Το Tanzolymp είναι μια ετήσια εκδήλωση χορού με έδρα το Βερολίνο για τα νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο με εργαστήρια, σεμινάρια και διαγωνισμούς
Κάθε χρόνο περίπου 1000 νέοι ηλικίας από 10 έως 21 ετών από όλο τον κόσμο συναντώνται στο Βερολίνο για να μοιραστούν την αγάπη τους για το χορό. Το σύνθημα «Χορός ως παγκόσμια γλώσσα» του φεστιβάλ αντανακλάται σε εργαστήρια, μαθήματα και διαγωνισμούς όπου οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν το ταλέντο τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής. Ο κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι να υποστηρίξει και να αυξήσει τη δημοτικότητα του χορού. Παρέχει επίσης μια εικόνα για την ποικιλία της αισθητικής του χορού και του καλλιτεχνικού στυλ.
Βραβεία και κατηγορίες χορού
Οι νικητές του φεστιβάλ και τα εξαιρετικά ταλέντα θα απονεμηθούν με υποτροφίες για κορυφαία διεθνή σχολεία μπαλέτου, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα βραβεία όπως συμβάσεις, μετρητά και βραβεία τύπου. Θεωρείται ένας κόμβος των καλύτερων ταλέντων από καλλιτέχνες και εμπειρογνώμονες, Tanzolymp είναι για πολλούς η έναρξη μιας διεθνούς σταδιοδρομίας στον χορό. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες: Κλασσικός Χορός / Νεοκλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός / Σύγχρονος Χορός, Χορός Χαρακτήρων / Λαϊκός Χορός, Τζαζ, Ποπ και Χορός. Το φεστιβάλ στεγάζεται με ένα μεγάλο τελικό gala όπου οι καλύτερες επιδόσεις που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εμφανιστούν μπροστά σε ένα κοινό κοινό.
https://tanzolymp.com/
Πηγή

Location: Kantstraße 12 10623 Berlin