Трансфер от Allgäu-Airport Memmingen до Мюнхен

Трансфер от Allgäu-Airport Memmingen до Мюнхен
Мюнхен

Летище Меминген (IATA: FMM, ICAO: EDJA), известно още като Allgäu-Airport Memmingen, е международно летище в град Мемингерберг, близо до Меминген, в района на Швабия, в Германия. Това е най-малкото от трите търговски летища в Бавария след летище Мюнхен и летище Нюрнберг и има най-високата надморска височина от всички търговски летища в Германия. Разположено е на около 3,8 километра от центъра на Меминген и на 110 километра от центъра на град Мюнхен, той обслужва Меминген и района Allgäu и предлага алтернатива на летище Мюнхен. Повече информация можете да намерите в страницата на летището – Allgäu-Airport Memmingen

Как да стигнем от летището до Мюнхен?

От летището тръгват автобуси до гарата на Меминген, Мюнхен и Цюрих. Спирките на автобусите се намират точно пред термиинала. Вариантите за трансфер са следните:

  • Автобус Allgäu Airport Express – Компанията предлага няколко пъти на ден директна линия между летището и централна гара на Мюнхен. Разписанието на автобусите е съобразено с часовете на полетите. Пътува се около 1 час и 20 минути, без междинни спирки. Цената на билета при онлайн резервация е 15€ за възрастни, 8€ за деца до 12г. и 5€ за голям багаж. При закупуване на билет на място в автобуса цените са 20€ за възрастен и 10€ за дете. Билети можете да закупите от страницата на компанията – Allgäu Airport Express.
  • Автобус на FLiXBUS – Компанията е един от водещите превозвачи на дълги разстояние в Германия. Линията е Line 029 посока Jena ZOB. Маршрутът на линията е Memmingen (Airport) → Munich ZOB → Nürnberg ZOB (Willy-Brandt-Platz) → Erlangen Bf (Parkplatzstraße) → Bamberg Bf (Ludwigstraße) → Coburg ZOB → Suhl/Zella-Mehlis Bf → Erfurt Hbf (Kurt-Schumacher-Straße) → Weimar Hauptbahnhof → Jena Busbahnhof (Bf Paradies). От летището до централна автогара Мюнхен се пътува 1 час и 20 минути, а цената на билета е 11€. Билети можете да закупите от страницата на компанията.
  • Автобус до централна гара ZOB Memmingen – От летището можете да хванете автобус до централна гара на Меминген, от където с влак да стигнете до Мюнхен. Линията е Line 2, а маршрутът Allgäu Airport – ZOB Memmingen – Allgäu Airport. Еднопосочното пътуване струва 3,00€, а за деца между 4-14 години 2,25€.
  • Влак – Жп гара на Меминген се намира на около 4,5 километра от летището. По-горе с автобус можете да стигнете от летището до гарата, от където да хванете влак до Мюнхен. Тази гара е пресечната точка линиите Дортмунд-Улм-Меминген-Оберстдорф и Мюнхен-Аугсбург-Меминген-Линду / Брегенц-Цюрих. Повече информация за разписанието на влаковете и цените на билетите можете да намерите в страницата – www.bahn.com