Μεταφορά από και πρός το αεροδρόμιο Νάπολης

Μεταφορά από και πρός το αεροδρόμιο Νάπολης
Γενικές πληροφορίες Νάπολη

Το αεροδρόμιο της Νάπολης, γνωστό και ως αεροδρόμιο Capodichino (IATA: NAP). Είναι καλά οργανωμένο και συνδέεται με το κέντρο της πόλης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αεροδρόμιο της Νάπολης βρίσκεται 5,9 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης στην περιοχή Capodichino της Νάπολης. Το αεροδρόμιο Capodichino έχει δύο τερματικά κτίρια: ο τερματικός σταθμός 1 προορίζεται για αναχωρούντες ταξιδιώτες και ο τερματικός σταθμός 2, ο οποίος βρίσκεται μακριά από το αεροδρόμιο, χρησιμοποιείται για ναυλωμένες πτήσεις. Το αεροδρόμιο λειτουργεί από την GE.S.A.C., εταιρεία που ανήκει εν μέρει στη βρετανική εταιρία αερολιμένων BAA.

Tο λεωφορείο του αεροδρομίου Napoli Alibus μεταφέρει τους επιβάτες μεταξύ του αεροδρομίου Capodichino της Νάπολης, του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και της Νάπολης Porta di Massa και των λιμένων Molo Beverello.Το Alibus φθάνει και αναχωρεί από τη στάση του λεωφορείου που βρίσκεται στην έξοδο του αεροδρομίου, περίπου 100 μέτρα από το τερματικό σταθμό αφίξεων.

Η στάση Alibus βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Corso Novara, μεταξύ της Piazza Garibaldi και των σταυροδρόμων Via Firenze (δυτικά) / Corso Meridionale (ανατολικά). Αυτή η στάση χρησιμοποιείται τόσο για το Αεροδρόμιο όσο και για το Molo Beverello (λιμάνι) που συνδέει τα Alibuses. Ελέγξτε τα σήματα για να βεβαιωθείτε ότι θα  επιβιβαστείτε στο σωστό λεωφορείο.

Το Alibus Alibus σταματά τώρα και στα Porta di Massa (για τα πορθμεία) και στα λιμάνια Porto Molo Beverello (για τα λιμάνια Aliscafi / high speed hydrofoils). Σταματάει μπροστά από το κτίριο των πορθμείων στη Porta di Mass και φτάνει και αναχωρεί από τη στάση του λεωφορείου που βρίσκεται μπροστά από τη Stazione Marittima στο Port Molo Beverello.

Τα εισιτήρια UnicoAlibus είναι € 4,00 και μπορούν να αγοραστούν στο λεωφορείο. Τα εισιτήρια για τα αστικά λεωφορεία της Νάπολης δεν μπορούν να αγοραστούν ή να χρησιμοποιηθούν στο Alibus.
Πρέπει να επικυρώσετε το εισιτήριο στην ηλεκτρονική μηχανή εισιτηρίων στο λεωφορείο και είναι καλό για 90 λεπτά από την επικύρωση σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες – μετρό, λεωφορείο, τελεφερίκ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να χρησιμοποιηθούν για ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής στο Alibus αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα συνδυασμένο ταξίδι (Alibus ακολουθούμενος από οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταφοράς που κανονικά θα ήταν έγκυρο με εισιτήριο TIC ή αντίστροφα)

Πρόγραμμα
Το λεωφορείο του αεροδρομίου Napoli Alibus λειτουργεί καθημερινά με αναχωρήσεις κάθε 20 με 30 λεπτά.
Από το αεροδρόμιο
Δευ – Παρ 06:30 – 23:50
 Σαβ, Κυρ & Διακοπές 06:30 – 23:39
Από το Molo Beverello
Δευ – Παρ 0600 – 0012
Σαβ, Κυρ & Διακοπές 06:00 – Μεσάνυχτα

Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι εισιτηρίων
SUN STORE TABACCHI
AEROPORTO CAPODICHINO
BIGLIETTERIA A.IR.
PIAZZA GARIBALDI
TABACCHI
PIAZZA GARIBALDI, 48
EDICOLA
PIAZZA GARIBALDI INT. STAZIONE FF. SS.
TABACCHI
PIAZZA GARIBALDI INT. STAZIONE FF. SS.
TABACCHI
PIAZZA GARIBALDI INT. STAZIONE FF. SS.
BOX R.I.T.A.
PIAZZA GARIBALDI INT. STAZIONE FF. SS.
ATLANTIS SRL
MOLO BEVERELLO
CHALET PIC NIC
MOLO BEVERELLO
BAR – RISTOMAR
VIA NUOVA MARINA – CALATA PORTA DI MASSA
EDICOLA
VIA CRISTOFORO COLOMBO, 1
EDICOLA
VIA CALATA SAN MARCO, 1
TABACCHI
PIAZZA TRIESTE E TRENTO, 3
TABACCHI
VIA PIAZZA MUNICIPIO, 16
Πηγή