• Πρόσβαση:
  Υπόγειος
  U Hermannplatz
  U7 U8
  Λεωφορείο
  U Hermannplatz / Karl-Marx-Str.
  194
  U Hermannplatz [Λεωφορείο Westseite]
  Ν94 Ν8 Μ29
  Χρήσιμες συμβουλές: Οι σταθμοί U-Bahn Südstern, Gneisenaustraße και Mehringdamm βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.
   
  Τιμή εισόδου: Δωρεάν

  Ώρες Λειτουργίας:
  Φεστιβάλ τεσσάρων ημερών στην Blücherplatz:
  Παρασκευή 16:00 – 24:00
  Σάββατο 11:00 – 24:00

  Κυριακή 11:00 – 24:00
  Δευτέρα 11:00 – 19:00
  Street Parade:
  Κυριακή, 20 Μαΐου 2018
  Ξεκινά στις 12:30 στο Hermannplatz
  Λήγει στις 21:00 στη Möckernstraße


    Για τέσσερις ημέρες γύρω από την Πεντηκοστή, το Βερολίνο γιορτάζει την πολιτιστική του ποικιλομορφία στο Καρναβάλι των Πολιτισμών. Το φεστιβάλ καταλήγει σε μια πολύχρωμη παρέλαση δρόμου με μουσική και χορό την Κυριακή της Πεντηκοστής.

  Κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, το Καρναβάλι των Πολιτισμών γιορτάζει την πολιτιστική πολυμορφία του Βερολίνου. Το μεγάλο φινάλε είναι η παρέλαση στο δρόμο την Κυριακή της Πεντηκοστής στο Kreuzberg όπου εκτελούν χιλιάδες χορευτές, μουσικούς και καλλιτέχνες και περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν.

  Οδός παρέλαση την Κυριακή της Πεντηκοστής

  Κοστούμια, χορός, μουσική, τελετουργίες – το καρναβάλι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μέλη των εθνοτικών ομάδων του Βερολίνου να κάνουν ορατές τις κουλτούρες τους και για όλους τους άλλους να δουν και να γιορτάσουν την πολιτιστική ποικιλομορφία.
  “Μια υπερήφανη έκφραση των υβριδικών πολιτιστικών ταυτοτήτων”

  Οι διοργανωτές του φεστιβάλ διακηρύσσουν ότι «το Καρναβάλι των Πολιτισμών είναι ανοιχτό σε όλους και σε όλες τις μορφές πολιτιστικής έκφρασης και θεωρείται ως πλατφόρμα για μια υπερήφανη έκφραση των υβριδικών πολιτιστικών ταυτοτήτων που περιέχουν παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία. ομάδες, επαγγελματίες καλλιτέχνες και ερασιτέχνες, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα. “

  Φεστιβάλ τεσσάρων ημερών στο Blücherplatz

  Για τέσσερις ημέρες κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού των Πολιτισμών πραγματοποιείται ένα φεστιβάλ δρόμου στο Blücherplatz στην περιοχή Kreuzberg. Σε διάφορες φάσεις, η παγκόσμια μουσική σκηνή του Βερολίνου και διεθνή συγκροτήματα παίζουν συναυλίες. Stiltwalkers, ακροβάτες και μάγοι καλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Περίπου 300 στάβλοι στην αγορά προσελκύουν επισκέπτες με γαστρονομικούς πειρασμούς, τέχνες, βιοτεχνίες και πολλά άλλα.

Location: Hermannplatz 10967 Βερολίνο Περιοχή: Kreuzberg