Важна информация за Вашето пътуване!

Как да се подготвим за пътуването?

Пътуването наближава и вече заповате да приготвяте багажа! По-долу ще изборим най-важното за Вашето пътуване или как да се приготвите, за да избегнете излишните притеснения и да се насладите на пътуването си.

 • Check-in(регистрация) за Вашето пътуване ще напраим ние. След като Ви регистрираме, ще Ви изпратим бордните карти, с които ще пътувате. В страницата си проверете информацията за срокове за чек-ин при авиокомпанията, с която ще пътувате. В случай, че имате чекиран багаж, на летището трябва да минете първо през гишетата на авиокомпанията, за да оставите багажа за багажното отделение.
 • Мобилни бордни карти – някои от авикомпаниите предлагат опцията мобилни бордни карти. Мобилната бордна карта е електронен вариант на бордните карти, който може да бъде свален на телефона. Този вариант е много удобен в случай, че чек-ин  за някои от полетите съвпада с периода на пътуването. Бордните карти се свалят на телефона с помощта на приложение на авиокомапнията. Повече информация можете да намерите в информацията за авиокомпания. 

Преди пътуването:

 • Лични документи: Не забравяйте личните си документи! Лична карта или паспорт – документът трябва да отговаря на изискванията за съответната страна, към която ще пътувате. Следете валидността на документите си. В случай, че не сте гражданин на ЕС, трябва осигурите необхоимите визи или разрешителни за страната към която се пътува!
 • Бордни карти: Разпечатайте бордните си карти и ги носете със себе си. Имате по една бордна карта за всеки полет. Те са необходими за контролните зони на летището. В случай, че сте избрали да ползвате мобилни бордни карти, свалете ги на телефона си. Не забравяйте да проверите отново часовете на полетите! Часовете винаги са в местно време!
 • Ваучер за настаняване: Разпечатайте ваучера за хотела, който сме Ви изпратили и го носете със себе си. Той ще Ви бъде необходим за доказване на платената резервацията, както и за регистрирането в хотела.
 • Ваучери и билети за услуги: В случай, че сте закупили ваучери за услуги, забележителности или билети за shuttle bus, разпечатайте ги. Компаниите, които приемат електронни ваучери отбелязват това в информацията за резервацията.
 • Багаж: За да си осигурите безпроблемно преминаване на летищния контрол, пригответе багажа си според изискванията на авиокомпанията, с която пътувате. Имайте предвид, че имате право на 1 ръчен багаж на човек, като за ръчния багаж има ограничения както в размера, така и в съдържанието на предмети, течности и т.н. За допълнителния багаж също има ограничения за теглото, затова проверете теглото, за да не Ви се налага да доплащате на летището. Повече информация за багажа, който Ви е позволен ще намерите на бордните си карти.
 • Специално съдействие: За пътници със специални нужди(инвалиди, нарушено зрение или слух, бременни жени, нуждаещи се от медицинско обслужване, домашни любимци и др.), авиокомпанията осигурява специално съдействие. В случай, че се нуждаете от специално съдействие е необходимо да уведомите авиокомпанията 48 часа преди полета. В случай, че желаете ние да заявим тази услуга, моля, уведомете ни възможно най-рано.
 • Пътуване с деца и бебета: Информирайте се предварително за политиката на авиокомпанията по отношение на превоза на деца и бебета.
 • Европейската здравноосигурителна карта: ЕЗОК е документ, въз основа на който при престоя си в друга държава членка на ЕС здравноосигурените лица могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ – според законодателството на съответната държава на престоя. Повече информация можете да намерите в следващата връзка – ЕЗОК

Пристигане на летището

Препоръчваме да бъдете на летището около 2 часа преди полета. Тези, които пътуват само със салонен багаж, трябва да отидат директно на контрола. В случай, че имате закупен чекиран багаж или специална услуга, трябва да минете първо през гишетата на авиокомпанията, където да оставите багажа си или да Ви бъде осигурена специалната услуга.

 • Информация за полета: На информационните табла на летището можете да видите актуалната информация за Вашия полет.
 • Преминаване през контрола: Имайте готовност да предоставите пътническите си документи при всички пропусквателни пунктове, до качването Ви в самолета.

По време на пътуването

В случай на неудобство по време на пътуването можете да се свържете с нас, за да съдействаме за отстраняването му. Как да се свържете с нас:

 • Email: bulgaria@cdftravel.eu, info@cdftravel.bg
 • Телефон: + 359 32 571 203
 • Мобилен телефон/ viber: 00359 885 252 407
 • Live Chat на страницата ни:CDF Travel Bulgaria – всеки ден от 09.00 – 23.00