Κάθε 19 Σεπτεμβρίου η πόλη της Νάπολης ετοιμάζεται να γιορτάσει πολιούχου της με τις προπαρασκευαστικές τελετές και αναδιοργανώνει κίνηση της πόλης για την ημέρα της γιορτής.

Οι προπαρασκευαστικές τελετές που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της 19ης Σεπτεμβρίου, όταν θα αρχίσουν το απόγευμα της ημέρας αυτής ο κανόνας του καθεδρικού ναού και πνευματική βοηθός της επαρχιακής επιτροπής του San Gennaro Antonio Tredicin , εκφράζει την ικανοποίησή του Αρχιεπισκόπου Προκαθήμενο της Πομπηίας, Tommaso Caputo , με τον δήμαρχο και τα μέλη της περιοχή της επισκοπής της Πομπηίας. Φτάνουν μαζί στην εκκλησία του San Giorgio Maggiore και προχωρούν στο Duomo .

Το επόμενο πρωί, στις 8:00 π.μ., θα υπάρξει ο εορτασμός της Θείας Λειτουργίας , και στη συνέχεια να προχωρήσει με το άνοιγμα του ασφαλούς μέσα στα φιαλίδια του αίματος του San Gennaro. Οι αμπούλες θα εμφανίζονται μαζί με την προτομή του αγίου στον κύριο βωμό.

Αργότερα, το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, ο Καρδινάλιος Sepe θα προεδρεύσει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά την οποία θα είναι η ανακοίνωση, εάν υπάρχει, το θαύμα της ρευστοποίησης του αίματος. Από τις 16 έως τις 18.30 προσφέρεται αίμα στη λατρεία των πιστών.

Η υγροποίηση του αίματος του San Gennaro
Αίμα του Σαν
Γκενάρο Σωτήρα Βαστόνο / CC-από-nd
Ως συνήθως, μπορείτε να περιμένετε με πίστη το τελετουργικό θαύμα της ρευστοποίησης του αίματος , το φαινόμενο αυτό είναι η ρητή έγκριση του ιερού σημάδι για τη διεξαγωγή της πόλης ανανεώνει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ αυτού και βασικός χορηγός της.

Κάθε χρόνο είναι μια επίδειξη, διότι με πίστη συγχέουν την φαντασία, την παράσταση, την δεισιδαιμονία του ναπολιτάνιου λαού. Η ανακοίνωση του ιερέα είναι πάντα ευπρόσδεκτη από ένα boathouse που ακολουθείται από την τήξη των καμπάνες και την εκδήλωση των πυροτεχνημάτων. Καθ ‘όλη τη νύχτα γιορτάζουμε την τρελή πόλη και τους ανθρώπους ενδίδει στο τραγούδι και το χορό που μαρτυρούν την βαθιά ευλάβεια που απολαμβάνουν από το ιερό μεταξύ των πιστών 2 .

Για να τερματίσετε το μύθο και την εμφάνιση του θρυλικού San Gennaro έχουν ενισχυθεί πάροδο του χρόνου από το γεγονός ότι το φαινόμενο υγροποίησης του αίματος δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά. Στην πραγματικότητα, η επιστήμη δεν ήταν ποτέ σε θέση να δώσει μια λογική εξήγηση για το θαύμα, που έρχεται σε αντίθεση ακόμη και τις πιο βασικές φυσικούς νόμους.

Πληροφορίες για τη γιορτή του Σαν Γκενάρο

Πότε : 17 και 19 Σεπτεμβρίου και από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πού : διάφορα μέρη στη Νάπολη

Τιμή: δωρεάν

Πηγή

Location: Καθεδρικός ναός Νάπολης