Καλώς ήρθατε στην Μπρύζ. (Bruges)

Καλώς ήρθατε στην Μπρύζ. (Bruges)
Μπριζ

Η Μπρυζ, παλαιότερα και Βρύγη , είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου και ανάμεσα στις πιο όμορφες μικρές και μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης . Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Δυτική Φλάνδρα. Έχει πληθυσμό 118.053 κατοίκους (εκτίμηση 2016) Το 2002 ορίστηκε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η περιοχή ολόκληρης της πόλης καταλαμβάνει έκταση μεγαλύτερη των 13.840 εκταρίων περιλαμβανομένων και 1.075 εκταρίων πλάι στην ακτή από το Ζέεμπρυγκε (Zeebrugge) το όνομα του οποίου σημαίνει “η Μπρυζ της θάλασσας”. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Έχει οβάλ σχήμα και έκταση 430 εκταρίων. Ο συνολικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 118.053 κατοίκους (1η Ιανουαρίου 2016),εκ των οποίων περίπου 20.000 ζουν στο κέντρο της πόλης. Η μητροπολιτική περιοχή της Μπρυζ χωρίζεται σε τρία επίπεδα: To πρώτο, η κεντρική “συσσώρευση” (agglomeratie), το οποίο στην προκειμένη ταυτίζεται με τον δήμο της Μπρυζ, με 118.053 κατοίκους. Υπολογίζοντας τα πλησιέστερα προάστια (banlieue) ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 168.665 κατοίκους και, τέλος, αν περιληφθεί η εξωτερική κινητή ζώνη (forensenwoonzone) ο πληθυσμός φθάνει τους 280.735 κατοίκους (2016)

Γνωστή και ως «Η Βενετία του Βορρά», η Μπρυζ αποτελεί μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης,και αρχιτεκτονική που σε μεταφέρει σε μια μεσαιωνική εποχή, όπου τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως μέσα στην πόλη δεν υπάρχουν φανάρια, κυκλοφορούν λιγοστά αυτοκίνητα και τα πάντα φαίνεται πως είναι βγαλμένα από προηγούμενους αιώνες. 

 

                                                                   ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!!!!!

Πηγή