• Κατασκευάστηκε από: Mircea Ciobanul, 
  Χρονολόγηση: 1545-1554
  Πρόσβαση:
  Για να φτάσετε στο ιστορικό κέντρο, πάρτε το μετρό Μ2/Μ3 προς το σταθμό Unirii ή με το λεωφορείο (234, 104, 178) στον ίδιο σταθμό, ή το τραμ (14, 21, 40) στο σταθμό Sfântu Gheorghe. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος είναι με το ταξί, καθώς είναι φτηνοί στο Βουκουρέστι.

     

   
  Τιμή εισόδου:  Η τιμή ενός εισιτηρίου είναι 5 lei  για ενήλικες, 2 lei  για φοιτητές, 6 lei για οδηγό και 15 lei για άδεια φωτογραφίας. Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, η είσοδος είναι δωρεάν.
  Ο επίσημος χώρος της Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου – το παλιό δικαστήριο στο Βουκουρέστι.
   
  Η Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου – το παλιό δικαστήριο στο Βουκουρέστι, ένα ιστορικό μνημείο, χτίστηκε από τον Βοϊβόδο Mircea Ciobanul, (1545-1553 και 1558-1559), πιθανώς στη δεύτερη βασιλεία, ως Βασιλική Εκκλησία , στα τείχη της πρώην εκκλησίας, αρχικά χτισμένη από τον Mircea cel Πρεσβύτερος, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο Πριγκιπάτο Δικαστήριο στο φρούριο Dambovita (Βουκουρέστι το 1398-1401).

  Η σημερινή εκκλησία έχει υποστεί αρκετούς μετασχηματισμούς: πρωτίστως, έγινε από τον Stefan Cantacuzino το 1715 όταν προστέθηκε στην πύλη εισόδου και το τείχος των γυναικών ανδρών (δυο στήλες πέτρας μπορούν να δουν σήμερα, ενσωματωμένες το τείχος της εκκλησίας), που αναφέρεται στην πέτρινη στυλό πάνω από την πόρτα εισόδου.

  Ο ναός είναι ο παλαιότερος τόπος λατρείας στο Βουκουρέστι, ο οποίος διατηρεί την αρχική του μορφή.

  Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου χτίστηκε στη θέση ενός άλλου παλιού ξύλινου σπιτιού και χρησίμευσε ως παρεκκλήσι για το Βασιλικό Δικαστήριο. Η εκκλησία έχει τριπλό πλάνο – ένα αντίγραφο της Μονής Cozia – μήκους 25 μέτρων και εξωτερικής έκτασης 8 μέτρων. Ο πρόναος καλύπτεται με ημικυκλικό θόλο και ο ναός είναι εξοπλισμένος με πύργο. Όσον αφορά το διακοσμητικό πλαστικό των προσόψεων, γίνεται από φαινομενικές λωρίδες από τούβλα, εναλλασσόμενες με λωρίδες γύψου.

  Κάτω από τα γείσα είναι μια σειρά από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι, μαζί με το ημικυλινδρικό τούβλο κτίριο, αντιπροσωπεύουν πρόοδο στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της Βλαχίας. Η παρουσία της στήριξης, η οποία στηρίζει τον εξωτερικό τοίχο, καθώς και η διακόσμηση των παραθύρων, είναι μια αρχιτεκτονική επιρροή στη Μολδαβία, επηρεασμένη από τη σύζυγο του ιδρυτή, κα Chiajna, κόρη του Πρίγκιπα Ρέρες από τη Μολδαβία.

  Η εκκλησία ήταν ζωγραφισμένη τρεις φορές. Από την πρώτη ζωγραφική στη τοιχογραφία, υπάρχουν ακόμα θραύσματα στο πάνω μέρος του νότιου τοίχου του Proscomidiar. η δεύτερη τοιχογραφία, από την εποχή του Στέφαν Κάντακουζηνο, βρίσκεται στις κόγχες στα δεξιά και αριστερά της εισόδου της εκκλησίας, η τρίτη ζωγραφική βρισκόταν σε λάδι, εκτελείται από τον καθηγητή της ζωγραφικής στο Γυμνάσιο Sava “, C. Lecca και βρίσκεται στο όριο ενός νεοκλασικού στυλ.

  Η εκκλησία ξαναχτίστηκε πολλές φορές, η σημαντικότερη αποκατάσταση έγινε το 1934 από την Επιτροπή Ιστορικών Μνημείων, με την ευκαιρία της οποίας η εκκλησία κέρδισε την αρχική της εμφάνιση. Χτισμένο στο τυπικό στυλ του 16ου αιώνα, η εκκλησία Curtea Veche είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αρχιτεκτονικής λογικής και διακοσμητικών σχημάτων που κατασκευάζονται με απλά στοιχεία, που αντιπροσωπεύουν μια πραγματική καλλιτεχνική αξία. Στο εσωτερικό, είναι αξιοσημείωτο ότι το τέμπλο είναι διακοσμημένο με στοιχεία της Παλαιάς Διαθήκης.

  Στο εσωτερικό του Δικαστηρίου του Domnesti υπάρχει επίσης ένας μικρότερος ναός αφιερωμένος στον “Άγιο Αντώνιο τον Μεγάλο”. Δυστυχώς, με την ευκαιρία της μεγάλης φωτιάς στο Βουκουρέστι από το 1747, όταν πολλές εκκλησίες έχασαν τις φλόγες, η εκκλησία καταστράφηκε και η μεγάλη εκκλησία μαζί με τον προστάτη “Ευαγγελισμός” και τον Άγιο Αντώνιο. Στην αρχή στην εκκλησία υπήρχε το “χρίσμα με τον καθρέφτη” των νέων ηγεμόνων.

  Σήμερα με την εκκλησία διατηρούνται ακόμα τα ερείπια του πρώην παλατιού που συνέβη στον πρίγκιπα Κωνσταντίνο Μπρανκοβεάνου. Στην εκκλησία διατηρείται ο τάφος του Μιρτσέα Τσομπανούλ, νεκρός το 1599.

  Έργα αναστήλωσης και ανακατασκευής πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2007 και 2009, με άμεσο συντονισμό του ιερέα Ζαχαρία Γκεόργκε, όταν ο ζωγράφος Ρωμαίος Ανδρόνικος αποκαταστάθηκε η ζωγραφική του ναού. Το 2009, γιορτάστηκαν 450 χρόνια τεκμηρίωσης και απελευθερώθηκε ένα άλμπουμ επετείου.

Opening Hours

Monday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Tuesday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Wednesday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Thursday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Friday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Saturday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Sunday

10 π.μ. - 6 μ.μ

Address

Our Address:

Strada Franceza nr. 33 | Sector 3, Βουκουρέστι 030103, Ρουμανία

GPS:

44.4300957, 26.10190579999994

Telephone:
Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields