Το πάρκο του Αστερίξ στο Παρίσι

Γαλλία: Το πάρκο του Αστερίξ στο Παρίσι
To πάρκο Αστερίξ (Parc Astérix) είναι το δεύτερο μεγάλο θεματικό πάρκο στο Παρίσι. Οι αγαπημένοι μας ήρωες των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί. Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ, Κακόφονίξ, Μιμίνα, οι Ρωμαίοι και οι λοιποί συγγενείς παίρνουν σάρκα και οστά στο μοναδικό πάρκο αναψυχής του Αστερίξ και σας περιμένουν. Είναι ένα φανταστικό θεματικό πάρκο αναψυχής και περιπέτειας εμπνευσμένο από το δημοφιλές κόμικ «Αστερίξ» των Ουντερζό και Γκοσινί, που δέχεται κατά μέσο όρο 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Γυρίζουμε πίσω στο χρόνο, στα χρόνια της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου ένα μικρό γαλατικό χωριό τα έβαζε με τους Ρωμαίους και διατηρούσε την κυριαρχία της περιοχής τους. Πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής ο μικρόσωμος Αστερίξ και ο ιδιαίτερα ευτραφής Οβελίξ, ο οποίος είχε πέσει μέσα στο μαγικό ζωμό του Πανοραμίξ και διατηρούσε ακόμα τις υπερδυνάμεις του.

Βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, στο δάσος του Plailly στην Oise και περιλαμβάνεται σε μια τεράστια δασική έκταση 33 εκταρίων. Η μετάβαση από το Παρίσι στο πάρκο Αστερίξ είναι πολύ εύκολη και οικονομική και γίνεται με αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Tο πάρκο προσφέρει επτά διαφορετικούς θεματικούς χώρους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να διασκεδάσουν, μέσα από διαδρομές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και εξαιρετικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Via Antiqua – Η κύρια είσοδος του πάρκου Αστερίξ με διάφορα καταστήματα με σουβενίρ και εστιατόρια

L’Empire Romain – Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία

La Grèce Antique – Η αρχαία Ελλάδα

Les Vikings – Το χωριό των Βίκινγκς

À travers le temps – Πίσω στο χρόνο

Bienvenue chez les gaulois – Το χωριό των Γαλατών και το δάσος του Ιντεφίξ

L’Égypte – Η αρχαία Αίγυπτος

To πάρκο Αστερίξ διαθέτει συνολικά 39 διαφορετικές ατραξιόν. 6 roller coasters που κόβουν την ανάσα, 5 ατραξιόν μέσα στο νερό.

Oziris: Ένα «τρενάκι» για δυνατά στομάχια. Φτάνει σε ύψος 40 μέτρων και η ταχύτητα του ξεπερνάει τα 90 χλμ/ώρα

Tonnerre de Zeus: Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ξύλινο roller coaster στην Ευρώπη. Η ταχύτητα που αναπτύσσει αγγίζει τα 80χλμ/ώρα

Goudourix: Άλλο ένα φανταστικό roller coaster που πρώτα σας ανεβάζει ήρεμα και ωραία για να θαυμάσετε την θέα του πάρκου από ψηλά και μετά σας κάνει να ξεχάσετε πως σας λένε.

Menhir Express: Μπαίνετε σε μια χαριτωμένη βαρκούλα – κορμό δέντρου και… πλάτς μέσα στο νερό.

Discobelix: Είναι ένας γιγάντιος δίσκος που περιστρέφεται ασταμάτητα και με μεγάλη ταχύτητα.

Κάθε κόσμος έχει το δικό του ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και διακόσμηση και φυσικά πολλές ατραξιόν, παιχνίδια και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Όλες οι εγκαταστάσεις του πάρκου είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στην μυθολογία του αγαπημένου μας κόμιξ και μας μεταφέρουν στο μεσαίωνα με πιστές αναπαραστάσεις της εποχής, ενώ στο πάρκο λειτουργεί και ένας υδάτινος κόσμος.

Συχνά θα συναντήσετε πιο πολλούς ενήλικες παρά παιδιά σε αυτό το ιδιαίτερα αγαπητό πάρκο με τα roller coasters, τα παιχνίδια που κόβουν την ανάσα και τα πανέξυπνα σκετς. Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, ο Πανοραμίξ, ο Κακόφονίξ, η Μιμίνα, οι Ρωμαίοι και οι λοιποί συγγενείς σας περιμένουν.