Καλώς ήρθατε στο Βουκουρέστι!

Καλώς ήρθατε στο Βουκουρέστι!
Βουκουρέστι Γενικές πληροφορίες

Κάποτε το Βουκουρέστι χαρακτηριζόταν «Το μικρό Παρίσι της Ανατολής»

Αναρωτιέστε γιατί αποκαλείται το “Παρίσι των Βαλκανίων ή μικρό Παρίσι της Ανατολής” .

Το Βουκουρέστι ήταν παλιότερα γνωστό έτσι, καθώς διακρίνεται για την πλούσια ιστορία του, τα ιδιαίτερα κομψά κτίρια και τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία. Το ιστορικό του κέντρο είναι μεγαλοπρεπέστατο και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Σήμερα, είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες πόλεις, με σταθερή εξέλιξη και ιδιαίτερα μεγάλο πλούτο αξιοθέατων.

Για την ιστορία…

Όπως λέει ο μύθος, η πόλη ιδρύθηκε στις πεδιάδες ανάμεσα στα Καρπάθια και τον Δούναβη από ένα βοσκό τον «Μπουκούρ» (που σημαίνει «χαρά» στα Ρουμάνικα). Αποτελεί την πρωτεύουσα και την μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό της Ρουμανίας με πληθυσμό περίπου 2.151.880 κατοίκους (2011). Τον 14ο αιώνα στη περιοχή υπήρχε φρούριο Οθωμανών, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε σιγά σιγά η πόλη του Βουκουρεστίου. Σήμερα, είναι μια σύγχρονη πρωτεύουσα πλημμυρισμένη στο πράσινο και πολύ αριστοκρατική. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις φαρδιές λεωφόρους, τους πεζόδρομους, τα μουσεία, τις πλατείες, τα σιντριβάνια και τα μεγάλα πάρκα.

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας συνεχίζει να ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν της με μία σύγχρονη ταυτότητα.

Με την πρώτη ματιά, η αρχιτεκτονική της πόλης μπορεί να ζαλίσει. Με μία δεύτερη όμως, παρατηρείται ένας συναρπαστικός συνδυασμός κτιρίων.

Ανάμεσα στις θλιβερές πολυκατοικίες της κομμουνιστικής εποχής βρίσκονται τα βυζαντινά κτίρια, οι εκκλησίες πολλών αιώνων και τα Art Nouveau αρχοντικά που ξεχωρίζουν ως «επιζώντες» των σεισμών, του πολέμου και του κομμουνισμού.

Όσο περισσότερο εξερευνήσει κανείς μία από τις πολλά υποσχόμενες πρωτεύουσες θα ανακαλύψει όλο και περισσότερες γοητείες.

Υπάρχουν αρχαϊκά αστικά πάρκα, εξαιρετικά μουσεία και λιτά αλλά γοητευτικά δρομάκια στην Παλιάς Πόλης.

Η αναζωογονημένη Παλιά Πόλη.

Το Βουκουρέστι είναι ο τόπος στον οποίο οι έμποροι συναντιούνταν με τους ταξιδιώτες από τον 15ο αιώνα.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο, τα κτίρια της Παλιάς Πόλης αρχίζουν να αποκαθίστανται. Οι λιθόστρωτες λωρίδες κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί σε μία από τις πιο ζωντανές περιοχές νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη.

Βιβλιοπωλεία, θέατρα, εστιατόρια και καφέ προσθέτουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη..Το Βουκουρέστι αποτελεί έναν σύγχρονο εναλλακτικό προορισμό για όσους επιθυμούν μια διαφορετική εμπειρία και αυτό γιατί “παντρεύει” τους νέους μοντέρνους ρυθμούς με την παράδοση, γεγονός που σίγουρα θα γεμίσει την μνήμη της φωτογραφικής μηχανής σας.

                                                                                                      ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!!