• Πρόσβαση:
  Λεωφορείο

  Πότσνταμ, Όρανγκερι
  695
  Potsdam, σπίτι δράκων
  695
   
  Τιμή εισόδου: Από περίπου 47 ευρώ ανά άτομο, δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 14 ετών. (Σημειώστε ότι ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος και ότι τα εισιτήρια μπορούν να πωληθούν γρήγορα).
  Καλοκαίρι 2018

  Χρήσιμες συμβουλές: Οι επισκέπτες δεν μπορούν να φέρουν το δικό τους φαγητό. Πολλά τρόφιμα στο χώρο στέκεται επί τόπου και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μαγειρικών αναψυκτικών.

   Μια νύχτα το καλοκαίρι κάθε χρόνο, τα πάρκα και τα παλάτια του Sanssouci στο Πότσνταμ γιορτάζουν την περασμένη λαμπρότητα και δόξα των πρωσικών βασιλιάδων.

  Η νύχτα του παλατιού του Πότσνταμ κάνει τη ζοφερή ζωή των πρωσών βασιλιάδων ζωντανή. Για λίγες ώρες, οι κήποι, οι ναοί και τα παλάτια γύρω από το παλάτι Sanssouci ανοίγουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες και τους επιτρέπουν να ανακαλύψουν τον μπαρόκ τρόπο ζωής του Frederick the Great και των βασιλικών συγχρόνων του.

  Η Sanssouci, η πρώην θερινή κατοικία του εν λόγω Frederick the Great, είναι μια περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενσωματωμένη σε ένα εκτεταμένο τοπίο του πάρκου που σχεδίασε ο φημισμένος αρχιτέκτονας τοπίου Peter Lenné. Κατά τη διάρκεια της νύχτας του παλατιού του Πότσνταμ, τόσο το πάρκο όσο και τα κτίρια φωτίζονται λαμπρά και λαϊκά πρόσωπα.

  Πρόγραμμα της νύχτας του παλατιού του Πότσνταμ

  Σε όλους τους κήπους, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από μουσικούς που παίζουν κλασικούς ρυθμούς. Οι παραστάσεις του χορού και του θεάτρου δίνουν στους επισκέπτες μια εικόνα για τα δημοφιλή αξιοθέατα από τους αιώνες πριν, ενώ αρκετές άτυπες ομιλίες γνωρίζουν το μυαλό των ερωτηθέντων με τις σκέψεις και τα οράματα της κοινωνίας τον 18ο αιώνα.

  Πυροτεχνήματα πάνω από το Sanssouci τα μεσάνυχτα

  Ντυμένοι ηθοποιοί που φορούν κοστούμια από μια εποχή που περνούσε περιπάτου ανάμεσα στο Orangerie και το New Palais, το κινέζικο τσάι και τα ρωμαϊκά λουτρά όλο το βράδυ. Η νυχτερινή διασκέδαση Potsdam Palace κορυφώνεται σε μια έκθεση πυροτεχνημάτων τα μεσάνυχτα.
  Πηγή

Location: Maulbeerallee 14469 Potsdam