Χριστούγεννα στην Μπρίζ!

Χριστούγεννα στην Μπρίζ!
Μπριζ

Η βελγική πόλη Μπριζ είναι ιδανικός προορισμός και για τα Χριστούγεννα. Από τα τέλη Νοεμβρίου η πόλη μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι με τα χιλιάδες φωτάκια να τονίζουν τα εντυπωσιακά κτίρια και να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ρομαντικό.

Πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη, που δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Έχει πολύ καλοδιατηρημένα παραδοσιακά κτίρια, κανάλια με γέφυρες και πλακόστρωτα στενά. Μια πόλη πραγματικά μοναδική, που αξίζει να επισκεφτείτε!

Μπροστά από το διάσημο Belfry, στην κεντρική πλατεία Grote Markt, στήνεται το παγοδρόμιο και μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά. Στην ατμόσφαιρα κυριαρχούν τα αρώματα του αρωματικού κρασιού glühwein αλλά και της βελγικής τηγανητής πατάτας.

Οι άμαξες με τα άλογα είναι περισσότερες από τα αυτοκίνητα, ενώ οι ντόπιοι μετακινούνται περισσότερο με ποδήλατα. Σε όποιο σημείο κι αν βρεθείτε θα θέλετε να βγάλετε φωτογραφίες, που θυμίζουν καρτ ποστάλ άλλης εποχής

Περπατήστε κατά μήκος των καναλιών για μια ρομαντική βόλτα, με τα φωτισμένα κτίρια να καθρεφτίζονται μέσα στο νερό. Τα περισσότερο κτίρια φωτίζονται το βράδυ ενώ την ημέρα θα παρατηρήσετε τα όμορφα χρώματά τους.

Οι λάτρεις της σοκολάτας – και ποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα δηλαδή!- θα ξετρελαθούν με τα μαγαζιά που πουλάνε σοκολατάκια, σε ότι σχήμα και γεύση φανταστείτε! Υπάρχει ένα μαγαζί με χριστουγεννιάτικα στολίδια που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο! Έχει πανέμορφα στολίδια – ίσως λίγο ακριβά για τα ελληνικά δεδομένα- και το εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και καλοκαίρι να βρεθείς στην πόλη, θα πάρεις μια μικρή γεύση από χριστούγεννα στο Κäthe Wohlfahrt.
Ζεστά ρούχα απαραίτητα γιατί η θερμοκρασία είναι γύρω από το 0 με πολύ υγρασία.
Πηγή