• Χρονολόγηση: 1970
  Πρόσβαση: Metro Μ1 στάση
  Titan/Nicolae Grigorescu
  Μ3 στάση Nicolae Grigorescu 
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν
   Το πάρκο IOR, σήμερα το πάρκο Alexandru Ioan Cuza, βρίσκεται στο κεντρο-ανατολικό τμήμα του Βουκουρεστίου, στην 3η συνοικία, μέσα στα όρια των δρόμων Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Câmpia Libertăţii, C-tin Brâncuşi, Baba Novac και Nicolae Grigorescu. Είναι ο χώρος αναψυχής για τους κατοίκους των Τιτάνων, γειτονιών Dristor.

  Με έκταση περίπου 85 εκταρίων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο Βουκουρέστι. Η φύτευση του πάρκου άρχισε το 1965 και τελείωσε πέντε χρόνια αργότερα. Πριν από τη διευθέτηση, το τμήμα από το Baba Novac ονομάστηκε “Reconstructions” και ο τομέας από το Bd.Camil Ressu (πρώην Ion Şulea) ονομάστηκε “Λινάρι”.

  Σε αυτό το πάρκο βρίσκεται η Εκκλησία “Η Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος” που χτίστηκε μεταξύ 1994-1996 σε στυλ Maramures αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του πάρκου. Το πάρκο Alexandru Ioan Cuza είναι πιο γνωστό στους ντόπιους του Βουκουρεστίου ως το πάρκο Titan .

  Είναι αλήθεια ότι ένα σημαντικό μέρος του πάρκου είναι γεμάτο από τη λίμνη Τιτάνα, η οποία, μαζί με τα πέντε νησιά της, που ονομάζεται γραφικά το νησί των συνταξιούχων, το νησί IOR, το νησί των Ροζών, το νησί των Drowned People και το νησί των σκύλων, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του πάρκου. Η λίμνη χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά μέρη (τη λίμνη Τιτάνα I και τη λίμνη Τιτάνα II) από τη γέφυρα Liviu Rebreanu.

   Η υποδομή αναψυχής του χώρου συμπληρώνεται από την πληθώρα από μπαρ, καφετέριες και βεράντες, καθώς και από πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις: γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις, χάντμπολ, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και παιδικές χαρές για παιδιά. Πρέπει επίσης να αναφερθεί το αρτεσιανό πηγάδι (αρκετά εντυπωσιακό από τη διάμετρο 16 μέτρων) και τον διακοσμητικό καταρράκτη.

  Το πάρκο Alexandru Ioan Cuza σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις υπαίθρου για τους κατοίκους που ζουν στην ανατολική κεντρική περιοχή του Βουκουρεστίου.
  Πηγή

Address

Our Address:

Strada Liviu Rebreanu, Βουκουρέστι, Ρουμανία

GPS:

44.4255117, 26.15353319999997

Plan My Route

Leave a Review

Ενδιαφέρον
Τιμή
Τοποθεσία
Πρόσβαση
Βαθμολογία
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields