Τοποθεσία: Η Αμβέρσα  είναι πόλη και δήμος του Βελγίου, καθώς και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σχέλντε και συνδέεται με τη Βόρεια θάλασσα μέσω των εκβολών του δυτικού Σχέλντε. Το λιμάνι της Αμβέρσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κατατασσόμενο ανάμεσα στα 20 πρώτα παγκοσμίως και 3ο στην Ευρώπη.Βρίσκεται 90 χλμ..ανατολικά της Μπριζ και 56 χλμ. βόρεια των Βρυξελλών
Πρόσβαση:
 Από την Μπρίζ  μεταφορά με Τρένο
Διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα 58λ
Τιμή εισιτηρίου – απλή διαδρομή (ενδεικτική) 15 .30 €
Απόσταση 82 χλμ
Εταιρεία 

SNCB | IC

Από την Γάνδη μεταφορά με Τρένο
Διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα 9 λ
Τιμή εισιτηρίου – απλή διαδρομή (ενδεικτική) 9,80 €
Απόσταση 52 χλμ
Εταιρεία

SNCB | IC

Αξιοθέατα
 • Ζωολογικός Κήπος
 • Δημαρχείο
 • Κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός
 • Καθεδρικός ναός της Παναγίας
 • Ναός του Αγίου Ιακώβου
 • Ναός του Αγίου Παύλου
 • Μουσείο Φλέεσχάους
 • Μουσείο Πλαντάιν – Μορέτους
 • Ναός του Αγίου Βονιφατίου
 • Boerentoren
 • Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών
 • Δικαστικό μέγαρο
 • Ζούρενμπορχ
 • Μουσείο aan de Stroom
 • Οικία – Μουσείο Ρούμπενς
 • Beurs

 •  
  Η πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο, έχει καταφέρει και συνδυάζει μοναδικά το παρελθόν με το παρόν, τον μοντερνισμό, με το φλαμανδικό στοιχείο, τη μόδα με την μακρόχρονη ιστορία. Η Αμβέρσα, με τα πολλά της πρόσωπα, εκπλήσσει τον επισκέπτη και προσφέρει μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ, είναι γνωστή και ως «πόλη των διαμαντιών», καθώς πάνω από το 70% του συνόλου των διαμαντιών, διακινούνται εκεί.

  Η Αμβέρσα είναι από τις πιο σημαντικές πόλεις στις Κάτω Χώρες τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά και γνώρισε μεγάλη πολιτιστική άνθηση τον 17ο αιώνα, όταν μεταφέρθηκε εκεί το κέντρο της βελγικής καλλιτεχνικής δημιουργίας από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν μέχρι τότε.

  Το κέντρο της παλιάς πόλης, που χτίστηκε γύρω από τον πιο εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της χώρας, είναι τόσο όμορφο και οικείο, όπως ήταν αιώνες πριν. Κρυμμένα σε καλντερίμια και γραφικά δρομάκια, βρίσκονται χιλιάδες εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί τέχνης, σοκολατερί, μπουτίκ σχεδιαστών και καταστήματα διαμαντιών όπου οι ντόπιοι αρέσκονται να ξοδεύουν τα χρήματά τους.
  Τα καταστήματα που πωλούν διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους είναι συγκεντρωμένα στον δρόμο Pelikaanstraat, στην εβραϊκή συνοικία.

  Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα αρχιτεκτονικό μουσείο, από το μεσαιωνικό κάστρο δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες στην προκυμαία και τον περίφημο δρόμο Cogels-Osylei, όπου οι αρχιτέκτονες έχουν κάνει… θαύματα!
  Πηγή

  • Ζωολογικός Κήπος: Δημιουργήθηκε το 1843 και διαθέτει 769 είδη και 6.000 ζώα. Είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου και φημισμένος για το υψηλό επίπεδο στο οποίο διατηρείται αλλά και για τις έρευνές του.
   Διεύθυνση:Koningin Astridplein 26Αμβέρσα 2018, Βέλγιο
   https://www.zooantwerpen.be/nl/

  • Δημαρχείο: Χρονολογείται από το 1565 και διαθέτει πύργο-κωδωνοστάσιο (belfort) σε αναγεννησιακό στυλ.
   Διεύθυνση:Grote MarktΑμβέρσα 2000, Βέλγιο 
   https://www.antwerpen.be/nl/home
  • Κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός (Antwerpen-Centraal): Σχεδιάστηκε από τον Λουί Ντελασενζερί (Louis Delacenserie) και ολοκληρώθηκε το 1905. Διαθέτει δύο μνημειακές προσόψεις σε στυλ νεο-μπαρόκ και ένα μεγάλο θόλο από μέταλλο και γυαλί (60 μ.). Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με επίχρυσα και μάρμαρο.
   Διεύθυνση:Koningin Astridplein 27Αμβέρσα 2018, Βέλγιο

  • Καθεδρικός ναός της Παναγίας (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal): Ο ναός άρχισε να κτίζεται τον 14ο αιώνα και ολοκληρώθηκε το 1518. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τέσσερα τρίπτυχα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.
   Διεύθυνση:Groenplaats 21Αμβέρσα 2000, Βέλγιο
   http://www.dekathedraal.be/

  • Ναός του Αγίου Ιακώβου: Είναι περισσότερο διακοσμημένος από τον καθεδρικό και στεγάζει τον τάφο του Ρούμπενς. Η κατασκευή του πύργου ξεκίνησε γύρω στο 1491 .Ωστόσο, η εκκλησία πραγματοποιήθηκε μόνο εν μέρει. Οι αναλογίες του υπάρχοντος τμήματος δίνουν μια ιδέα για το πόσο μεγάλη θα ήταν η εκκλησία εάν ολοκληρωθεί. Ο πύργος έπρεπε να είναι 150 μέτρα ύψος και έτσι να υπερβαίνει το ύψος των πύργων του καθεδρικού ναού της Παναγίας . Μόνο το ένα τρίτο αυτού πραγματοποιήθηκε.
   Διεύθυνση:Lange Nieuwstraat 73, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   https://www.topa.be/nl/

  • Ναός του Αγίου Παύλου: Διαθέτει πολύ όμορφο εσωτερικό σε στυλ μπαρόκ. Βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κεντρική πλατεία (Grote Markt).
   Διεύθυνση:Sint-Paulusstraat 22, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   http://sint-paulusparochie.be/
  • Μουσείο Φλέεσχάους (Vleeshuis): Είναι κτίσμα από τούβλα σε στυλ μπαρόκ, σε μικρή απόσταση από την Χρότε Μαρκτ (κεντρική πλατεία). Αρχικά στέγαζε τη Συντεχνία των κρεοπωλών, σήμερα στεγάζει μια συλλογή από μουσικά όργανα (περιλαμβανομένων και μερικών αρπιχόρδων κατασκευής Ruckers. Σε αυτό δίνονται περιστασιακά συναυλίες.
   Διεύθυνση:Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   http://www.museumvleeshuis.be/nl

  • Μουσείο Πλαντάιν – Μορέτους: Σε αυτό διατηρείται η οικία του τυπογράφου Κριστόφφελ Πλαντάιν (Christoffel Plantijn) και του διαδόχου του Γιαν Μορέτους (Jan Moretus).
   Διεύθυνση:Vrijdagmarkt 22-23, 2000 Antwerpen, Βέλγιο

  • Ναός του Αγίου Βονιφατίου: Είναι αγγλικανική εκκλησία και έδρα της Αρχιμανδριτείας βορειοδυτικής Ευρώπης.
   Διεύθυνση:Grétrystraat 39, 2018 Antwerpen, Βέλγιο
   https://www.boniface.be/
  • Boerentoren: (Ο πύργος των αγροτών ή πύργος KBC): Είναι πύργος 26 ορόφων, κατασκευασμένος το 1932, αποτελώντας τον παλαιότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης.
   Διεύθυνση:Boerentoren, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
  • Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών: κοντά στις νότιες αποβάθρες του λιμανιού και διαθέτει συλλογή από έργα μεγάλων ζωγράφων όπως οι Ρούμπενς, Άντονι βαν ΝτάικΤιτσιάνο αλλά και των κορυφαίων Φλαμανδών ζωγράφων.
   Διεύθυνση: Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   http://www.kmska.be/nl/

  • Οικία – Μουσείο Ρούμπενς: Είναι το εργαστήριο και η οικία του μεγάλο ζωγράφου στην Αμβέρσα (1557 – 1640). Σήμερα αποτελεί μουσείο.
   Διεύθυνση: Wapper 9-11, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   http://www.rubenshuis.be/nl
  • Handelsbeurs(Χρηματιστήριο): Κτίστηκε το 1872.Μετά από μια δεύτερη πυρκαγιά το 1853 είχε καταστρέψει ξανά το κτίριο, το συμβούλιο της πόλης της Αμβέρσας έγραψε δύο φορές έναν διαγωνισμό σχεδίου, στον οποίο έπρεπε να διατηρηθεί η παλιά έννοια. Τελικά το 1872 το σημερινό κτίριο πραγματοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Joseph Schadde . Είναι ένας αξιοθαύμαστος συνδυασμός του ιστοριοποιητικού νεο-γοτθικού στιλ και των επαναστατικών τεχνικών, ειδικά της μεταλλικής κατασκευής για την κάλυψη του εσωτερικού χώρου.Το χρηματιστήριο της Αμβέρσας καταργήθηκε στα τέλη του 1997 και αναλήφθηκε από το χρηματιστήριο των Βρυξελλών .  Με αυτό, το κτίριο έχασε τη λειτουργία του. Από τότε η εμπορική έκθεση εγκαταλείφθηκε και παραμελήθηκε. 
   Διεύθυνση: Twaalfmaandenstraat 1, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   http://www.handelsbeurs.be/nl

  • Δικαστικό μέγαρο: Σχεδιάστηκε σε συνεργασία από τους “Richard Rogers Partnership”, “Arup” και “VK Studio” και εγκαινιάστηκε από τον βασιλέα Αλβέρτο το 2006. Αυτό το κτίσμα είναι το ακριβώς αντίθετο του αντίστοιχου των Βρυξελλών, που είναι βαρύ και σκοτεινό. Οι αίθουσες είναι διατεταγμένες σε έξι πτέρυγες, που συγκλίνουν σε μια μεγάλη κεντρική αίθουσα και περιβάλλονται από κωνικές κατασκευές για τον εσωτερικό τους φωτισμό από τον βορρά και θυμίζουν ιστία από τα ποταμόπλοια στον παρακείμενο ποταμό Σχέλντε. Είναι κτισμένο πάνω στον παλαιό σταθμό Ζάουντ (Zuid, νότιος) στο άκρο μιας θαυμάσιας άποψης του νότιου άκρου της οδού Amerikalei. Ο δρόμος αυτός σχεδόν εξαφανίζεται καθώς περνά, με σήραγγα, κάτω από την πλατεία Μπολιβάρ (Bolivarplaats) και βγαίνει στο “δαχτυλίδι της Αμβέρσας”. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ήσυχη πρόσβαση με τα πόδια, ποδήλατο ή τραμ (γραμμη 12). Το ψηλότερο “ιστίο” του κτίσματος έχει ύψος 51 μ., η συνολική του επιφάνεια είναι 77.000 μ2 και κόστισε 130 εκατομμύρια.
   Διεύθυνση: Bolivarplaats 20 
  • Ζούρενμπορχ (Zurenborg): Μικρή γειτονιά του τέλους του 19ου αιώνα σε στυλ μπελ-επόκ στα όρια Αμβέρσας και Μπέρχεμ με πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία Αρ-νουβώ. Έχει τη φήμη μιας από τις πλέον γνήσιες αστικές περιοχές της μπελ επόκ στην Ευρώπη. Αν και τα κτίρια της γειτονιάς έχουν κριθεί διατηρητέα ως μνημεία εθνικής κληρονομιάς, δεινοπαθούν από τους κραδασμούς λόγω της βαριάς κυκλοφορίας και της ρύπανσης.
  • Μουσείο aan de Stroom: Έχει ύψος 60 μ. και σχεδιάστηκε από την ομάδα αρχιτεκτόνων Neutelings Riedijk Architects. Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από ινδικό κόκκινο ψαμμίτη και καμπυλωτό γυαλί. Στεγάζει 470.000 αντικείμενα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται ακόμη στις αποθήκες.
   Διεύθυνση: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen, Βέλγιο
   http://www.mas.be/nl

 • Στην Αμβέρσα θα βρείτε τα πάντα: ακριβές μάρκες, χιπ σχεδίαση, χειροποίητα αντικείμενα, υπαίθριες αγορές. Δύο καταστήματα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε: Το St Vincents (Klein Markt 13), όπου θα βρείτε μόνο πολυτελή αντικείμενα από κορυφαίες επωνυμίες και το Espoo (Vlaamsekaai 57), έναν τεράστιο χώρο με σκανδιναβικό στυλ και χειροποίητα αντικείμενα από διάφορους σχεδιαστές.

  Το ιστορικό κέντρο της πόλης μας προσφέρει πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα καταστήματα. Από τη μόδα στα Groenplaats μέχρι τα αντίκες και τα συλλεκτικά αντικείμενα στο Kloosterstraat.

  Αναμφισβήτητα θέλετε να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της Αμβέρσας. Αυτό είναι εύκολο να γίνει χάρη στα πολλά ελκυστικά εστιατόρια και τα τυπικά καφέ στο Grote Markt μας. Τα Groenplaats – μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια – θα σας δελεάσουν με μπρασερί και ηλιόλουστες βεράντες. Περπατήστε στο Hoogstraat, το οποίο είναι χωρίς αυτοκίνητα, όπου πολλά από τα μοναδικά καταστήματα είναι επίσης ανοιχτά τις Κυριακές.
  Κεντρικό εμπορικό κέντρο

  Στο Groenplaats shopaholics θα βρείτε το εμπορικό κέντρο Grand Bazar. Με 50 καταστήματα κάτω από μια στέγη, είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην κεντρική πόλη. Προσφέρει τα πάντα, από εσώρουχα έως ηλεκτρονικά. 

  Το ιστορικό κέντρο της πόλης χαρακτηρίζεται από άνετους, καταρρακτώδεις δρόμους, όπου οι αρχαίοι εραστές – ή όσοι αναζητούν κάτι ελκυστικό – συναντούν μια ατελείωτη προσφορά συλλεκτικών αντικειμένων. Πολλές αντίκες, vintage και μεταχειρισμένα καταστήματα καθιστούν το Kloosterstraat συνιστάται ιδιαίτερα. Το Wolstraat και το Lange Koepoortstraat θα σας γοητεύσουν και με τα παλιά βιβλία και τα αξιόλογα αντικείμενα τέχνης. Είναι εύκολο να περάσετε ώρες εδώ.

  Το Meir είναι ο πιο δημοφιλής εμπορικός δρόμος στο Βέλγιο. Τα όμορφα κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα στεγάζουν μεγάλα ευρωπαϊκά καταστήματα αλυσίδας. Ιδανικό για την εύρεση μιας νέας εμφάνισης από το κεφάλι μέχρι το δάχτυλο.Περιοχή αγορών

  Fashion District

  Η πιο διάσημη εμπορική περιοχή της Αμβέρσας είναι αναμφισβήτητα η περιοχή της μόδας.  Σήμερα προσελκύουν αρκετούς εθισμένους στη μόδα στα περίφημα σπίτια μόδας μέσα και γύρω από το Nationalestraat.

 • Οι άνθρωποι της Αμβέρσας αγαπούν να τρώνε και να πίνουν και θέλουν να πάρουν το χρόνο να το κάνουν. Το καλοκαίρι, καφετέριες και γαστριμαργικές εκδηλώσεις θέτουν τη διάθεση. Αλλά δεν είναι μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ότι η Αμβέρσα αποκαλύπτει την πιο γευστική πλευρά της: οι πατάτες και η μπύρα – που και οι δύο είναι συχνά καλυμμένες ως οι καλύτερες στον κόσμο – αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της βελγικής γαστρονομίας ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

  Οι πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ αποδεικνύουν την πλούσια μαγειρική παράδοση της πόλης, μεταξύ των οποίων πρωτίστως η Αμβέρσα Handjes, η μπύρα Bolleke και το λικέρ Elixir d’Anvers. Όπως θα περιμένατε από ένα παγκόσμιο λιμάνι, αυτές οι περιφερειακές λιχουδιές συμπληρώνονται από μια εκτεταμένη πολυπολιτισμική κουζίνα.

  Η Αμβέρσα και η νυχτερινή ζωή πηγαίνουν χέρι-χέρι. Από μικρές, μοντέρνες λέσχες μέχρι μεγάλες ντίσκο, η Αμβέρσα έχει όλα. Μακρές νύχτες διασκέδασης χορού και ζωντανής ατμόσφαιρας εγγυημένη!

  Αμπέρ
  Ο πρώτος «οικολογικός» σύλλογος του Βελγίου βρίσκεται κάτω από τα τρένα της Αμβέρσας. Με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικής μουσικής και παραστάσεων. …

  Café d’Anvers
  Μια εκκλησία που μετατράπηκε σε κλαμπ σπίτι και μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, έχει μια καθιερωμένη φήμη στην Αμβέρσα. Μια υποχρεωτική επίσκεψη για το σπίτι και την τεχνολογία ……

  ΕΙΚΩΝ
  Κάθε Σαββατοκύριακο, η IKON προσφέρει τα καλύτερα ηλεκτρονικά. …

  Magic Club
  Τα swanky πάρτι της Magic μετατρέπουν το υπόγειο του ξενοδοχείου Ramada Plaza σε δισκοκήσο της δεκαετίας του ’80. ..

  Piaf
  Το Piaf είναι μια μικρότερη εναλλακτική λέσχη  όπου ο χορός είναι εξίσου έντονος, σε ένα εξίσου ευρύ φάσμα μουσικής. …

  Publik
  Στο Publik, ακούτε ως επί το πλείστον r & b, hip-hop, ραπ και ποπ μουσική. Τα θεματικά πάρτι διοργανώνονται τακτικά την εβδομάδα. …

  Κόκκινο μπλε
  Η Red & Blue είναι μία από τις μεγαλύτερες ομοφυλοφιλικές δισκοθήκες της Ευρώπης. Σε μερικές νύχτες επιτρέπονται μόνο οι άνδρες.

  Roxy Antwerp
  Νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που στεγάζεται στο Κατάστημα, τα πρώην σπίτια των λιμενεργατών από το κοντινό λιμάνι. …

  TRIX
  Τόσο το ακροατήριο όσο και οι καλλιτέχνες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο TRIX. Από μικρά πάρτι και δημόσιες πρόβες σε συναυλίες: η σκηνή του TRIX είναι διαθέσιμη. Ο……

  Η Βίλα Αμβέρσα
  Η Βίλα είναι ένας μοναδικός συνδυασμός εστιατορίου, club και αίθριο. Ένας μαγνήτης για όσους αγαπούν μια εξαιρετική νύχτα έξω. …

 

Address

Our Address:

Antwerpen centrum

GPS:

51.18808869232777, 5.119079732997534

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields