Μπρίζ με λίγα χρήματα.

Μπρίζ με λίγα χρήματα.
Γενικές πληροφορίες Μπριζ

Παρόλο που η Μπριζ δεν είναι η φθηνότερη πόλη για να επισκεφθείτε ευτυχώς οι δρόμοι με ιστορικά σπίτια (οι περισσότεροι από τον 15ο-17ο αιώνα) είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο. Απλά περιπλάνηση στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, απολαμβάνοντας τον καφέ σε μια από τις δημόσιες πλατείες ή περπατώντας δίπλα στο κανάλι είναι αρκετό για να κάνετε ένα ταξίδι στη Μπριζ αξίζει τον κόπο χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα.

Το μεσαιωνικό κέντρο της Μπριζ είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αξίζει τον κόπο. Οι πολλές πράσινες περιοχές μέσα και γύρω από την πόλη όπως το πάρκο Hof Arents και το πάρκο Minnewater είναι ρομαντικές, όμορφες και δωρεάν.

Αν ψάχνετε για μοναξιά, γαλήνη και ησυχία οι κήποι Beguinage προσφέρουν ένα άλλο ελεύθερο, υπαίθριο καταφύγιο στη Μπριζ. Μπορείτε να εξερευνήσετε το Vismarkt της πόλης που χρονολογείται από το 1812 με στοές με κιονοστοιχίες ή με παλαιά αγορά – δωρεάν.

Για να δείτε τη διάσημη δαντέλα ή τη σοκολάτα της πόλης, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μουσεία και απλά να ρίξετε μια ματιά στα μπροστινά παράθυρα του καταστήματος όπου πωλούνται πολλά από τα παραδοσιακά προϊόντα.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό της Μπριζ στην πλατεία Markt, ένα ταξί θα χρεώσει περίπου 11 ευρώ, αλλά η φθηνότερη επιλογή είναι το αποδοτικό σύστημα λεωφορείων το οποίο θα σας κοστίσει λίγα μόνο ευρώ.Στην πόλη μπορείτε να εξερευνήσετε τη Μπριζ με τα πόδια ή να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία σε λογικές τιμές για να φτάσετε στις γειτονικές πόλεις. Μια άλλη επιλογή προϋπολογισμού είναι η ενοικίαση ποδηλάτου για € 10 την ημέρα.

Μπορείτε να φάτε φτηνά στη Μπριζ, αποφεύγοντας τα εστιατόρια στην πλατεία Markt και στην πλατεία Burg. Προσέξτε να μην χρεωθείτε για το “ελεύθερο” ψωμί που έχει τοποθετηθεί στο τραπέζι σας ή για το νερό της βρύσης. Μόλις μερικά βήματα μακριά από τις τουριστικές περιοχές και θα βρείτε φθηνότερα τοπικά εστιατόρια.

Δοκιμάστε τις θέσεις κατά μήκος του Sint-Amandsstraat ή αγοράστε υλικά για μεσημεριανό γεύμα και πικνίκ χαμηλού κόστους σε ένα από τα πάρκα. Το Carlitos είναι καλό για ένα φτηνό και γενναιόδωρο γεύμα πίτσας ή δοκιμάστε τη σούπα, το Bocca ή το Marco Polo Noodle Bar. Ευτυχώς στη Μπριζ τα γεύματα είναι μεγάλα.
Πηγή