Μετακινήσεις στην Νάπολη

Μετακινήσεις στην Νάπολη
Νάπολη

Σύστημα Μετρό της Νάπολης

Το σύστημα Metro της Νάπολης μεταφέρει τους επιβάτες εντός της πόλης και γύρω από την περιοχή σε μια ποικιλία σιδηροδρομικών γραμμών μετρό, καλωδιακού και περιφερειακού σιδηροδρόμου που λειτουργούν από διάφορες υπηρεσίες μεταφορών.
Ενδιάμεσες Γραμμές Μετρό
Γραμμή 1 του μετρό (M1) Piazza Dante ↔ Piscinola
Γραμμή 2 του μετρό (M2) Pozzuoli ↔ Νάπολη Gianturco
Γραμμή 6 του μετρό (M6) Off-road ↔ Mergellina
Νάπολι Cable Railways, τελεφερίκ, τέσσερις καλωδιακές σιδηροδρομικές γραμμές που συνδέουν το κέντρο της πόλης με τις οροσειρές Vomero και Posillipo
Περιφερειακές γραμμές του μετρό
Οι γραμμές Circumflegrea (M5) και Cumana (M7) συνδέουν το κέντρο της πόλης με τα δυτικά προάστια στα πεδία Phleghrean
Το Circumvesuviana (M3 και M4) συνδέει το κέντρο της πόλης με τα ανατολικά προάστια γύρω από το Όρος Βεζούβιος, συμπεριλαμβανομένων των Pomepeii, Herculaneum και Sorrento

Σύστημα διαύλων ANM της Νάπολης λεωφορεία.

Το σύστημα των λεωφορείων της Νάπολης ANM διαχειρίζεται η ναπολιτάνικη Εταιρείας κινητικότητα SPA (ANM),   Μια Unico Napoli ΤΠΕ εισιτηρίων, ή ένα εισιτήριο ANM απαιτείται σε όλα τα λεωφορεία, εκτός από την ANM Alibus και προς το αεροδρόμιο το οποίο απαιτεί την αγορά ενός Μοναδικού Alibus εισιτηρίου.
Το Σύστημα Λεωφορείων ANM της Νάπολης λειτουργεί με 151 διαφορετικές γραμμές λεωφορείων σε όλη την πόλη και τα κοντινά προάστια. Τον οκτώβριο του  2010, η ANM εισήγαγε μια νέα υπηρεσία στους πελάτες της, δυναμικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξή ,τους χρόνους των λεωφορείων μέσω του κινητού τηλεφώνου σας με την ANM Infodrin συστήματος και μέσω του διαδικτύου με Infoclick. Όλα τα δρομολόγια λεωφορείων δημοσιεύονται επίσης στον ιστότοπο ANM, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά λεωφορεία που είναι καλά γνωστά.

Μεταφορά από / προς το αεροδρόμιο
Μεταφορά με λεωφορείο Alibus
Το  Alibus από και προς το αεροδρόμιο είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση αντί κάποιος  να παίρνει ένα ταξί από / προς το αεροδρόμιο της Νάπολης Capodichino και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό,το Beverello λιμάνι στο κέντρο της πόλης. Είναι πιο εύκολα από τη χρήση των λεωφορείων της πόλης.
C68 – Piazza Carlo III ↔ Μέσω του Fulco Ruffo της Καλαβρίας
Αν τυχαίνει να διαμένουν στο Hotel Ferdinando II (Piazza Carlo 3), η C68 τρέχει από την Piazza Carlo III στο κυκλικό κόμβο στην είσοδο προς το αεροδρόμιο Capodichino.

Μεταφορά μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμένα Molo Beverello

1 Τραμ – Via Cristoforo Colombo ↔ Poggioreale
Χρησιμοποιήστε το τραμ νούμερο 1 για τη μεταφορά μεταξύ του Beverello λιμάνι και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Piazza Garibaldi και πέρα ​​στο Poggioreale αγορά. Σημαντικές στάσεις είναι ακριβώς έξω από το λιμάνι στη Via Cristoforo Colombo, το Circumvesuviana Sation στο Corso Garibaldi, Piazza Garibaldi στην Corso Garibaldi κοντά στα αγάλματα, και Via Nuova Poggioreale κοντά στη Via Marino Caramanico για την Poggioreale αγορά.
R2 – Piazza Garibaldi ↔ Πλατεία Τεργέστη και Τρέντο
Χρησιμοποιήστε το R2 για τη μεταφορά μεταξύ του  κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στην Piazza Garibaldi και Galleria Umberto στην Piazza Trieste e Trento. Εάν μείνετε στο λεωφορείο της Galleria Umberto, θα γυρίσετε πίσω και θα σταματήσετε μπροστά από το Castel Nouvo. Από εκεί είναι μια γρήγορη βόλτα στο λιμάνι Pier Beverello.
151 ↔ Piazza Garibaldi ↔ Piazza Vittoria
Χρησιμοποιήστε το 151 για τη μεταφορά μεταξύ από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Piazza Garibaldi, Piazza Vittoria στην Piazzale Tecchio Chiaia και Fuorigrotta. Ερχόμενοι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, το λεωφορείο σταματά μπροστά από το New Castle απέναντι από τα εκδοτήρια στο Λιμάνι Beverello. Πηγαίνοντας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, υπάρχει στάση λεωφορείου μπροστά από το περίπτερο εισιτηρίων στο λιμάνι Pier Beverello. Η στάση του λεωφορείου στην Piazza Vittoria βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Naples Lungomare. Η στάση του λεωφορείου στην Piazzale Tecchio βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το εκθεσιακό κέντρο Ostra d’Oltremare.

Mergellina, Posillipo και την αγορά Posillipo

140 -↔Capo Posillipo ↔ Πλατεία Νίκης ↔ Santa Lucia ↔ Cape Posillipo
Σταματά στην Piazza Vittoria, κατά μήκος της Via Caracciolo, σταματά κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Mergellina, το σταθμό του τελεφερίκ και στη συνέχεια πηγαίνει Mergellina Via Posillipo μέχρι Capo Posillipo. Βγείτε στο Capo Posillipo και να περπατήσετε μέχρι το λόφο για το βιργκίλιαν  πάρκο στο Posillipo και την Posillipo αγορά. Μπορείτε να πάρετε το 140 στην Piazza Vittoria ή οπουδήποτε κατά μήκος του Caracciolo ή μέσω του Posillipo.
C16 – Mergellina ↔ Via Salvator Rosa ↔ Mergellina
Γραμμική διαδρομή λεωφορείου. Διανύει το μήκος του Corso Vittorio Emanuele στη Via Salvator Rosa.
C21 – ακρωτήριο Posillipo ↔ Piazza Sannazaro
Το C21 πηγαίνει από τη Mergellina στο Posillipo κατά μήκος της Via Petraca. Το C21 σταματά μπροστά από το πάρκο Virgilian στο Posillipo και στην αγορά Posillipo. Μπορείτε να το πάρετε στην Piazza Sannazaro ή στη Mergellina.
C24 – Mergellina ↔ Πλατεία Νίκης ↔ Mergellina
Το C24 πηγαίνει από Mergellina, μέσω Chiaia (v Κρίσπι – v. Στήλη – v. Carducci -. Σελ. Σ Pasquale) στην πλατεία Βικτωρίας, επιστρέφουν στην Mergellina. Χρησιμοποιήστε αυτή τη γραμμή για αγορές και μεταβείτε στη γραμμή τελεφερίκ Mergellina
C27 – Ακρωτήριο Posillipo ↔ Πλατεία Amedeo ↔ Ακρωτήριο Posillipo
Γραφική διαδρομή λεωφορείου. Σας ταξιδεύει κατά μήκος της γραφικής διαδρομής Via Manzoni, Via Tasso και Corso Vittorio Emanuele.
Περισσότερες συνδέσεις λεωφορείων στην Piazza Vittoria
154 – Χώρος στάθμευσης Brin ↔ SquareVittoria ↔ Πάρκινγκ Brin
Το λεωφορείο σταματά μπροστά από το Castel Nuovo απέναντι από τους θαλάμους εισιτηρίων στο Pier Beverello Port. Η στάση του λεωφορείου στην Piazza Vittoria βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Naples Lungomare.
C25 – Piazza Vittoria ↔ Piazza Municipio ↔ Piazza Vittoria
Το λεωφορείο σταματά μπροστά από το Castel Nuovo απέναντι από τους θαλάμους εισιτηρίων στο Pier Beverello Port. Η στάση του λεωφορείου στην Piazza Vittoria βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Naples Lungomare. Σταματά επίσης στην Piazza Municipio κοντά στο σταθμό του μετρό 1
C18 – Piazza Vittoria Via Caracciolo ↔ ↔ ↔ Via Leopardi Largo Ιουστινιανού
Σταματά στα περισσότερα σημαντικά σημεία του το ενδιαφέρον για την Chiaia και τη Mergellina και πηγαίνει στην Fuorigrotta. Βγείτε στη Via Leopardi για την αγορά Fuorigrotta. Μπορείτε να το πάρετε στην Piazza Vittoria ή οπουδήποτε κατά μήκος του Caracciolo
Ιστορικό Κέντρο
E1 – Piazza del Gesù Nuovo ↔ Via Duomo ↔ Πλατεία Cavour ↔ Piazza del Gesù Nuovo
Ξεκινά από την Piazza del Gesù Nuovo, μέσω του Duomo, που επιστρέφει μέσω της Carbonara
Vomero
V1 – Piazzale San Martino ↔ Μέσω του Michelangelo
Πάρτε το ακριβώς έξω από το τελεφερίκ Cimarosa ή το τελεφερίκ Montesanto για μεταφορά στο Castel Sant’Elmo και στο San Martino Charterhouse.
Capodimonte
178 – Piazza G.B. Tafuri ↔ Μουσείο της Piazza ↔ Via Miano
Πάρτε το 178 στην πλατεία των Μουσείων για να πάτε στο Μουσείο Capodimonte.
Κατεβάστε από εδώ τον χάρτη.

Τελεφερίκ

Η ANM εκμεταλλεύεται τις σιδηροδρομικές γραμμές της Νάπολης, τις τελεφερίκ, τεσσάρων καλωδιακών γραμμών που συνδέουν το κέντρο της πόλης με τις οροσειρές Vomero και Posillipo. Τρία δρομολόγια γραμμής από την περιοχή Vomero από το κέντρο της πόλης και μία γραμμή από την περιοχή Posillipo από την Mergellina. Το εισιτήριο TIC της Unico Napoli ή ένα εισιτήριο ΑΜΜ απαιτείται σε όλες τις γραμμές του μετρό και των καλωδιακών γραμμών της Νάπολης.
Κεντρική Γραμμή
Λειτουργεί καθημερινά 06.30 – 00.30 εκτός από τη Δευτέρα και την Τρίτη όταν κλείνει στις 22.00
Augusteo ↔ Corso Vittorio Emanuele ↔ Petraio ↔ Piazza Fuga
Chiaia Line
Λειτουργεί καθημερινά 06.30 – 00.30 εκτός από την Τετάρτη και την Πέμπτη όταν κλείνει στις 22.00
Πάρκο Margherita ↔ Corso Vittorio Emanuele ↔ Palazzolo ↔ Cimarosa
Montesanto Line
Τρέχει καθημερινά 07.00 – 22.00
Montesanto ↔ Corso Vittorio Emanuele ↔ Morghen
Γραμμή Mergellina
Τρέχει καθημερινά 07.00 – 22.00
Mergellina ↔ San’Antonio ↔ S. Gioacchino ↔ Αγγελίνα Πάρκο ↔ Manzoni

Δημόσιοι ανελκυστήρες 
Η εταιρεία που διαχειρίζεται την υπηρεσία λεωφορείων στη Νάπολη διατηρεί επίσης ανελκυστήρες της Νάπολης. Κάθε ένας από τους τρεις δημόσιους ανελκυστήρες παίρνει τους πεζούς μεταξύ ενός ανώτερου επιπέδου δρόμου και ενός ορόφου στο κάτω επίπεδο. Το καλύτερο για αυτούς είναι ότι το εισιτήριο είναι ελεύθερο.
Στη νοτιοανατολική γωνία της Piazza del Plebiscito, το Acton Elevator σας μεταφέρει στο λιμάνι του Molo Beverello. Σε κοντινή απόσταση από την πεζοδρομημένη Via Chiaia, βρείτε το ασανσέρ Chiaia – Ανελκυστήρας Chiaia Via Chiaia που συνδέεται με την περιοχή Όρος του Θεού στο λόφο Pizzofalcone. Το ασανσέρ είναι κρυμμένο μέσα του 17ου αιώνα Ponte di Chiaia, μια γέφυρα εκτείνεται από τη Via Chiaia και κοσμείται με ανάγλυφο των αλόγων. Ο ανελκυστήρας εδώ είναι επανδρωμένος από φιλικούς χειριστές. Μην πιέζετε κανένα από τα κουμπιά. Ένας νέος ανελκυστήρας είναι υπό κατασκευή στην περιοχή γύρω από το ακρωτήρι του λόφου Pizzofalcone που θα συνδέει το ακρωτήριο της Pizzofalcone προς Αγία Λουκία μετά την ολοκλήρωση της.
Μέσα από τη Γέφυρα Υγείας (Bridge ή Maddalena Cerasuolo) Η γέφυρα συνδέει την πόλη με Capodimonte που είναι ένας ανελκυστήρας συνδέει τη γέφυρα στην περιοχή της υγείας πολύ κοντά στην εκκλησία της Santa Maria Υγείας και τις Κατακόμβες του Σαν Gaudioso.
Αλλά προσέξτε! Οι ανελκυστήρες έχουν επίσης ώρες λειτουργίας. Όταν το πράσινο φως είναι αναμμένο, ο ανελκυστήρας είναι ανοιχτός. Όταν ανάβει το κόκκινο φως, ο ανελκυστήρας είναι κλειστός και θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο (μακρύτερο) δρόμο προς το δρόμο κάτω ή πάνω από σας.
Οι ανελκυστήρες είναι ανοιχτοί
Καθημερινές 07:00 – 21:30
Κυριακές και αργίες 08:00 – 14:30

 Τιμές εισιτηρίων 

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, υπάρχει μια νέα δομή ναύλων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσα στην πόλη της Νάπολης. Αν και υπάρχουν πολλοί τύποι εισιτηρίων (συμπεριλαμβανομένων των εβδομαδιαίων, μηνιαίων και ετήσιων), θα συνοψίσω εδώ μόνο τα πιο δημοφιλή είδη εισιτηρίων που ενδιαφέρουν τους τουρίστες:

1.Μία διαδρομή (“Urbano Napoli Biglietto Corsa Semplice Aziendale”): 1.00 Ευρώ

Ισχύει για μία διαδρομή σε ένα όχημα (λεωφορείο, ηλεκτρικό λεωφορείο, τραμ / τραμ, μετρό / μετρό ή τελεφερίκ) σε μία κατεύθυνση, αποκλειστικά για ταξίδια εντός των ορίων της πόλης της Νάπολης. Το εισιτήριο πρέπει να επικυρωθεί (εισάγεται στο turnstyle) πριν από την επιβίβαση στο τρένο ή το τελεφερίκ ή να χτυπηθεί στη μηχανή επικύρωσης αμέσως μόλις επιβιβαστεί στο λεωφορείο ή στο τραμ / τραμ.

2.Ωριαίο εισιτήριο (“Urbano Napoli Biglietto Orario Integrato”): 1,50 ευρώ

Ισχύει για έως και 90 λεπτά για πολλαπλές διαδρομές σε ΠΟΛΛΑΠΛΗ λεωφορεία, ηλεκτρικά λεωφορεία ή τραμ / τραμ, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κατεύθυνση, αποκλειστικά για ταξίδια εντός των ορίων της πόλης της Νάπολης. Ισχύει επίσης για ένα ταξίδι σε ΚΑΜΙΑ από τις ακόλουθες: Γραμμή 1 του μετρό, Γραμμή 6 του μετρό, καθεμία από τις τέσσερις γραμμές τελεφερίκ, σιδηροδρομική γραμμή Cumana, σιδηροδρομική γραμμή Circumflegrea, αποκλειστικά για ταξίδια εντός των ορίων της πόλης της Νάπολης. Το εισιτήριο πρέπει να επικυρωθεί πριν από την επιβίβαση στο τρένο ή το τελεφερίκ ή αμέσως μετά την επιβίβαση στο λεωφορείο ή το τραμ.

3. Ημερήσιο εισιτήριο (“Urbano Napoli Biglietto Giornaliero Aziendale”): 3,50 ευρώ

Ισχύει έως τις 23:59 της ημέρας της αρχικής επικύρωσης για πολλαπλά δρομολόγια για ΠΟΛΛΑΠΛΗ λεωφορεία, ηλεκτρικά λεωφορεία, τραμ / τραμ, μετρό τρένα / μετρό ή τελεφερίκ σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κατεύθυνση, αποκλειστικά για ταξίδια εντός των ορίων της πόλης της Νάπολης. Όλες οι βόλτες πρέπει να πραγματοποιούνται με την αρχή ANM Naples City Trasport. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την ANM Naples City Trasport Authority PLUS διαφορετική εταιρεία / μεταφορέα, όπως το EAV (πιθανότατα για έναν τουρίστα), υπάρχει το “Urban Napoli Biglietto Giornaliero INTEGRATO” για 4,50 Ευρώ που πρέπει να αγοραστεί.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Στο εισιτήριο ημερήσιο πρέπει να γράψετε το όνομα, την ημερομηνία γέννησής σας και την ημερομηνία χρήσης στους προβλεπόμενους χώρους. Το εισιτήριο πρέπει να επικυρωθεί πριν από την επιβίβαση σε κάθε ΜΕΤΡΟ ή στο τελεφερίκ, και αμέσως μετά την επιβίβαση σε κάθε λεωφορείο ή λεωφορείο

 Τα εισιτήρια για Unico Alibus είναι υποχρεωτικά για το ταξίδι σας στο Napoli Alibus (από και προς το Αεροδρόμιο Capodicchino). Τα εισιτήρια είναι € 3,00 σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, € 4,00 αν αγοραστούν στο λεωφορείο. Τα εισιτήρια ισχύουν για 90 λεπτά από την ώρα της επικύρωσης. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα γύρο ταξίδι στο Alibus αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα συνδυασμένο ταξίδι (Alibus ακολουθούμενος από οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταφοράς που κανονικά θα ήταν έγκυρο με εισιτήριο TIC ή αντίστροφα).
Πηγή