Το Καρναβάλι είναι ένα δημοφιλές φεστιβάλ των Ναπολιτάνων η πόλη είναι έγχρωμο και παντού αποπνέει τη χαρά και την ευτυχία. Οι ναπολιτάνιες καρναβαλικές παραδόσεις είναι πολλές και πολύ αρχαίες, αλλά εξακολουθούν να γίνονται σεβαστές σήμερα από όλους. Πώς γιορτάζει το Καρναβάλι στη Νάπολη; Ας μάθουμε μαζί .

 

Όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, ακόμα και στη Νάπολη, τα παιδιά ντύνονται στο Καρναβάλι. Είναι πολύ διασκεδαστικό να περπατάς στους δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Καρναβαλιού και να βλέπεις τις ολοένα και ασήμαντες μεταμφιέσεις παιδιών. Οι Νεαπολιτάνοι έχουν μεγάλη φαντασία και οι μικρές μεταμφιέσεις είναι συχνά εκπληκτικές.

Αλλά στην εβδομάδα Καρναβαλιού, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα αστεία των ναπολιτάνικων “ακρωτηριασμάτων” . Ο κανόνας είναι “κάθε μικρό αστείο στο καρναβάλι” και τα παιδιά έχουν τη διασκέδαση κάνοντας αστεία αστεία και πρωτότυπα στους ενήλικες. Μη φοράτε τα καλύτερα ρούχα σας, θα μπορούσατε να πάρετε βρώμικο!

Το πάρτι καρναβαλιού έχει πολύ αρχαίες καταβολές και στην ιστορία της Νάπολης ήταν πάντα πολύ σημαντικό. Τον δέκατο όγδοο αιώνα, ο βασιλιάς Κάρολος του Μπουρμπόν διοργάνωσε μεγάλες γιορτές σε όλη την πόλη, πολλές αναμενόμενες από τον λαό και την ευγένεια. Ο βασιλιάς έκτισε το λεγόμενο “cuccagne” σε όλη την πόλη , με ξύλινες κατασκευές καλυμμένες με φαγητό που δωρήθηκε στον λαό. Ακόμα και οι ναπολιτάνικοι ευγενείς αγαπούσαν το Καρναβάλι, διοργανώνοντας κομψά μασκοφόρα πάρτι στα πιο όμορφα παλάτια της πόλης της Νάπολης.

Ναπολιτάνοι έχουν πολύ έντονα για αυτές τις παραδόσεις, η οποία είναι ο λόγος που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη στο Καρναβάλι του δέκατου όγδοου αιώνα ναπολιτάνικη από ταξιδιώτες και την πόλη, ένα γεγονός μάσκας που θα αιχμαλωτίσει ένα πάρτι καρναβαλιού χαρακτηριστικό της υπέροχης ιστορικής πόλης
Πηγή