• Πρόσβαση:
   
  Τιμή εισόδου: Εθνική Πινακοθήκη (Παλαιά Ρουμανική Πινακοθήκη + Θησαυρός + Σύγχρονη Ρουμανική Πινακοθήκη): 15 lei
       Η Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη: 15 εκ
       Μουσείο Τέχνης Συλλογές: 15 lei
       Το K.H. Zambaccian: 10 lei
       Μουσείο Θεόδωρου Παλλάτι: 10 lei
       Συνδυασμένο εισιτήριο της Ευρωπαϊκής Πινακοθήκης + Εθνική Πινακοθήκη: 25 lei
       Συνδυασμένο εισιτήριο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας (Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη και Ρουμανική Πινακοθήκη) + Μουσείο Συλλογής: 30 lei
       Συνδυασμένο εισιτήριο Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας (Η Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη και η Ρουμανική Πινακοθήκη), το Μουσείο Συλλογών Τέχνης, το Μουσείο Κ. Η. Ζαμπακτσιάν και το Μουσείο Θεόδωρου Παλλάτι (εισιτήριο 7 ημερών): 50
       Ιστορικοί χώροι (βασιλικό κοιτώνα, αίθουσα θρόνου και κλίμακα Voievozilor): 20 lei
       Προσωρινές εκθέσεις: μεταξύ 4 και 10 lei, ανάλογα με την έκθεση
  Στο παλάτι όπου βασιλεύει η τέχνη.

  Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας βρίσκεται στην κεντρική περιοχή του Βουκουρεστίου, στο κτίριο του πρώην βασιλικού παλατιού, ένα σημαντικό οικοδόμημα για την αρχιτεκτονική του Βουκουρεστίου του 19ου-20ου αιώνα.

  Η πλούσια και πολύτιμη κληρονομιά του μουσείου διοργανώνεται σε δύο γκαλερί: την Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη και την Εθνική Πινακοθήκη, η οποία περιλαμβάνει την Παλιά Ρουμανική Πινακοθήκη και τη σύγχρονη Ρουμανική Πινακοθήκη .

  Η Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη έχει ως πυρήνα τη συλλογή έργων τέχνης του βασιλιά Καρόλου Ι. Τα εκθεσιακά έργα απεικονίζουν τις κύριες καλλιτεχνικές σχολές: Ιταλικά, Γερμανικά, Αυστριακά, Ισπανικά, Φλαμανδικά, Ολλανδικά και Γαλλικά. Καλλιτέχνες όπως ο Tintoretto, ο Cranach ο γέροντας, ο Breughel ο νέος, ο El Greco, ο Rembrandt, ο Rubens, ο Monet και το Rodin προσφέρουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το καλλιτεχνικό σύμπαν του 16ου-20ου αιώνα.

  Η Παλιά Ρουμανική Πινακοθήκη περιλαμβάνει κομμάτια από τις ιστορικές επαρχίες (Ţara Românească, Μολδαβία και Τρανσυλβανία) από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα. Αυτά περιλαμβάνουν θραύσματα τοιχογραφιών, εικόνες, κεντήματα, μικρογραφίες, ορφανοτροφεία, ξύλινα και πέτρινα γλυπτά. Η γκαλερί περιλαμβάνει επίσης έναν Θησαυρό , όπου εκτίθενται τα κοσμικά και λατρεία των πολύτιμων μετάλλων.

  Η σύγχρονη Ρουμανική Πινακοθήκη περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από τις πρώτες δεκαετίες του δέκατου ένατου έως τα μέσα του εικοστού αιώνα. Η ρουμανική καλλιτεχνική δημιουργία αντιπροσωπεύεται από πλοιάρχους όπως ο Θεόδωρος Αμάν, ο Νικόλαος Γκριγκορέσκου, ο Στέφαν Λουγιάν, ο Νικόλαος Τονίτζα, ο Θεόδωρος Παλλάδι, ο Κωνσταντίνος Μπράνσκουσι ή ο Δημήτρης Πακουρέα, καθώς και οι λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Σαμουήλ Μούτζερ, ο Πέτρι Ιοργκουσέσκου, Schweitzer-Cumpana, Nina Arbore, Merica Râmniceanu.

  Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας καλωσορίζει επισκέπτες όλων των ηλικιών με μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους. Οι ενήλικες, οι νέοι ή τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν θεματικές ενεργές επισκέψεις και δημιουργικά εργαστήρια.

  Το MNAR διαθέτει επίσης τρία δορυφορικά μουσεία: το Μουσείο Συλλογών Τέχνης (111 Calea Victoriei), το Μουσείο KH Zambaccian (Μουσείο Zambaccian, 21 Α), το Μουσείο Θεόδωρου Παλλάτι (οδός Spatarului 22).

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

10.00-18.00.

Thursday

10.00-18.00.

Friday

10.00-18.00.

Saturday

10.00-18.00.

Sunday

10.00-18.00.

Ανοιχτό Μάιο-Σεπτέμβριο 11: 00-19: 00. Κλειστό Δευτ., Τρι. Ανοιχτά Οκτώβριος-Απρίλιος 10.00-18.00. Κλειστό Δευτ., Τρι. Ανοίξτε μέχρι τις 22:00 την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα.

Address

Our Address:

Muzeul National de Arta al Romaniei

GPS:

44.439441, 26.0959163

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields