Η εορταστική περίοδος στη Μπριζ περιλαμβάνει την Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Μπριζ και το Παγοδρόμιο .

Η ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων βοηθά να γίνει η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Μπριζ μια από τις πιο ζωντανές αγορές της χώρας.Από τις 24/11/2017 έως τις 2/01/2018 το ιστορικό κέντρο της πόλης της Μπριζ θα μετατραπεί σε μια γιγαντιαία αγορά Χριστουγέννων. 

Από το μεθυστικό άρωμα των ζεστών, φρέσκων βαφλών στα λαμπερά φώτα  που αντανακλάται στο κανάλι, η Μπριζ είναι δύσκολο να της αντισταθεί κανείς για ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο διάλειμμα. 

Θα  βρείτε την κύρια αγορά στην Grote Markt, με τα όμορφα ξύλινα σαλέ που περιβάλλουν ένα αστραφτερό παγοδρόμιο, όπου οι σκέιτερ σβήνουν και σκοντάφτουν στη σκιά του καμπαναριού ύψους 83 μέτρων. Εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα 366 βήματα στις καμπάνες στην κορυφή, θα ανταμειφθείτε με εκπληκτική θέα στην πόλη.

Υπάρχει μια άλλη αγορά πιο μικρή,με  δέντρο που επιμελήθηκε ο Simon Stevinplein, αλλά χωρίς καμία έλλειψη από χαρούμενα σοκολατένια και ζεστά καφέ κατά τη διαδρομή, ο σύντομος περίπατος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι θα περιμένατε …

Εάν έχετε χρόνο, ένας μικρός περίπατος στο κοντινό Minnewater θα βοηθήσει να ηρεμήσετε  και να προετοιμαστείτε με όρεξη για την επόμενη πορεία: ένα πιάτο ζεστό, τραγανό κροκέτα, φτιαγμένη με γαρίδες ή πανέμορφο έτοιμο τυρί. Ιδανικό για μια γρήγορη στάση πριν ξεκινήσει η σοβαρή επιχείρηση ψώνια.
Πηγή

Location: Markt Brugge