Обществен транспорт в Нюрнберг

Обществен транспорт в Нюрнберг
Нюрнберг

Общественият транспорт на територията на Нюрнберг се поддържа от компанията VGN. С VGN  билет можете да ползвате всички крайградски и регионални влакове, метро, трамваи и автобуси. Районът е разделен на зони и цените на билетите са в зависимост от зоните.

nur_pub_map

  • Еднократен за кратко разстояние – Едно пътуване до 60 минути, само в една посока, без връщане. За 3-5 спирки. Цена на билет 1,60€ (0,80€ за деца 4-14г.).
  • Еднократен – До 90 минути, само в една посока, без връщане. Можете да се прекачвате колкото пъти пожелаете. Цена на билет 3€ (1,50€ за деца 4-14г.).
  • За 4 пътувания – Може да се ползва от няколко пътуващи. Валидира се за всеки пътник. Цена на билет 10,70€ (5,30€ за деца 4-14г.).
  • Дневен, уикенд билет – Валиден за целия ден. Билет закупен в събота се превръща в уикенд билет и се ползва и в неделя. Цена на Индивидуален билет 7,90€, Групов до 6 души – 11,90€.

 

Цените на билетите се отнасят само за зона А. За велосипеди и кучета също се закупуват билети. Повече за цените на билетите за целият регион на Нюрнберг можете да видите в страницата на компанията: VGN – Transport for Greater Nürnberg