• Κατασκευάστηκε από:Petre Antonescu,Ion Jalea ,Dimitrie Paciurea.

  Χρονολόγηση: 1878
  Πρόσβαση:Με το μετρό γραμμή Μ2 σταση Aviatorilor
   H αψίδα του θριάμβου βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και η αρχική του κατασκευή έγινε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της.

  Ιστορικό μνημείο αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η Αψίδα του Θριάμβου τιμά τη νίκη των Ρουμανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μεγάλη Ένωση του 1918 και την στέψη του Βασιλιά Φερδινάνδου Α και της Βασίλισσας Μαρίας.

  Η πρώτη αψίδα ήταν ξύλινη και αντικαταστάθηκε το 1922 μετά το πέρας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με μια προσωρινή κατασκευή, η οποία και ξανά-κατεδαφίστηκε το 1935 για την δημιουργία της σημερινής αψίδας που εγκαινιάστηκε των Σεπτέμβριο του 1936.

  Το 1935, τα χρήματα για  τις εργασίες ανακαίνισης της Αψίδας του Τριώτου αυξήθηκαν με δημόσια εγγραφή, ο πληθυσμός δωρίζοντας τότε συνολικά 7 εκατομμύρια δολάρια. Μία από τις επιγραφές στην Αψίδα του θριάμβου λέει: Δόξα σε εκείνους που με τη γενναιότητά τους και τη θυσία τους στο αίμα έχουν κάνει την εθνική ενότητά τους.

  Στα χρόνια του κομμουνισμού, η Αψίδα του Θριάμβου ακρωτηριάστηκε από τις αρχές της εποχής. Τα κείμενα των διαδηλωτών του βασιλιά Φερδινάνδου απομακρύνθηκαν από τις πλευρές του κτιρίου και τα πορτρέτα του βασιλιά Φερδινάνδου και της βασίλισσας Μαρίας, που έγιναν από τον γλύπτη Αλεξάντρ Καντρίσκου, καταστράφηκαν στη νότια πρόσοψη και αντικαταστάθηκαν με μερικά λουλούδια.

  Μετά το 1989, τοποθετήθηκαν δύο χάλκινα μενταγιόν, απεικονίζοντας τα πρόσωπα των βασιλιάδων, αντικαθιστώντας τα αρχικά.

  Η αψίδα του θριάμβου έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ο οποίος και έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την διάσημη αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες όπως ο Ion Jalea και ο Dimitrie Paciurea.

  Κάθε χρόνο, την 1η Δεκεμβρίου (η οποία είναι η Εθνική Ημέρα της Ρουμανίας) πραγματοποιείται μια στρατιωτική παρέλαση κάτω από το Arcul de Triumf.

  Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φτάσετε σε αυτό χωρίς να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας που διασχίζει έναν από τους πιο πολυσύχναστους κυκλικούς κόμβους στην πόλη

Address

Our Address:

Piața Arcul de Triumf, București, Ρουμανία

GPS:

44.4676127, 26.078428099999996

Telephone:
Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields