Μετακινήσεις

Μετακινήσεις
Βερολίνο Μετακινήσεις

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς περιλαμβάνουν μετρό (U-Bahn), τρένο (S-Bahn), λεωφορεία και τραμ (μόνο στο Ανατολικό Βερολίνο). Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Βερολίνο είναι η BVG και διαθέτει προς το επιβατικό κοινό μετρό (U-Bahn), επίγειο σιδηρόδρομο (S-Bahn) και τραμ.

 • Tραμ

  Τα τραμ είναι ένας γρήγορος τρόπος να μετακινηθεί στην πόλη και πάρα πολύ βολικός και πρακτικός. Τα τραμ κυκλοφορούν κυρίως στο Ανατολικό Βερολίνο και δε σταματούν ποτέ στην κίνηση.

   

  Λεωφορείο

  Το Βερολίνο χωρίζεται σε τρεις ζώνες, την Α, Β και C, αλλά οι δύο πρώτες είναι αυτές που καλύπτουν το κέντρο και εξυπηρετούν τους περισσότερους προορισμούς. Τα λεωφορεία σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα το τραμ και το μετρό είναι λιγότερο εξυπηρετικά.

   

  Μετρό

  Το δίκτυο του μετρό (U-Bahn) είναι πολύ πυκνό, με πολλούς σταθμούς σε μικρές αποστάσεις, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε γραμμές που δε συνδέονται μεταξύ τους. Τις ώρες αιχμής τα τραίνα περνούν κάθε 1 με 2 λεπτά. Σύνολο λειτουργούν 10 γραμμές μετρό, οι οποίες σταματούν στις 12 τα μεσάνυχτα και ξεκινούν πάλι στις 05.00 το πρωί. Μόνο οι γραμμές U1 και U9 λειτουργούν όλη τη νύχτα.

  Σε κάθε σταθμό υπάρχουν αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων τα οποία έχουν οδηγίες και στα αγγλικά ενώ δέχονται και χαρτονομίσματα. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 2,60 για μετακινήσεις μέσα σε 2 ώρες. Δείτε εδώ αναλυτικά

 • Με έγκυρο εισιτήριο έχετε πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες του Βερολίνου: S-Bahn, U-Bahn, λεωφορεία, τραμ και πορθμεία. Ο ναύλος εξαρτάται από τη ζώνη και την περίοδο ισχύος του εισιτηρίου.

  • Ένα απλό εισιτήριο (Einzelfahrschein) ισχύει για ένα άτομο και ένα ταξίδι δύο ωρών εντός της πόλης.
   Σημείωση: Δεν επιτρέπεται η διαδρομή προς την κατεύθυνση του σημείου εκκίνησης. Για το σκοπό αυτό πρέπει να αγοραστεί ένα νέο εισιτήριο.
   Τιμές:
   Tariff AB: 2,80; μειωμένο: 1,70 ευρώ
   Tarif ABC: 3,40; μειωμένο: 2,50 ευρώ
  • Ένα εισιτήριο μικρής απόστασης (Kurzstrecke) κοστίζει 1,70 ευρώ, μειώνεται 1,30 ευρώ και ισχύει για τρεις στάσεις με S και U-Bahn. Αλλαγή αμαξοστοιχιών επιτρέπεται. Το εισιτήριο ισχύει επίσης για έξι στάσεις σε λεωφορεία και τραμ, αλλά μόνο αν δεν αλλάζετε οχήματα.
  • Τιμές για παιδιά:
   Τα μικρά παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση όταν συνοδεύονται. Τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μειωμένο εισιτήριο, το οποίο κοστίζει 1,70 ευρώ για τη ζώνη AB.

  Εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια και ομαδικά εισιτήρια

  • Ημερήσιο εισιτήριο για ένα άτομο
   Ένα ημερήσιο εισιτήριο (Tageskarte) επιτρέπει το ταξίδι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσα ταξίδια θέλετε. Μεταβατικοί ναύλοι για έως και τρία παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Το εισιτήριο ισχύει από την ημέρα της επικύρωσής του μέχρι τις 3 το πρωί της επόμενης ημέρας και κοστίζει 7 ευρώ στη ζώνη ΑΒ, μειώνεται κατά 4,70 ευρώ και στα 7,70 ευρώ στη δασμολογική ζώνη ABC μειωμένη κατά 5,30 ευρώ.
  • Εβδομαδιαίο εισιτήριο για ένα άτομο
   Το εισιτήριο επτά ημερών ισχύει για επτά συνεχείς ημέρες από την ημέρα επικύρωσής του. Το εισιτήριο κοστίζει 30 ευρώ. Η ισχύς της λήγει την έβδομη ημέρα τα μεσάνυχτα.
  • Ημερήσιο ομαδικό εισιτήριο για έως και πέντε άτομα
   Το ημερήσιο εισιτήριο μικρών ομάδων επιτρέπει έως και 5 άτομα να χρησιμοποιούν όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες μέχρι τις 3 το πρωί την επόμενη ημέρα. Το ημερήσιο εισιτήριο μικρών ομάδων κοστίζει 19,90 Ευρώ στη ζώνη τιμών AB.

  Αγορά και επικύρωση εισιτηρίων

  • Αγορά εισιτηρίων:
   Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε πολυγλωσσικά μηχανήματα εισιτηρίων στις πλατφόρμες σταθμών S και U-Bahn. Στα λεωφορεία, πληρώνετε στον οδηγό του λεωφορείου, σε τραμ σε μηχανές μέσα στα τρένα. Σε μεγαλύτερους σταθμούς, τα S-Bahn και BVG παρέχουν μετρητές εισιτηρίων..
  • Επικύρωση εισιτηρίων:
   Πριν ξεκινήσει το ταξίδι, τα εισιτήρια πρέπει να επικυρωθούν στα κίτρινα ή κόκκινα κουτιά στις πλατφόρμες, σε λεωφορεία ή τραμ. Σε περίπτωση ελέγχου, ένα εισιτήριο που δεν είναι σφραγισμένο είναι άκυρο.
  • Ταξίδι χωρίς εισιτήριο
   Όποιος χρησιμοποιεί τη δημόσια μεταφορά χωρίς έγκυρο εισιτήριο πρέπει να πληρώσει υψηλότερο ναύλο των 60 ευρώ. Ακόμη και οι άνθρωποι που ξέχασαν να επικυρώσουν το εισιτήριό τους πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο. Σημείωση: Οι επιθεωρητές εισιτηρίων είναι ντυμένοι με απλά ρούχα και δεν θα κάνουν καμία εξαίρεση για τους τουρίστες. Εκείνοι που πιάνονται πρέπει να παρουσιάσουν μια ταυτότητα, διαφορετικά θα κληθεί η αστυνομία.

Tips:

 • Μπορείτε να αγοράσετε την Berlin Card που περιλαμβάνει πάσο για τα μέσα μεταφοράς, δωρεάν ή μειωμένες τιμές για τα αξιοθέατα και άλλες εκπτώσεις.
 • Ταξί υπάρχουν σε πολλά κεντρικά σημεία στην πόλη αν και είναι αρκετά ακριβά.
 • Προσπαθήστε να κινηθείτε όσο μπορείτε παραπάνω με τα πόδια για να γνωρίσετε την ατμόσφαιρα της πόλης.
 • Όλοι οι δρόμοι έχουν μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια ενώ σε κάθε διασταύρωση υπάρχουν πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων και οδηγίες για να πάτε στα κοντινά αξιοθέατα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη
με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς

 •  Application  Line Network Berlin

  Πληροφορίες για όλα τα ΜΜΜ (και χωρίς ίντερνετ):
  • Υπόγεια, αστικά και περιφερειακά σιδηροδρομικά δίκτυα (Tariff area Berlin ABC)
  • Δίκτυο τραμ (μετρό και τραμ)
  • 24ωρο δίκτυο (μετρό, μετρό, μετρό και νυχτερινό λεωφορείο)
  • Περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο Βερολίνου / Βραδεμβούργου
  κατεβάστε εδώ