Οι καλύτερες αγορές στη Νάπολη

Οι καλύτερες αγορές στη Νάπολη
Νάπολη

Οι τοπικές αγορές στη Νάπολη είναι αφιερωμένες σε ψώνια όλων των ειδών, από τις κομψές και τις πιο δημοφιλείς γειτονιές.

Για τους λάτρεις των αγορών ποιότητας και χαμηλού κόστους, τις καλύτερες αγορές στη Νάπολη, όπου θέλουν να ξοδεύουν λίγα και να κάνουν καλές προσφορές.

Υπάρχουν τόσες πολλές τοπικές αγορές στην πόλη, όπου μπορείτε να ψωνίζετε φτηνά, από τα πιο κομψά μέχρι τα παραδοσιακά λαογραφικά , όπου η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη και γοητευτικά χαοτική, οι αγορές της πόλης είναι γεμάτες πάγκους που πωλούν τα πάντα.

Μπορείτε να βρείτε ρούχα , παπούτσια, ηλεκτρονικά, ακόμα και φρούτα και λαχανικά και πολύ συχνά ξεκινάτε με απασχολημένες διαπραγματεύσεις με τους πωλητές, προκειμένου να έχετε την καλύτερη τιμή.

Παρακάτω είναι ο κατάλογος των πιο διάσημων αγορών στη Νάπολη.

Poggioreale Market

Επίσης γνωστή ως Caramanic Market , η αγορά Poggioreale είναι μία από τις πιο διάσημες και δημοφιλείς στη Νάπολη. Μεταξύ των πάγκων της, είναι δυνατό να βρεθεί οποιοδήποτε είδος αντικειμένου ή ενδυμάτων, από πλεκτά και παπούτσια μέχρι τσάντες και υποδήματα , και αξεσουάρ όλων των ειδών.

Είναι πάντα πολύ γεμάτο,επειδή ανοίγει μόνο το σαββατοκύριακο, γι ‘αυτό είναι σκόπιμο να φτάσετε νωρίς το πρωί, σχεδόν στις ώρες λειτουργίας. Στο εσωτερικό υπάρχει επίσης ένας άνετος χώρος στάθμευσης, δύο τραπεζαρίες και δημόσιες τουαλέτες.

Είναι ανοιχτό τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δευτέρες από τις 7πμ έως τις 3μμ
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: VIA MARINO DI CARAMANICO, 80143 – ΝΆΠΟΛΗ

Mercatino di Antignano

Η αγορά Antignano βρίσκεται στο Vomero και καλύπτει την πιο κεντρική περιοχή ολόκληρης της γειτονιάς. Υπάρχουν πολυάριθμοι πάγκοι ρούχων, παπουτσιών, τσαντών, καλλυντικών, εσώρουχα και παντόφλες , όλα σε χαμηλές τιμές και δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε καλές προσφορές.

Οι έμποροι των διαφόρων πάγκων είναι πολύ ζωντανοί, στην πραγματικότητα υπάρχει πάντα καλή διάθεση στους θεατές και η ατμόσφαιρα που αναπνέετε είναι πολύ διασκεδαστική.

Είναι ανοιχτό μόνο το πρωί από Δευτέρα έως Σάββατο , από τις 7.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ. και είναι πολύ γεμάτο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: BORGO DI ANTIGNANO – 80126 ΝΆΠΟΛΗ

Αγορά στο Racecourse Agnano

Το Agnano Racecourse και Crafts Market είναι μια τυπική αγορά  όπου μπορείτε πάντα να βρείτε διαφορετικά αντικείμενα.

Βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο των σπορ και υπάρχουν πάνω από 200 πάγκους με τα προϊόντα αντίκες, είδη τέχνης και τα ηλεκτρονικά, χρησιμοποιημένα ρούχα , παλιά μουσικά όργανα, ποδήλατα, κοσμήματα, στολίδια, δίσκους βινυλίου και όλα αυτά οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων μπορούν να τα πουλήσουν από καιρό σε καιρό.

Είναι ανοιχτό μόνο την Κυριακή το πρωί από τις 6 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: VIA RAFFAELE RUGGIERO, 1 – 80125 ΝΆΠΟΛΗ

Portobello Road και Boot Car

Στην περιφέρεια κάθε μέρα γίνεται μια αγορά που ονομάζεται Portobello Road , η οποία το Σαββατοκύριακο γίνεται μια πρωτότυπη αγορά εκκίνησης αυτοκινήτων.Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτή η Mercatone dell’Usato πωλεί όλα τα είδη αντικειμένων και αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων και των παπουτσιών, σε πολύ προσιτές τιμές, όπως μια τυπική αγορά  τις Κυριακές υιοθετώντας έναν πιο αγγλικό χαρακτήρα.

Το Portobello Road είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9πμ έως τις 7.30πμ, το Boot Car(αυτοκίνητα) στις Κυριακές από τις 8πμ έως τις 2μμ.
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: VIA ELEONORA DUSE, 50 – 80126 ΝΆΠΟΛΗ

Posillipo Market

Είναι η περίφημη αγορά που πραγματοποιείται στο Viale Virgilio , μόλις λίγα βήματα από το ομώνυμο πάρκο της περιοχής Posillipo. Μπορείτε να περπατήσετε στους 150 πάγκους που πωλούν ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, αλλά και λουλούδια και κεραμικά.

Η τοποθεσία είναι πολύ εντυπωσιακή στη σκιά των μεγάλων πεύκων που συμβάλλουν στη φρεσκάδα του αέρα, ειδικά το καλοκαίρι. Οι κάτοικοι  πηγαίνουν εκεί επειδή μπορούν να βρούνε προϊόντα καλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές και αυτό το χαρακτηριστικό την καθιστά μία από τις πιο επιθυμητές αγορές στην πόλη.

Είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη από τις 7πμ έως τις 3μμ
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: VIALE VIRGILIO – 80123 ΝΆΠΟΛΗ

Fuorigrotta Market

Η αγορά του Fuorigrotta είναι επίσης δημοφιλής στους κατοίκους της Νάπολης. Οι πάγκοι βρίσκονται τόσο στο εξωτερικό όσο και σε μια καλυμμένη κατασκευή με διάφορους διαδρόμους και πωλούν όλα τα είδη προϊόντων.

Στο εσωτερικό υπάρχουν και μερικά πραγματικά καταστήματα  με παπούτσια, παντόφλες, είδη οικιακής χρήσης, είδη ένδυσης και πολλοί είναι οι πάγκοι με  φρούτα, λαχανικά , κρέατα, τυριά, ζυμαρικά, γλυκά και μπαχαρικά. Στην εξωτερική περιοχή μπορείτε επίσης να βρείτε ρούχα μεταχηρισμένα.

Είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: ΜΈΣΩ ΤΟΥ METASTASIO, 60 – 80125 ΝΆΠΟΛΗ

Αγορά Porta Nolana

Είναι μια από τις μεγαλύτερες και διάσημες αγορές ψαριών στη Νάπολη, χάρη στη περιοχη δίπλα στη θάλασσα. Είναι πολύ χαρακτηριστική και, ιδιαίτερα κατά τις πρωτοχρονιάτικες αργίες, είναι πολύ διασκεδαστικό να παρακολουθήσετε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αλιέων.

Η αγορά είναι πολύ παλιά, καθώς χτίστηκε το XV αιώνα, και μερικοί μύθοι μας λένε ότι μόλις οι πωλητές δουν τα μάτια των ψαριών γίνονται πιο ζωντανοί. Το περιβάλλον είναι ζωντανό και πολύχρωμο και μερικές φορές φαίνεται να βυθίζεται η Νάπολη μερικούς αιώνες πριν με τα αρχαία αρώματα που κυριαρχούν.

Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8πμ έως τις 2μμ.
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: PORTA NOLANA, PIAZZA NOLANA – 80142 ΝΆΠΟΛΗ

Pignasecca Market

Είναι μια από τις ιστορικές αγορές στη Νάπολη, που βρίσκεται στην περιοχή Montesanto , στο δρόμο που παίρνει το όνομά της. Στην πραγματικότητα, αρχίζει από την πλατεία Pignasecca και στη συνέχεια πηγαίνει στο στενό δρόμο που ανοίγει στην Piazza Carità.

Οι πάγκοι πωλούν φρούτα και λαχανικά αλλά και είδη ένδυσης και προκαλούν σύγχυση με τα πολλά καταστήματα της περιοχής και τους πολλούς ντόπιους που πωλούν το τυπικό ναπολιτάνικο φαγητό στο δρόμο. Είναι μια αγορά όπου η οσμή, η γεύση και οι θορυβώδεις ήχοι συνδυάζονται στην τελειότητα.

Ανοιχτό καθημερινά από τις 8πμ έως τις 8μμ.
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: PIAZZA CARDINALE SISTO RIARIO SFORZA – 80139 ΝΆΠΟΛΗ
Πηγή