Η πόλη της Νάπολης γιορτάζει το πιο γνωστό φαγητό της – PIZZA. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πίτσες διαφόρων τύπων και μορφών. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε παραγωγούς πίτσας να αναδείξουν τις ικανότητές τους σε ζαχαροπλαστική με ζωντανή μουσική, χορό και διάφορα άλλα γυαλιά, για να ζωντανέψουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Για δύο εβδομάδες το κέντρο της Νάπολης είναι γεμάτο με ακαταμάχητη μυρωδιά φρέσκιας πίτσα και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να χαράξουν τους εαυτούς τους.
 
Η πίτσα προέκυψε πριν από περισσότερα από 300 χρόνια και συχνά θεωρείται ως “γνήσιο ιταλικό φαγητό” από μη Ιταλούς. Ωστόσο, η Pizza δεν ήταν πολύ γνωστή στην Ιταλία (εκτός της Νάπολης) μέχρι τη δεκαετία του 1970. Σήμερα, η πίτσα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αν δεν μοιάζει με το αυθεντικό ναπολιτάνικο πιάτο.

Το 2004, η Ιταλία συνέταξε κανόνες που συνταγογραφούν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να είναι μια πραγματική ναπολιτάνικη πίτσα. Πρώτον, η ζύμη πρέπει να αυξηθεί για τουλάχιστον έξι ώρες και πρέπει να διαμορφωθεί με το χέρι. Δεύτερον, η πίτσα πρέπει να είναι στρογγυλή και όχι μεγαλύτερη από 13,7 ίντσες σε διάμετρο. Τρίτον, πρέπει να μαγειρευτεί σε φούρνο ξύλου με τρεις εκδοχές που επιτρέπονται: Μαρινάρα με σκόρδο και ρίγανη. Margherita με βασιλικό, ντομάτες και τυρί από τα νότια βουνά. και το «Extra Margherita» το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει μοσχαρέλα βουβάλου από την περιοχή της Καμπανίας

Τηλ & ιστοσελίδα: 081 420 1205 http://www.napolipizzafest.it
Πηγή

Location: Mostra d’Oltremare, Fuorigrotta