Καλώς ήρθατε στη Νάπολη.

Καλώς ήρθατε στη Νάπολη.
Νάπολη

Υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος να κάνεις ένα ταξίδι στην Ιταλία και η Νάπολη είναι ένας από αυτούς. Το λένε εξάλλου και οι ίδιοι οι Ιταλοί με τη φράση τους «Τη Νάπολη να δω, κι ας πεθάνω» και επιβεβαιώνουν γιατί πρέπει να γνωρίσετε αυτή την αυθεντική περιοχή της χώρας.

Πρωτεύουσα της περιφέρειας της Καμπανίας, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο ενώ αποτελεί και πολύ σημαντικό λιμάνι της νότιας Ιταλίας. Ζωντάνια, γοητεία και τέχνη είναι τρεις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτή την πόλη της Ιταλίας η οποία είναι από τις πιο λαμπερές και πλούσιες σε ιστορία ευρωπαϊκές πόλεις.

Παλιές εκκλησίες, μεσαιωνικά κτήρια, υπαίθριες αγορές και πολλά μουσεία συνθέτουν τη Νάπολη ενώ το ιστορικό της κέντρο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη καλύπτοντας 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει καταγραφεί από την UNESCO ως Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Γραφικοί δρόμοι, χρώματα, αρώματα και γεύσεις κάνουν την πόλη μεθυστική και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η πόλη της Νάπολης μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως ένα ανοιχτό μουσείο και είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο το οποίο έχει μακρά ιστορία και ανέκαθεν διέθετε μια παγκόσμια σφαίρα επιρροής ιδιαίτερα τις εποχές της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Με ένα ταξίδι στη Νάπολη πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε πολλές επισκέψεις σε αξιοθέατα τα οποία αξίζει να γνωρίσετε.

Εκτός από τα πολυάριθμα μουσεία της όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Μουσείο Ζωολογίας και Παλαιοντολογίας, αξίζει να επισκεφτείτε τις φημισμένες και πολύ καλά διατηρημένες κατακόμβες. Πολύ γνωστό αξιοθέατο είναι επίσης η εκκλησία Σαν Φραντσέσκο ντι Πάολα με τον τρούλο των 53 μέτρων αλλά και το Καστέλ Νουόβο το οποίο αποτελεί το κύριο σύμβολο αρχιτεκτονικής της πόλης.

Στην πορεία της μακράς ιστορίας της η Νάπολη υπήρξε πρωτεύουσα δουκάτων, βασιλείων και μιας Αυτοκρατορίας και αδιάλειπτα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο με παγκόσμια σφαίρα επιρροής, ιδιαίτερα τις εποχές της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Πολύ κοντά στη Νάπολη βρίσκονται πολλές πολιτιστικά και ιστορικά σημαντικές τοποθεσίες, όπως το Ανάκτορο της Καζέρτας και τα Ρωμαϊκά ερείπια της Πομπηίας και του Ερκουλάνουμ. Γαστρονομικά η πόλη είναι συνώνυμη με την πίτσα, που επινοήθηκε εδώ. Η Ναπολιτάνικη ακόμη μουσική έχει σπουδαία επιρροή, καθώς της αποδίδεται η εφεύρεση της ρομαντικής κιθάρας και του μαντολίνου και σημαντική συμβολή στην όπερα και τη λαϊκή μουσική. Δημοφιλείς χαρακτήρες και ιστορικές μορφές που συμβολίζουν την πόλη είναι ο Ιανουάριος, πολιούχος άγιος της Νάπολης, η κωμική μορφή Πουλτσινέλα και οι Σειρήνες από την Οδύσσεια.

Εάν αποφασίσετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας την άνοιξη τότε αξίζει να βρεθείτε στην πόλη της Νάπολης τον Μάιο οπότε ξεκινά το φεστιβάλ Maggio dei Monumenti. Κάνοντας ένα ταξίδι στην Νάπολη θα γνωρίσετε φιλόξενους κατοίκους που θα σας δείξουν την αυθεντική Ιταλία και θα σας κάνουν να νιώσετε οικεία σε μια πόλη εξωστρεφή με ταπεραμέντο. Η Νάπολη είναι η πιο αυθόρμητη εκδοχή της Ιταλίας που αξίζει να γνωρίσετε έστω και μια φορά αν σας δοθεί η δυνατότητα.
Πηγή