petre Groza (σήμερα είναι ο τόπος του τάφου του Άγνωστου Στρατιωτικού της Ρουμανίας).

  Το πάρκο προσφέρει μερικές ευχάριστες βόλτες στα μονοπάτια με τις δέντρα, τις παιδικές χαρές και τις βεράντες, καθώς και μια καλή θέα στο κεντρικό Βουκουρέστι από το μνημείο.

  Το υπαίθριο Arenele Romane στα δυτικά του πάρκου, δίπλα στο παρατηρητήριο του Αστρονομικού Ινστιτούτου της Ρουμανικής Ακαδημίας, είναι ένας δημοφιλής, αν και περίεργος χώρος συναυλιών. Κοντά βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία Cutitul de Argint, χτισμένη το 1796 και διάσημη για τις πολλές εξωτερικές της εικόνες.

  Από την άλλη πλευρά του πάρκου αξίζει να κοιτάξει κανείς για το μεσαιωνικό κάστρο Tepes Castle (το οποίο στην πραγματικότητα χρονολογείται από το 1906), κάποτε έναν πύργο νερού, αλλά τώρα χρησιμοποιείται ως γραφεία από τον σύλλογο βετεράνων του ρουμανικού στρατού.

  Το Αστρονομικό Ινστιτούτο της Ρουμανικής Ακαδημίας, καθώς και το Αστρονομικό Ωδείο Βουκουρεστίου, βρίσκονται στο Πάρκο Carol, συμπληρώνουν, δίπλα στο Τεχνικό Μουσείο Dimitrie Leonida και με τη μικρή λίμνη στο κέντρο του πάρκου, τις ευκαιρίες αξιοθέατα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην εξερεύνηση .

  Εκτός από αυτό, το Πάρκο Νέων βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δρόμο, το οποίο είναι ωραίο να ληφθεί υπόψη από ανθρώπους που θέλουν να εξερευνήσουν σε βάθος το πράσινο ύπαιθρο του Βουκουρεστίου.

   

Address

Our Address:

Calea Şerban Vodă, Bucharest, Romania

GPS:

44.4130523, 26.096630300000015

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields