Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν μια ημέρα απελευθέρωσης και, όπως υποδηλώνει το όνομα, σηματοδοτεί την ημέρα που ένας τόπος απελευθερώνεται από έναν κατοχικό στρατό κάποιου είδους. Στην Ιταλία, στις 25 Απριλίου 1945 ήταν η ημέρα που τα συμμαχικά στρατεύματα μπόρεσαν τελικά να απελευθερώσουν την Ιταλία – και σήμερα δεν μνημονεύει μόνο την απελευθέρωση αλλά και την ημερομηνία που οι Ιταλοί τιμούν τους πεσόντες στρατιώτες τους.

Αυτές τις μέρες, η 25η Απριλίου στην Ιταλία είναι μια μέρα όπου θα συναντήσετε συγκεντρώσεις σε πόλεις κάθε μεγέθους, μικρού και μεγάλου μεγέθους, μερικούς με βαδίζοντας συγκροτήματα και μερικούς με μεγάλες σημαίες, μερικούς με πολιτικές συγκεντρώσεις και μερικούς με μουσικές συναυλίες. Ενώ μερικά πράγματα μπορεί να είναι ακόμη ανοιχτά – ειδικά σε περισσότερες τουριστικές περιοχές – 25η Απριλίου είναι επίσης μια μέρα που μπορεί να βρείτε πράγματα όπως μουσεία, καταστήματα, τράπεζες, εστιατόρια και μνημεία κλειστά σφιχτά και ορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες τρέχουν πολύ λιγότερο συχνά.

Εάν οι διακοπές σας στην Ιταλία τον Απρίλιο θα είναι πάνω από την 25η, θα θελήσετε απλώς να επιβεβαιώσετε ότι οτιδήποτε σχεδιάζετε να κάνετε / να δείτε εκείνη την ημέρα θα είναι ανοιχτό – ή εάν δεν το κάνει, θα χρειαστεί να κάνετε άλλα σχέδια . Ελέγξτε με τη ρεσεψιόν στο ξενοδοχείο ή τον ξενώνα όπου διαμένετε και με τις ιστοσελίδες οποιουδήποτε από τα μουσεία ή τα μνημεία που πρόκειται να επισκεφθείτε. Θα έχουν σχεδόν πάντα κατάλογο των αργιών κατά τη διάρκεια του έτους όταν είναι κλειστές.

Πηγή