•  
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν 
  Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου.

  Χρήσιμες συμβουλές: Οι μουσικοί προβάλλουν σε διάφορα μέρη και μέρη σε όλο το Βερολίνο.

   Στις 21 Ιουνίου μπορεί κανείς να ακούσει όλα τα στυλ μουσικής σε όλο το Βερολίνο χωρίς να πληρώσει ένα λεπτό. Συγκροτήματα, ορχήστρες, χορωδίες, σολίστες και DJs εκτελούν μουσική σε δημόσιες πλατείες, στους δρόμους και σε άλλους δημόσιους χώρους, δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Συνολικά, υπάρχουν πάνω από εκατό χώρους – υπαίθρια και εσωτερικά – σε όλη την πόλη, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στις κεντρικές συνοικίες Friedrichshain-Kreuzberg, Mitte και Pankow.

  Το Fête de la musique δεν είναι γεγονός στο Βερολίνο per se: Μουσικοί και λάτρεις της μουσικής από περισσότερες από 340 πόλεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων 60 ευρωπαϊκές πόλεις, γιορτάζουν την αρχή του καλοκαιριού με το φεστιβάλ μουσικής υπαίθρου.

  Ιστορία του Fete de la musique

  Η Fête de la Musique ιδρύθηκε από τον Jack Lang, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας στο Παρίσι το 1982. Στην αρχή το φεστιβάλ ήταν μια ταπεινή έκρηξη του μουσικού ιδεαλισμού. Μέσα σε τρεις δεκαετίες έγινε παγκόσμια επιτυχία και προσελκύει παίκτες και ακροατές σε όλο τον κόσμο σήμερα.

  Το Βερολίνο γιόρτασε το πρώτο του Fête de la Musique το 1995 και από τότε οργανώθηκε από την Fête Company. Έχοντας ξεκινήσει ως ένα μικρό κίνημα, το φεστιβάλ έχει μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευρέως παρακολουθούμενα φεστιβάλ μουσικής στο Βερολίνο.
  https://www.fetedelamusique.de/en/berlin/
  Πηγή