Трансфер от летище Шьонефелд (Flughafen Berlin-Schönefeld)

Трансфер от летище Шьонефелд (Flughafen Berlin-Schönefeld)
Берлин

Летище Берлин – Шьонефелд (Berlin Schоеnefeld Airport) е с IATA код: SXF. Летището обслужва източната част на града. Намира се на 18 км от центъра на Берлин. Летището се състои от една сграда, разделена на две части – терминал А на три нива и терминал D на едно ниво. Терминал C е обособен за магазини. От най-ниското ниво на терминал А можем да стигнем също така до малкият терминал В, който обслужва излитащите самолети. Повече информация можете да намерите в страницата – Flughafen Berlin-Schönefeld.

Как да стигнем от летището до Берлин?

Летището е сравнително близо до Берлин и има различни варианти за трансфер от и до града. По-долу ще Ви дадем информация за различните опции, както и карта, на която можете да видите мрежата:

  • Автобус – Шатъл бусът от летището пътува най-дълго(около 55 минути), но е една от най-удобните опции. С автобуса не можете да стигнете до центъра на Берлин, а само до някоя метро-станция в града. Автобусите са №171 – дневен и N7 – нощен. Цената на билета е 3,30€. Спирката на автобуса се намира близо до изхода на Терминал А. Билети можете да закупите на борда на автобуса. Маршрутът е Schoenefeld airport – Rudow – Hermannplatz. 
  • Градски влак S-Bahn – Влаковете S-Bahn (градски железопътни линии) се движат на всеки 10 минути и обслужват източната линия (S9) през Ostkreuz до Pankow и южната линия (S45) до централната железопътна гара Südkreuz. Линията работи постоянно. От летището до централна гара се стига за около 45 минути. Маршрутът е Schoenefeld – Pankow. Цената на билета е 3,30€ (зона ABC). Гарата се намира на няколко минути пеша от изхода на терминала. 
  • Регионален влак Airport Express – Airport Express (RE7, RB14, RB 22) осигурява връзка от центъра на Берлин до летище Schönefeld. Пътуването от Берлин Hauptbahnhof (централна гара) до летището е само 30 минути. Цената на билета е 3,30€ (зона ABC). Маршрутът е Airport – Alexanderplatz – Central Train Station. Станцията се намира на 400 метра от терминала; влакът тръгва от платформата 3 и 4(проверявайте информацията и на информационните табла).
  • Такси – тази опция е удобна за тези, които имат повече багаж и желаят да стигнат директно до мястото за настаняване. Пътуването трае около 30 минути, в зависимост от натоварването на трафика. Резервация можете да направите и предварително, онлайн, при което се договаря и фиксирана цена. за резервация можете да използвате следната връзка – kiwitaxi

В следващата връзка можете да видите карта транспортни връзки, свързващи летището с едни от най-важните точки на Берлин: Директни транспортни връзки