• Κατασκευάστηκε από: Von Knobelsdorff 
  Χρονολόγηση1740

  Πρόσβαση:
  Λεωφορείο
  Βερολίνο, Staatsoper
  100 200 Ν2 TXL
  Βερολίνο, Werderscher Markt
  147
  Τραμ
  Βερολίνο, Universitätsstr.
  12 Μ1
  Βερολίνο, Am Kupfergraben
  12 Μ1

   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
   
  Σχεδιάστηκε το 18ο αιώνα ως κέντρο των τεχνών και των επιστημών και βρίσκεται στη λεωφόρο Under Lindeen. Όταν ο Φρειδερίκος ο β΄έγινε βασιλιάς της Πρωσίας 1840, ως προστάτης των τεχνών, αποφάσισε να δημιουργήσει μία περιοχή που να περιέχει όπερα, ακαδημίες και ένα παλάτι.
  Η πλατεία ήταν γνωστή παλαιοτέρα ως Opera platz καθώς η όπερα ήταν το μόνο κτίριο που είχε ολοκληρωθεί πριν αποβιώσει ο Φρειδερίκος. Το σημερινό της όνομα δόθηκε το 1947 κατόπιν του Αυγούστου Bebel αρχηγού του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας του 19ου αιώνα.

  Περιμετρικά της πλατείας υπάρχουν 3 κύρια κτίρια. Η Κρατική Όπερα ολοκληρώθηκε το 1863 και είναι έδρα της κρατικής ορχήστρας. Αν και το κτίριο καταστράφηκε στον β΄παγκόσμιο πόλεμο ανακατασκευάστηκε το 1950 με βάση το αρχικό του σχέδιο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όπερες και κονσέρτα κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του χρόνου.

  Ο Καθεδρικός του Αγίου Hedwig κτίστηκε το 1867 και ήταν η πρώτη καθολική εκκλησία που έγινε στη Γερμανία μετά την προτεσταντική μεταρρύθμιση. Κτίστηκε με βάση το πάνθεον της Ρώμης και ο γυαλιστερός πράσινος τρούλος της είναι εμφανής από πολλά σημεία της πόλης.

  Στην κεντρική πλευρά της πλατείας βρίσκεται η Παλιά Βασιλική Βιβλιοθήκη που σήμερα είναι κομμάτι του πανεπιστημίου Ηunboldt. Το υπόλοιπο κολλέγιο βρίσκεται κατά μήκος της οδού Unter den linden. Σπουδαία άτομα φοίτησαν στο κολλέγιο όπως οι αδελφοί Γκριμ και ο Καρλ Μαξ. Ο Αλμπερτ Αισταιν δίδαξε εδώ για περίπου 20 χρόνια πριν το καθεστώς των Ναζί.

  Δυστυχώς η Μπέμπελ Πλατς είναι συχνότερα γνωστή για τα γεγονότα της 10ης Μαίου 1943. Eκείνη τη μέρα ο υπουργός προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας Γιόζεφ Γκαίμπελς οργάνωσε μία εθνική πυρά βιβλίων όπου περισσότερα από 20.000 βιβλία Εβραίων, κομμουνιστών ή φιλειρηνιστών κάηκαν στην πυρά στο μέσο της πλατείας. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν μέσα από μία γυάλινη πλάκα στο έδαφος να δουν σειρές από άδεια ράφια βιβλιοθηκών.

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Bebelplatz 1 10117 Berlin Germany

GPS:

52.5166162, 13.394147

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields